Telesni zemljevid Bachovih esenc

Konec 70. let je nemški naturopat dr. Dietmar Kramer odkril, da nanašanje Bachovih cvetnih esenc direktno na mesto bolečine pomaga skoraj v trenutku in tako se je začela njegova 30 let trajajoča pot odkrivanja povezanosti posameznih delov telesa z Bachovimi esencami. S pomočjo Kirlianove fotografije in izjemnih intuitivnih posameznikov, ki so imeli sposobnosti videnja energij, je ustvaril telesni zemljevid področij, ki so povezani s posameznimi cvetnimi esencami. Dr. Kramer je svoje delo opisal v več knjigah in danes velja za enega največjih poznavalcev Bachove cvetne terapije. 

Nanašanje esenc na kožo se je izkazalo za učinkovitejše od zgolj oralnega jemanja in predvsem je dalo hitrejše rezultate. Njegovo delo temelji na delu s tisoči pacientov, ki jih je obravnavala v zadnjih štirih desetletjih in potrjuje učinkovitost teg načina terapije. Čustva, ki jih ljudje čutimo in jih ne predelamo, se shranijo v telo ter nas v obliki bolečine opozorijo na tisto, s čimer se morda ne želimo soočiti.

Najučinkovitejši način za odpravljanje čustvenih vzrokov, ki pripeljejo do fizičnih bolečin je tako polaganje obkladkov z vibracijo ustrezne esence na boleče področje. Postopek je izjemno enostaven in ne povzroča nobenih stranskih učinkov. Potrebno je edino razlikovati med akutno in kronično bolečino, saj slednja zahteva daljše obdobje in predvsem bolj poglobljeno delo na sebi.

V vsakem primeru je podpora s cvetnimi esencami dopolnila terapija in jo lahko varno, brez stranskih učinkov izvajate kot dopolnilno že obstoječi strokovni, medicinski obravnavi. Nikakor pa cvetne esence niso razlog za prekinitev zdravljenja oz. obravnave pod strokovnim nadzorom.

Navodila za podporo protibolečinskim terapijam s cvetnimi esencami

1. V kozarec natočite 0,5 dl vode in vanj kanite dve kapljici ENE (1) individualne esence

2. Manjši kos gaze ali bombažne krpice potopite v vodo in nato rahlo ožamite

3. Položite na mesto bolečine za 10 minut

4. Ponovite 3x na dan

Kako dolgo naj to traja je odvisno od primera do primera in ne pričakujte, da bo nekaj, kar je bilo prisotno več let izginilo v dveh dneh. 

V kolikor boleče mesto že mažete s kremo, lahko 2 kapljici Bachove esence zmešate skupaj s količino, ki jo nanašate ter na ta način pospešite proces regeneracije.

Ta metoda je odlična tudi v primeru poškodb ter ran, kjer pa je priprava malce drugačna. Potrebujete fiziološko tekočino in 30ml stekleničko s pršilko. V stekleničko do polovice nalijete fiziološko tekočino, vanjo kanete 2 kapljici cvetne esence ter nežno popršite z razdalje 20-30 cm.

V primeru polaganja obkladkov, mazanja s kremo ali direktnega nanašanja, se ne meša več esenc skupaj, ampak se vsako posebej, individualno nanaša na predpisano področje.

Mesto poškodbe ali bolečine je običajno povezano s čustvenimi in energijskimi procesi, saj se energija na tistem mestu zgošča, ni pretočna ali je tam nastala luknja v energijskem telesu (auri) posameznika. Esence naslovijo prav ta čustveni in energijski del, zato je pomembno, da se iskreno vprašate, kaj se je zgodilo, kje in kako ste ravnali, da ste na tem področju podrli notranje ravnovesje.

V času, ko poteka fizična regeneracija in zdravljenje, ki ju dopolnjujete ter pospešujete še s cvetnimi esencami, bodite pozorni tudi na svoje čustveno dogajanje ter zavestno opazujte, se sprašujte in iščite odgovore na to, zakaj se odzivate prav na tak način kot se.

Največja zmota, ki jo opažam je mišljenje ljudi, da jim bo pomagala ENA terapija oz. ena stvar, zato se izogibajo kombiniranju ter s tem celostnemu pristopu. Nobena bolezen ne nastane zgolj na enem nivoju, zato je vedno potrebno uporabiti različne terapije ali produkte za različne nivoje. Enak celostni pristop je pomemben pri bolečinah v križu, avtoimuni bolezni, prehladu ali pa gripi. 

💊 Medicina in farmacija delujeta na fizično kemijo in biologijo telesa.

🌸 Alternativni pristopi pa na nefizično: čustva, misli, energijo.

Ker smo ljudje fizična bitja s čustvi, mislimi in duhovno dimenzijo, je za ozdravitev potrebno nasloviti vse nivoje. Zato se po mojem mnenju medicina in cvetna terapija nikakor ne izključujeta, ampak se dopolnjujeta. 

Do enakih fizičnih simptomov posameznike pripeljejo RAZLIČNE izkušnje in zato cvetna terapija ne more z istim receptom postreči različnim posameznikom. Prav zato je smiselno poleg zdravnika, ki bo poskrbel za vaš fizični nivo, obiskati tudi terapevta, ki vam bo pomagal poskrbeti za vaš energijsko-čustveni proces v času zdravljenja. Odgovornost za vaše zdravje pa je na koncu vedno vaša, v vaših rokah in vaših izbirah. Včasih je potrebno preizkusiti več različnih tehnik in načinov, da najdete tistega, ki vam osebno najbolje ustreza. Cvetne esence pa so magične, ker podpirajo prav vse pristope in so zato čudovita dopolnitev, ki vas bo zagotovo navdušila in morda celo zasvojila. 

Povezave med posameznimi deli na telesu in Bachovimi cvetnimi esencami najdete v člankih na tem blogu pod Oznakami (Tag) Bachbodymap ali poiščete po ključnih besedah v iskalni vrstici tega bloga.

Esence najdete in naročite v Lekarni za dušo.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Sončni mrk prebuja moč za naslednji korak

Mlaj v škorpijonu - implozija ali eksplozija?

Hiperaktivni otroci in Bachove esence