Težave s spanjem? Najprej odkrijte vzrok.

Spanje je za človeka zelo pomembno. Če imate težave s spanjem ali spite premalo, je potrebno to popraviti, saj vam na dolgi rok ne prinaša nič dobrega. V veliko pomoč pri spanju so lahko cvetne esence. V spodnjem video posnetku nevro znanstvenik razloži, kakšen vpliv ima pomanjkanje spanja na naše fizično telo ter naše duševne sposobnosti. Razlogov za težave s spanjem je več in glede na vzrok, je potrebno iskati tudi pomoč.




1. Porušen bioritem

Naš bioritem je jezik telesa, ki nam sporoča, da je čas za regeneracijo. Če se naša notranja ura podre, je organizem pod stresom, negativno pa vpliva tudi na našo sposobnost razmišljanja in odločanja.

Bioritem se lahko podre tudi zaradi:
- nočnega oz. večizmenskega dela
- potovanja čez različne časovne pasove
- dela z računalnikom in modre svetlobe pametnih telefonov
- slabih življenjskih navad

V tem primeru se posameznikova notranja biološka ura zmede in telo ne ve, kako in kdaj naj signalizira utrujenost ter s tem regeneracijo. Če so ti vzroki začasni, se bo telo počasi umirilo in naravnalo svojo notranjo uro na običajni način delovanja. Določeni poklici pa zahtevajo nenehno spreminjanje bioritma: nočni delavci, zdravstveni delavci, piloti in stevardese, glasbeniki... in telo nima priložnosti,d a bi se ponovno uravnalo na naravni ritem.


2. Skrbi, stres in razmišljanje


Kadar so ljudje pod stresom, ko nenehno razmišljajo in se obremenjujejo z dogodki vsakdana ali razmišljanjem o preteklosti, se v možganih vzburi amigdala (center v limbičnem delu možganov), ki skrbi, da z begom ali bojem telo spravi iz nevarnosti. Telo, ki je v stanju aktivirane amigdale, se ne more umiriti, saj dobiva signale za nevarnost. To pa pomeni, da ni pravi čas za spanje.

Veliko znanstvenikov danes že priporoča meditacijo ali različne tehnike sproščanja pred spanjem, ki poskrbijo, da se um umiri in s tem telo pripravi na počitek.


3. Čustveni pretresi

Včasih se zgodi, da se znajdemo v situaciji, ki povzroči velik čustven pretres in ta telo spravi v stanje, kjer se zaradi močne čustvene ter mentalne vzburjenosti ne more dovolj umiriti, da bi se pričeli regnerativni programi. Četudi zvečer lahko zaspimo, se ponoči zbujamo, saj podzavest predeluje te dogodke. Tu ne gre vedno le za neprijetne dogodke kot so slabe novice, travmatična doživetja, smrt bližnjega ipd., ampak tudi za bolj priejtne dogodke kot je vznemirjenost pred potovanjem ali pomembnim dogodkom, zaljubljenost in dan poln prijetnih presenečenj.


4. Vnos fizičnih substanc

Določene snovi zaradi svoje sestave in narave povzročajo budnost ali splab spanec. Večino jih že poznamo: kava, energijske pijače, droge in alkohol. Pozorni pa moramo biti tudi na večje količine hrane, ki jo pojemo v večernem času, ki močno obremenijo prebavo. Čeprav postanemo zaspani in gremo lahko v posteljo ter celo zaspimo, telo ne pade v fazo globokega spanca, ki je ključna za našo regeneracijo. Če že morate jesti zvečer, naj bo to nekaj lahkega in hitro prebavljivega.


REŠITVE


Glede na vzrok in razlog je potrebno iskati tudi rešitve za spanec. Naravni počitek je ključnega pomena za regeneracijo telesa in danes obstaja mnogo pripomočkov, orodij in tehnik, ki vam lahko pomagajo.

Cvetne esence učinkovito pomagajo pri čustvenih pretresih, skrbeh, stresu in s tem umirjanju posameznika. Esenca za spanje je v veliko pomoč tudi pri večizmenskem delu, saj pomaga pri dajanju informacij energetskemu sistemu posameznika, da se hitro umiri in s tem lažje zaspi. Na nočni omarici pride ta esenca prav tudi tistim, ki se ponoči zbujate in dolgo ne morete zaspati nazaj.

Če se odločite za umirjanje pred spanjem s pomočjo meditacije, vas bo prav esenca za meditacijo popeljala v stanje umirjenosti in poglobljene zavesti.

V Ameriki je priznan strokovnjak in nobelov nagrajenec dr. Vincent Giampapa razvil fantastični prehranski dodatek, ki pomaga uravnavati bioritem ter optimalno delovanje organizma. AM & PM Essentials™ sta prehrambena dodatka, ki oskrbita celice z vitamini in minerali, ki so potrebni za optimalno delovanje celične osnove, zasnovana pa sta bila tudi za obnavljanje telomerov, ki so glavni vzrok za celično staranje. Zvišanje življenjske dobe telomerov pomaga pri upočasnitvi procesa staranja.

AM Essentials™ vsebuje dodatne sestavine z bogato energetsko vrednostjo, pomaga pri uravnavanju hormonskega stanja, poveča umsko ostrino, izboljšuje življenjske funkcije in vsakodnevno aktivnost.


PM Essentials™ vsebuje hranljive snovi, ki so potrebne za miren spanec in dober počitek, telesu pa nudijo najpomembnejše vitamine in minerale, ki so potrebni za obnovo celic, saj je ta proces v času nočnega počitka najbolj učinkovita.Učinke lahko začutite že v enem tednu, 2-3 mesečna terapija pa vam pomaga, da lažje spremenite tudi življenjske navade in jih prilagodite optimalnemu delovanju telesa.


Za vse, ki bi želeli vedeti, kako do teh izdelkov, prišite na zdravljenjeduse@gmail.com




Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Sončni mrk in ognjen začetek nove verzije Tebe

Tečaj cvetnih esenc 22. aprila

Mlaj v škorpijonu - implozija ali eksplozija?