Podzemlje, na Zemlji in nekje zgoraj, mi pa vmes

April nam je postregel s precejšnjimi energetskimi nadgradnjami ter planetarnimi potiski. Čeprav smo bili v ozvezdju Ovna, so bile energije precej ribje, saj so bili nekateri pomembni dogodki v Ribah: konjunkcija Jupitra in Neptuna ter Venere in Marsa, kar je vplivalo tako na naš osebni kot kolektivni nivo. Saturn in Mars sta se družila v Vodnarju, Pluton pa se je prav konec mesec obrnil retrogradno v Kozorogu, ko nas je pričakal še mlaj v Biku s sončnim mrkom ter nas pripravil na naslednji lunin mrk v Škorpijonu, ki bo 16. maja in ga bomo videli tudi pri nas.


Mesec maj bo zagotovo zaznamovalo retrogradno gibanje Merkurja med 10.5. in 3.6., ki smo se ga do sedaj že kar malce navadili, glede na to, da nas obišče vsaj 3x na leto in se o njem v zadnjih letih precej piše in govori. Vpliva na komunikacijo, transakcije in trgovanje in nas opominja, da vse dogovore preverimo večkrat, da česa ne spregledamo. 

Dobra novica je, da je Venera v svojem vzvišenem stanju, saj jo v Ribah podpira energija Jupitra in skupaj prinašata duhovni razcvet, kar pomeni, da je zavesten napredek na dušnem nivoju lahko izjemen, če se mu prepustite.

Sonce v Biku, kjer mu družbo dela retrogradni Merkur, bo delovalo zelo prizemljeno in ker biki že po naravi niso ravno najhitrejši, boste imeli morda občutek, da se vse premika takooooo pooočaaaasiiii. To boste lahko občutili tudi na telesnem nivoju, ko vam bo telo sporočalo, da potrebuje počitek, da ste utrujeni in se ne ženite preveč naprej.

Roko na srce, vam bo to prišlo prav, saj bo škorpijonska Luna rovarila globoko po limbičnem sistemu. To je del vaših možganov, kjer je doma nezavedno in vsa vaša čustva. Še posebej nepredelana. Že slutite, v katerem grmu tiči zajec? Da Saturn tvori kvadrat (zelo napet odnos) na luno in sonce pa bo dodalo še dodatno lekcijo tega Velikega (m)učitelja.

Na kaj je torej dobro biti pozoren v mesecu maju?

Zunanji svet bo videti čudovito cvetoč in sočno zelen, vabljiv ter igriv, vas pa bo vleklo nekam tja med korenine, globoko v podzemlje, kamor najraje ne bi šli. In verjetno se boste upirali, a spomnite se, da Venera in Jupiter podpirata rast vaše duše, ki jo prav takšne globoke izkušnje transformirajo ter ji omogočajo duhovne zaklade, zato se zavestno predajte in dopustite, da pride na plano, kar ima za priti. 

Ne morem vam napisati, kaj konkretno je dobro narediti, saj bo bolj pomembno to, kar boste ČUTILI. Brez skrbi, vaše telo vam bo dalo vedeti, kaj potrebuje in najbolje mu je prisluhniti. Vsekakor vas bo najbolj »bolelo«, če boste v maju preveč načrtovali in se teh načrtov želeli držati do pike. Raje se prepustite toku in notranjemu vodstvu. Na dolgi rok, se vam bo obrestovalo. Energije Bika so počasne, a vztrajne in vzdržljive.

Ker je v takšnem času vsa podpora dobrodošla, sem prav za te energije pripravila cvetno mešanico, ki vas bo podprla, da boste vse zgoraj zapisano lažje pre-ŽIVELI.

Prav te dni me je kontaktirala gospa, ki je bila pred mesecem dni na cvetnem oraklju in mi razložila svojo situacijo, na koncu pa izrekla stavek, ki sem ga že tolikokrat slišala: »Saj ne vem ali so na to vplivale esence, ampak že dolgo nisem tako zagnano in s takšno lahkotnostjo sprejela nove priložnosti.« Ob tem se mi je pokazala slika, ki skozi prispodobo še najbolje razloži, kaj esence naredijo: predstavljajte si zelo umazana okna in skozi ta umazana okna gledate situacijo ter sprejemate odločitve. Potem pa pride čistilni servis in okna očisti. Situacija je še vedno enaka, le vaš pogled in s tem odločitve so bolj jasni. Esence so ta čistilni servis.


Torej »čistilni servis« v tem mesecu vam bo pomagal jasneje videti, kar bodo energije prinesle na plano. Vaše odločitve pa bodo zato bolj kristalno jasne.

Zlati osat je cvetna esenca prav za škorpijonske energije, ki vam pomaga videti, kje ste zaradi globokih ran razvili špičaste obrambe, da bi se tako izognili nadaljnji bolečini. Kot sonce posveti v tiste temne predele, kjer so vaši globoki nezavedni čustveni vzorci, ter vam pomaga, da vas nehajo žuliti in špikati.

Granatno jabolko je cvetna esenca, ki je sicer povezana z ženskim principom, a naslovi tudi vsa čustvena stanja, vašo vitalnost in razmerje med čustveno trdnostjo ter mehkobo. Pomaga čutiti skozi telo. Simbolno je Granatno jabolko povezano z mitom o Persefoni, ki jo je Had (Pluton) ugrabil in odpeljal s seboj v Podzemlje (nezavedno). Del te esence je bil zato narejen s sončno metodo, del pa na svetlobi polne lune in tako vsebuje oba aspekta.

Repik je že dr. Bach prepoznal kot tisto vibracijo, ki nam pomaga prepoznati naša čustva, kadar so »zmeštrana« in prepletena ter nas tiščijo v notranjosti, navzven pa jih ne upamo pokazati. Ta esenca pomaga, da razločimo med njimi in jih lažje prepoznamo ter ozavestimo.

Žlezava nedotika je prav tako esenca iz Bachovega kompleta, ki naslavlja ne-potrpežljivost. To je esenca, ki je idealna prav za obdobja retrogradnega Merkurja, ko se je potrebno vzdržati impulzivnosti ter potrpežljivo počakati, da se energije ponovno obrnejo v podporo novim začetkom.

Hrast je nastal prav pred sončnim mrkom v aprilu in zgodbo o nastanku lahko preberete na blogu. To pomeni, da je to čisto »sveža« esenca, ki pooseblja prav energije tega trenutka in je nastala sedaj, ko jo potrebujemo, da nam pomaga prepoznati, kje je tista prava meja med aktivnostjo ter počitkom. Že, ko sem jo delala, sem čutila, da bo tudi v mešanici meseca maja. Če je v vas kanček trme, vam bo prišla še kako prav, da boste bolj fleksibilni in sproščeni.

Beli slizek je esenca, ki pomaga biti tukaj in zdaj ter skoncentrira energijsko polje, kadar je le to razpršeno. Občutek, da ste pri sebi, da ste prisotni in, da vas ne bo kar nekam odneslo, bo v tem mesecu, ko se bo utelešalo še več svetlobe vaše duše, prav blažilen in še kako potreben.

Cvetna mešanica maja je cel mesec na voljo v spletni Lekarni za dušo.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Sončni mrk prebuja moč za naslednji korak

Mlaj v škorpijonu - implozija ali eksplozija?

Hiperaktivni otroci in Bachove esence