Upogljiva ali trda kolena odsevajo vašo fleksibilnost v življenju


Bolečine v kolenih lahko nastanejo zaradi različnih notranjih in zunanjih fizičnih dejavnikov. Vzroki na energetskih in čustvenih nivojih pa so lahko različni. 

Konec 70. let je nemški naturopat Dietmar Kramer odkril, da nanašanje Bachovih cvetnih esenc direktno na mesto bolečine pomaga skoraj v trenutku in tako se je začela njegova 30 let trajajoča pot odkrivanja povezanosti posameznih delov telesa z Bachovimi esencami. S pomočjo Kirlianove fotografije in izjemnih intuitivnih posameznikov, ki so imeli sposobnosti videnja energij, je ustvaril telesni zemljevid področij, ki so povezani s posameznimi cvetnimi esencami. Dr. Kramer je svoje delo opisal v več knjigah in danes velja za enega največjih poznavalcev Bachove cvetne terapije. 

Skozi raziskovanje tako s Kirlianovo fotografijo kot ob pomoči izjemnih intuitivnih zdravilcev, ki vidijo auro ter zaznavajo spremembe v energijskem polju, je ugotovil, da je področje kolen povezano z Bachovo esenco Studenčnice in Oreha. 

Celo desno koleno je povezano z esenco Studenčnica/Rock water, levo koleno pa z esenco Oreh/Walnut, Tavžentroža/Centaury in Encijan/Gentian.

Esenca Studenčnica pomaga vsem, ki ste strogi, že skoraj asketski do sebe. Vaši visoki standardi do vas samih in drugih so lahko precej nefleksibilni in kot vemo voda ima to moč, da spodjeda kamen. Močna volja v kombinaciji z visokimi ideali na dolgi rok vodi v trpljenje, saj visoko zastavljeni cilji ter pričakovanja zahtevajo visoke žrtve. Pretočnost, vztrajnost, »go with the flow« oziroma iti s tokom, fleksibilnost so kvalitete, ki jih ta esenca vzpodbuja.


Esenca Oreh je povezana s spremembami vseh sort in spremembe, ki se jim ljudje upirajo zaustavljajo pretok energije. Kadar niso fleksibilni, ampak se držijo starega ter težko sprejmejo spremembe, se energija zaustavi na sprednjem delu desnega kolena.

Vibracija Tavžentrože okrepi osebno moč ter pomaga, da ste zvesti sebi in svoji notranji resnici ter ne dovolite, da bi drugi pometali z vami. Ko se prepustite volji drugih in jim želite ustreči, običajno to naredite na račun svoje volje in želja. Na dolgi rok pa šibka lastna volja pripelje do šibkega telesa, prvi znaki pa se lahko pokažejo prav na zunanji strani levega kolena.

Če ste se že večkrat znašli v situaciji, ko vam nekaj ni uspelo, obstaja bojazen, da boste obupali. Ko vam manjka vztrajnosti, volje in poguma, da se po padcu ponovno poberete, vas pri tem podpre esenca Encijan. Če takšno stanje, ko nimate prave moči, da bi šli naprej traja dlje časa, obstaja velika verjetnost, da boste to čutili na notranji strani levega kolena.

Zadnja stran desnega kolena pa je rezervirana za čustva, ki nastanejo, ko imate občutek, da ste žrtev okoliščin in nimate vpliva. Takrat vam cvetna esenca Vrba in njena vibracija pomagata, da prevzamete odgovornost za svoje življenje.

Vse te štiri esence, ki so povezane z desnim kolenom naslavljajo vašo moč. Moč postavljanja mej in zmožnost reči ne, moč v času sprememb, moč, da vztrajate in moč, da presežete vlogo žrtve.

Moč in fleksibilnost dajeta vašim kolenom gibljivost ter trdnost, da vas lahkotno ponesejo skozi življenje.

Opis metode in navodila za nanašanje esenc najdete >> v članku tukaj <<


Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Sončni mrk prebuja moč za naslednji korak

Mlaj v škorpijonu - implozija ali eksplozija?

Hiperaktivni otroci in Bachove esence