Majski razcvet in nove priložnosti

Vstopili smo v mesec maj, ki se je energetsko pričel že s premikom sonca v znamenje zemeljskega bika. 7. maja nas že čaka mlaj v biku, ki bo po vseh nevihtah mrkov, retrogradnosti in napornih sprememb prinesel dober veter v naša jadra. Če so se v aprilu iz globin dvignila že dolgo pozabljena ali potlačena čustva, je bilo to z namenom, da bo sedaj plovba lahkotnejša in predvsem bolj usklajena s potovanjem, ki ga začenjate.


Sonce, Venera, Jupiter in Uran delajo družbo novi luni v ozvezdju bika in nas vabijo, da prizemljimo, utelesimo in zaživimo na novo. Če smo se v preteklih mesecih dobro otresli starih prepričanj, predvsem pa starih čustev, nas sedaj čakajo nagrade in prijetna presenečenja. Poglejte nazaj v pretekle mesece, kaj vas je okrepilo, kje ste bolj v svoji energiji, kako so vas energije vodile v večjo avtentičnost? Kje se čutite, da bolj stojite v svojem centru, v svoji moči?

Maj prinaša stabilizacijo in integracijo tega ter nas hkrati vabi, da se odpremo za nove priložnosti, nove smeri in povabila. Vse, kar smo notranje predelovali, se bo sedaj pokazalo v zunanjem svetu skozi nove izbire, ki nam bodo na voljo. Ne bodite presenečeni, če se bo hkrati odvijalo nekaj novega, ko bo staro še v procesu odpadanja. Tako kot kača, ki sname staro kožo, ko je spodaj že nova. 

Nekaterim bo všeč, da se boste po mesecih notranje zakrčenosti in stagnacije odprli novim možnostim ter optimizmu, druge lahko ta odprtost in nenadna sprememba smeri zakrči. Lahko se aktivirajo notranji strahovi in upor, ker boste imeli občutek, da je ta širitev prehitra, preintenzivna in preveč neznana vašemu umu, da bi se ji lahko prepustili.

Mesec maj je pod močnim vplivom velikega Jupitra, planeta širitve, ki ničesar ne zna narediti na majhno. 

Dream Big. Open Wide. Act Bold. 

Sanjaj na veliko. Odpri se na široko. Deluj pogumno.

Sprostite strahove, ki vas ovirajo na poti v vašo lastno veličino.

Upanje, zaupanje, upajte si.

Vse to so ključne besede tega meseca.

Še nekaj pomembnega nas spremlja ta mesec. Venera se nahaja v domačem ozvezdju Bika, Mars pa v domačem ozvezdju Ovna. To pomeni, da sta oba 'doma', kjer se počutita najbolje. Venera predstavlja našo notranjo žensko energijo, Mars pa moško in tako oba ponujata priložnost za harmonijo in uravnovešenje teh dveh energij znotraj nas. 

To pa seveda vpliva oziroma se kaže v naših partnerstvih in odnosih z ljudmi okrog nas. Nova partnerstva ali krepitev vezi v obstoječih partnerstvih so tokrat obilno podprta z energijo harmoničnega Marsa in Venere.

Prav zato je maj tudi odličen mesec za krepitev lastne ženske ali moške esence in uravnovešanje obeh tam, kjer čutite, da niste v ravnovesju. >> Esenca Bela vrtnica <<  vas lahko sedaj podpre, če ste bili v zadnjih mesecih v partnerskih izzivih. >> Esenca Zvonček << pa harmonizira ter uravnoveša moško in žensko energijo.

Cvetna mešanica meseca maja 

Namenjena je vsem, ki čutite, da vas še nekaj zadržuje, da bi se bolj polno odprli darovom življenja ali čutite, da potrebujete več samozavesti, poguma ali ste preveč samokritični in se zato težko zadovoljite s tem, kar je na voljo.

Boraga za pogum slediti srcu, moč za soočenje z izzivi, nadaljevati z notranjo močjo in dvignjeno glavo, predvsem pa z bolj lahkotnim ter igrivim pristopom. Strah pred porazom in napakami velikokrat preprečuje, da bi naredili korake ven iz svojih situacij in načinov delovanja. Ob tem imamo občutek, da moramo imeti vse pod nadzorom ali pa sklonimo glavo in si rečemo »ne zmorem, ne znam«. Boraga nas okrepi s srčnim pogumom ter lahkotnostjo, da te strahove, samokritičnost ali pomanjkanje samozavesti presežemo.

Japonska nešplja je esenca, ki raztaplja strahove in vzpodbuja osredotočenost na tiste stvari v življenju, ki prinašajo veselje. Pomaga vam najti tudi pogum, da se soočite z vsakdanjimi strahovi in tesnobo. Uravnovesi mentalno in čustveno telo.

Kamilica prinaša veselje in pomaga najti občutke sreče ter lahkotnosti. Prinaša energijo sonca, umirjenost misli, sprejemanje dobrih stvari v življenju, potrpežljivost, odpiranje priložnostim.

Sončnica je esenca mentalnega telesa in sončnega pleteža. Aktivira samozavest skozi zavedanje sebe, svojega pravega jaza in svoje individualnosti. Krepi občutek lastnega centra ter povezuje osebnost z vibracijo Višjega jaza. Pomaga preseči omejitve Ega ter usklajuje povezavo med umom in srcem. Podpre, da oseba odkrije in tudi pokaže svoj pravi, zdravi Jaz.

Beli slizek je vibracija, ki prizemlji, odpre sprejemanju in poskrbi za odprto povezavo z univerzumom. Odpre možnostim brez vnaprejšnjih definicij ter krepi nenavezanost od kod bo prišlo, kar potrebujemo. Poveže z univerzalno energijo tega, da je za vse poskrbljeno in sprosti zakrčenost, ki nastane ob mislih pomanjkanja ter skrbeh.

Naročite jo lahko preko spletnega obrazca z možnostjo varnega plačila >> TUKAJ <<

Ker se v mesecu maju odpira toliko novih možnosti in je vsak na svoji poti, kjer potrebuje dodatno podporo ali notranje vodstvo, je hiter >> cvetni klic <<, kjer preko telefona naredim intuitivni izbor esenc prav za vas najlažja in najhitrejša pot do te podpore. Cvetno mešanico nato prejmete po pošti domov.

Za tiste, ki bi želeli globlji vpogled v to, kar je za vas trenutno pomembno pa se oglasite osebno na >> srečanje s cvetnim orakljem <<, ki vam preko izbora cvetnih esenc razkrije, kaj vam sporoča vaša duša ter kaj je tisto nezavedno, ki je pripravljeno na ozaveščanje.

Don't just go with the flow. Create your own flow!

Ne zgolj pluti s tokom. Ustvarite svoj tok!

Varno in prijetno plovbo v nove svetove vam želim,

Manca Razboršek
avtorica knjig o cvetnih esencah, kreatorka cvetnih esenc sLOVEssence, Life&Soul Coach

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Sončni mrk prebuja moč za naslednji korak

Mlaj v škorpijonu - implozija ali eksplozija?