Vizija prihodnosti skozi energije srca


Mesecu februarju je na samem začetku ton določila polna luna v ognjenem Levu. Skupaj s Soncem, ki osvetljuje Vodnarja, sta tako posvetila na vizijo, ki jo ima posameznik zase in svet, v kakršnem želi živeti. 

Energija Leva se izraža skozi samozavest in zavedanje lastne individualnosti ter moči. Kvalitete odločnosti, kreativnosti in strast, ki žene naprej, so podprte s pogumom, dostojanstvom ter spoštovanjem. To so optimalne vibracije, ki jim vlada Sonce. V središču našega planetarnega sistema je zvezda, ki vedno sije in žari ter se nikoli ne obrne retrogradno. Zato je energija Leva vedno obrnjena naprej, z ognjenim žarom sledi svoji poti.

Vodnarji so misleci, vizionarji in idealisti, borci za svobodo, ki svoj um uporabljajo za preseganje omejitev ter širjenje obzorij. Vpliv energij Vodnarja pomaga graditi nove svetove skozi ideje in vizijo, kako bi moralo biti, da bo za vse dobro. Vibracije, ki jih oddaja ozvezdje Vodnarja spodbujajo integriteto, poštenost in iskanje resnice in ko vstopamo v novo dobo, je to tisti notranji kompas, ki nam jo bo pomagal graditi.

Ko se torej Sonce sprehaja po Vodnarju in posveti na Luno, ki jo podpira ozvezdje Leva, aktivira vizijo nove prihodnosti. Takšne, ki jo želimo živeti in graditi na način, ki bo dober za vse. Na individualni ravni to pomeni začetek novega dojemanja sebe, ki je skladen s tem svetom. Uran v kvadratu pa poskrbi, da bo do teh sprememb prišlo. Najverjetneje hitreje kot pričakujemo.

Ko Lev odpre srce in sledi strasti, Vodnar to prevede v ideje za prihodnost.

Vprašanje, ki si ga v tem mesecu zastavite, da izkoristite te energije je povezano z vašo individualnostjo.

  • Kdo sem danes, v tem trenutku? Kakšna je moja identiteta, brez vse navlake preteklosti? Ali lahko rečem, da sem ista oseba kot pred 10 leti? Kot pred 5 leti ali pred enim letom? 
  • Kakšna je torej moja današnja vibracija, s katero gradim prihodnost? Kaj moram spustiti, opustiti in odpustiti, da bo prihodnost takšna, kot jo želim?
  • Kakšno vizijo imam za sebe in kakšno za človeštvo? Kako moja verzija mene lahko prispeva k drugačni prihodnosti?

Naj vas ta vprašanja ne prestrašijo, ampak vzpodbudijo, da se ustavite in razmislite, preden vas potegne nazaj v podganjo dirko sodobnega sveta. Ali pa je morda prišel trenutek, ko boste ugotovili, da ne želite več nazaj v kolesje stresa, slabih odnosov ter stare verzije sebe, ki jo vrtinec sveta brezglavo vrtinči ter melje v zobnikih časa?

Če je ob teh vprašanjih vaš razum zablokiral, če so se pojavila čustva upora, odpora in kakšen strahec, je vse ok. Možgani zgolj opravljajo svojo nalogo. Da pa bi presegli sami sebe, je potrebno narediti korak naprej. Z levjim pogumom in vodnarjevo vizijo.

Točno temu je namenjena mešanica cvetnih esenc, ki so na voljo v tem mesecu. V mešanici so naslednje esence:

01 SONČNICA

Je esenca mentalnega telesa in sončnega pleteža. Aktivira samozavest skozi zavedanje sebe, svojega pravega jaza in svoje individualnosti. Krepi občutek lastnega centra ter povezuje osebnost z vibracijo Višjega jaza. Pomaga preseči omejitve Ega ter usklajuje povezavo med umom in srcem. Podpre, da oseba odkrije in tudi pokaže svoj pravi, zdravi Jaz. Pomaga pri odločitvah, usmeritvi v življenju ter krepi notranjo moč in stabilnost posameznika.

02 RESA

Pomiri razpršene in begajoče misli. Omogoči, da najdete notranji mir v umu. Ta esenca je bila narejena spomladi, iz pomladanske rese, ki predstavlja nemirni um, kateremu je težko pobegniti in nikomur ni všeč. To so tiste misli, ki nenehno poganjajo od tu in tam ter preglasijo tihi glas, ki bi ga želeli slišati pa ga ravno zaradi čebljanja misli ne slišimo.

03 OREH

Esenca oreha pomaga razviti prilagodljivost, fleksibilnost in zaščito v času sprememb. Za vsa obdobja sprememb: rojstvo, vstop v šolo, puberteto, menopavzo, ločitev, selitev… - pomaga, da prekinete s starim in objamete novo. Omogoča transformacijo. Esenca je bila narejena na Veliko noč, ob prisotnosti energij vstajenja. Ali obstaja večja transformacija kot spustiti zemeljsko identiteto ter vstati v svojem svetlobnem telesu?!

04 DATURA

Ta esenca spodbuja čiščenje nezavednega ter globokih programov, ki omejujejo, da bi jasno uvideli svojo vizijo ter priložnosti, ki se odpirajo v življenju. Spodbuja sanjanje in delovanje v skladu z željami duše. Izjemno močna podpora, ko želimo vedeti, kam usmeriti svojo energijo, fokus ter napore.

05 JASMIN

Še ena esenca, ki pomirja um, tako da nas bolj odpre čutenju. Ko se naša pozornost preusmeri v druge čute, postanemo bolj dojemljivi za izkušnje v telesu ter za doživljanje sveta preko čutov in ne zgolj mentala. Na višjih nivojih pa nas esenca Jasmin poveže z našim zveznim izvorom ter s tem z načrtom, ki ga ima naša duša za svoj razvoj.

Mešanico naročite na tej povezavi >>>

Spodaj pa lahko prisluhnete vodeni meditaciji, ki vse te energije poveže in vam jih pomaga utelesiti

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Sončni mrk prebuja moč za naslednji korak

Mlaj v škorpijonu - implozija ali eksplozija?

Hiperaktivni otroci in Bachove esence