Sončni mrk in ognjen začetek nove verzije Tebe

Mlaj v ovnu meseca marca, polna luna na osi tehtnica-oven v začetku aprila in sedaj še sončni mrk v ovnu, tik preden sonce vstopi v bika. Mrki so portali, ki nam omogočijo, da se povežemo z višjo zavestjo ter skočimo na naslednji nivo razvoja naše duše.

Pri tem pa ne smemo pozabiti, da ni naša osebnost tista, ki bi vedela kam ta preskok vodi. Zato so ti portali tako strašljivi, saj zahtevajo, da odvržemo del identitete, ki smo jo tako skrbno gradili. 


Naša naloga oz. naloga nas kot osebnosti je, da pripravimo ter opravimo vse potrebno na zemeljskem nivoju, da se lahko nato zgodi tisto, kar je v načrtu naše duše. 

Ko se prehod v novo odpre, je naša naloga, da smo odprti za možnosti, priložnosti ter morebitna presenečenja. Energija tokratnega mrka bo zagotovo poskrbela, da se bo odprlo nekaj nepričakovanega.

Ste pripravljeni, da zelo na hitro spremenite svoje načrte?

Povišana senzitivnost in intuicija nista nujno dobrodošli, če do sedaj niste vadili energetske higiene in postavljanja zdravih mej, saj vas lahko preplavijo vtisi in energije, ki vas le še bolj zmedejo, namesto, da bi vam prinesle jasnost. Če ne ločite med svojimi čustvi in čustvi okolice, če ne veste, kaj je del vašega energetskega polja in kaj so energije drugih, je intenzivna senzitivnost lahko prej šok kot blagoslov.

Dobra novica pa je, da vam tudi takšna izkušnja lahko prinese zavedanje, da ste intuitivni, da zaznavate energije in da ste več kot zgolj človeško telo.

Ognjena energija ovna, ki bo odprla že drugi lunin cikel zaporedoma, naslavlja naš notranji ogenj in vse, kar je povezano z Ovnovskimi energijami. Hkrati pa se dovrši ravno na zadnji stopinji Ovna, kar običajno prinese karmične dogodke – ali jih razrešimo in zaključimo ali pa sprožimo nov cikel. To je seveda odvisno od vsakega posameznika.

Kvadrat s Plutonom naslovi igro moči in kontrole. To pomeni, da nam ta sončni mrk ponuja izjemno priložnost, da spustimo kontrolo ter vzpostavimo notranje zaupanje. Notranja moč in zaupanje v lastne sposobnosti sta dobra popotnica začetku nečesa novega in glede na to, da vpliv sončnega mrka traja kar 6 mesecev, je sedaj res odličen čas za nov začetek, če tega v zadnjem mesecu še niste izkoristili.

Ker pa gre za dolgoročne podvige, ni potrebno v novo skočiti na vrat na nos, pri čemer bo pomembno vlogo odigral tudi Merkur, ki se retrogradno obrne že naslednji dan po mrku, ko tudi Sonce prestopi v zemeljskega bika. Lahko bi rekli, da bomo ravno vžgali motor pa že zategnili ročno zavoro. A le zato, da še enkrat preverimo ali imamo vse potrebno za potovanje na katerega se odpravljamo.

Zagotovo na tem potovanju ne smejo manjkati cvetne esence, ki jih izberete glede na to, kaj ob prebiranju spodnjih opisov začutite.

Narcisa >>>  esenca deluje kot ključavnica, ki zaklene vrata preteklosti ter odklene vrata prihodnosti. Na čustvenem nivoju Narcisa pomaga, da se sprostimo in prepustimo. Se odpremo sprejemanju, energiji sonca, svetlobi, novim zadevam, da se z optimizmom zazremo v prihodnost. Krepi zmožnost premakniti se naprej, harmonizira svetlobna telesa, podpira vzpostavljanje novih navad. Če opazite, da se vaše misli in čustva vrtijo okrog tega, kar je bilo in vas je strah, da bi se to ponovilo v prihodnosti, je Narcisa prava za vas. še posebej, če ste v življenju doživeli veliko razočaranj.

Boraga >>> strah pred porazom in napakami velikokrat preprečuje, da bi naredili korake ven iz svojih situacij in načinov delovanja. Ob tem imamo občutek, da moramo imeti vse pod nadzorom ali pa sklonimo glavo in si rečemo »ne zmorem, ne znam«. To so lahko situacije, ki nas preplavijo čustva, ki jih v tistem trenutku ne moremo sprocesirati ali pa situacije, ki trajajo že tako dolgo, da smo obupali in postali zagrenjenosti zaradi teže teh situacij. Borga ponudi lahkotno, srčno energijo ter vas napolni z notranjo močjo in pogumom.

Zvončnica >>> esenca na duhovnem nivoju omogoči vzpostavitev notranjega ravnovesja in poravnave svetlobnih nivojev, kar posameznik občuti kot osrediščenost, celo rahlo “odmaknjenost” od situacij in ljudi, s tem pa dobi bolj objektiven vpogled nase. Lažje se prepusti toku življenja, skozi katerega krmari svoj čoln veliko bolj zavestno. To je esenca, ki jo lahko jemljete vedno, ne glede na astrološko dogajanje, saj omogoča, da ste v svojem centru in se ne vpletate v vsakdanje drame, ki vam jemljejo dragoceno energijo.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Sončni mrk prebuja moč za naslednji korak

Mlaj v škorpijonu - implozija ali eksplozija?

Hiperaktivni otroci in Bachove esence