Sončni mrk prebuja moč za naslednji korak


V april smo vstopili brez šale. Merkur se je ravno prvega obrnil retrogradno in tako se je zaključilo obdobje brez retrogradnih planetov, ki smo ga imeli cel mesec marec. Če se vam je zdelo, da se dogaja več stvari hkrati in vam za vse zmanjkuje časa, je bilo to to. Tako dolgo že nismo imeli obdobja, v katerem ne bi vsaj en planet zategoval ročne zavore, da smo že pozabili, kako je, ko vse leti naprej.

Merkur je tokrat vzvraten v ognjenem Ovnu, kjer se zadržuje nad Kironom – ranjenim zdravilcem. To pomeni, da se oziramo nazaj v rane iz preteklosti. Tiste, ki jih nikakor ne znamo ali ne zmoremo pozdraviti. 

Kiron je kentaver, ki je imel izjemno moč zdravljenja. Ni je bilo bolezni, ki je ne bi znal pozdraviti. Potem pa ga je zadela strupena puščica, za katero ni bilo zdravila. Naučil se je najti moč in modrost prav preko svoje neozdravljive rane. Ugotovil je, da so nekatere rane pregloboke, zato jih ne moremo pozdraviti, ampak jih lahko zgolj sprejmemo ter v njih najdemo moč in modrost za nov začetek, odpuščanje, spuščanje in prepuščanje. Zato mu pravimo tudi ranjeni zdravilec.

Tako kot Kiron ima vsak med nami darove, s katerimi lahko pomaga drugim. A obstaja ena rana ali travma, ki ni ozdravljiva ne glede na to, kako se je lotimo. Nekaj, kar je vedno prisotno, boleče, občutljivo, nerešljivo.

8. aprila nas čaka sončni mrk. To je zatemnitev. Nekaj (p)ostane skrito. Sonce, Luna, Venera, Kiron in Merkur bodo vsi v Ovnu in kadar je več planetov v istem znamenju imamo stelij. To pomeni, da so energije znamenja še posebej intenzivne. April je zaznamovan s tem ognjenim stelijem, ki nas spodbudi, da stopimo v svojo moč, prebudimo notranjega bojevnika in gremo v akcijo.

Ker prevladuje Kironova energija, lahko moč črpamo prav iz svojih ran in travm. Lahko pa nas neozaveščene rane pahnejo še globlje v nemoč in vlogo žrtve. Ker je Kiron najbližje Luni v času mrka, je na nek način "vladar" tega mrka, ki nam ponuja možnost, da svoje lastno ranjenost povzdignemo in transformiramo v modrost iz katere črpamo moč. 

Merkur v to zgodbo prinaša informacije, ki nam omogočajo, da bolj objektivno pogledamo na situacijo. Drugače kot do sedaj. Da spremenimo perspektivo. Kot da vleče delčke naše zavesti, ki so bili razpršeni in izgubljeni nazaj v naše zavedanje. Bomo znali to povezati s Kironovo zgodbo in bolečinami, ki se nam bodo dvignile na površje? Bomo znali prepoznati, da so se dvignile prav z namenom, da jih ozdravimo? Tokrat nas planeti podpirajo, da res razumemo in spregledamo nekaj, kar je bilo do sedaj skrito.

Aprila nas lahko čaka transformacijska nevihta, saj ognjeni oven s svojim vladarjem, bojevnikom Marsom običajno to naredi na silo, z glavo skozi zid. A je Mars tokrat v Ribah, kjer ni tako bojevniško razpoložen. Lahko pa potegne marsikaj iz nezavednega. 

Še en aspekt pa daje celotnemu planetarnemu plesu bolj nežno noto, to je konjunkcija Venere z Neptunom, kar omogoča, da je komunikacija sočutna, intuicija pa dovolj glasna. Če jo le potem tudi upoštevamo!

V aprilu bo zagotovo prav prišla mesečna mešanica cvetnih esenc, ki bodo pomagale, da vas ne odnese pri vsem, kar se bo odvijalo.

Zvonček  – Čustvene vsebine, ki so se oblikovale v času otroštva, se zakopljejo globoko v nezavedno in na njih se oblikuje slika sveta. Čeprav je videz zvončka nežen, čist in nedolžen, v sebi skriva ogromno moč, ki zmore premagati zimo. Tako kot imamo ljudje v sebi moč, da se dvignemo nad težke situacije. Odpira srčno čakro ter celi srčne rane preteklosti. Zdravi tudi notranjega otroka in s tem pomaga, da čustveno odrastete. Vzpostavlja harmonijo med notranjo moško in žensko energijo. 

Češnjelika sliva - Prinaša občutek, da zmorete, da imate kontrolo, ki izhaja iz notranjega občutka umirjenosti in jasnosti. Vibracija te esence je kot notranji terapevt, ki vam pomaga globoko dihati, vas spomni na vašo notranjo moč, vam poda vajeti v roke in zaupa v vas.

Nedotika - Da ne bi zapadli v prenagljenost, ki ji običajno botruje nepotrpežljivost, je idealna prav Nedotika. Ta esenca pomiri frustracije, kadar se nekaj ne odvija dovolj hitro ter z njimi povezane izbruhe. Ko se stvari ne razrešujejo sproti, ali misli prehitevajo dejanja, se na čustvenem nivoju marsikaj nakopiči ter ostane neizraženo, dokler... Vsekakor ne želite, da bi to udarilo ven prav takrat, ko je najmanj treba, kajne? Nedotika poskrbi, da se notranje umirite in zmorete v situacijah ustrezno odzvati, ne pa zgolj „počiti“. To je idealna esenca prav za čas retrogradnega Merkurja.

Divje korenje - Pomirja mentalno telo in odpira notranje videnje. Pomaga pri procesih z različnimi deli osebnosti in podpira integracijo svetlobnih teles. Čisti astralni nivo, celi auro in spodbuja videnje širše slike z višjih nivojev zavedanja. Esenca omogoči posamezniku, da se »nacentrira« in integrira.

Nokota – Povezanost misli, čustev in telesa je ključna za izkušnjo v fizičnem svetu. Vitalnost in dobro počutje, sta odvisna od tega, kako »doma« se človek počuti v svojem telesu, kako zanj skrbi in ga sprejema. Krepi zavedanje in povezanost z inteligenco fizičnega telesa, da lahko v teh časih, polnih izzivov poskrbite, da bo telo vse to zdržalo.

Narcisa - ponuja pot naprej, da pustimo za seboj staro in gremo naprej. Pomaga, da se prenehamo ubadati s starimi zadevami. V mislih potem lahko nastane tisti mir, ki omogoči, da se ozremo naprej. Omogoča, da se nezavedni vzorci, ki temeljijo na priučenih in privzgojenih prepričanjih razkrijejo zavednemu umu. V stanju sproščenosti in odmaknjenosti od navezav na pretekle izkušnje omogoči vpogled v vzroke, ki so do teh izkušenj pripeljali. Je kot ključ, ki odklene pravo ključavnico v prihodnost.

Cvetno mešanico >> naročite TUKAJ << (to je varna povezava za naročilo in plačilo). Stekleničko z mešanico cvetnih esenc prejmete po pošti. 

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Mlaj v škorpijonu - implozija ali eksplozija?

Hiperaktivni otroci in Bachove esence