Oktobrska integracija izkušenj in novo potovanje

Mesec oktober se je v samem začetku otresel retrogradnega Merkurja in tako prenesel fokus iz notranjosti nazaj v zunanji svet. V septembru nas je kar 6 planetov vabilo v lastne globine in oktober prinaša bolj sproščeno in aktivno obdobje. V soboto, tik pred polno luno v ovnu, se je direktno obrnil tudi Pluton, ki je bil od aprila naš vodnik po podzemlju. 


Če ste se v zadnjih nekaj mesecih ukvarjali  svojimi nezavednimi vzorci ter se srečevali s situacijami za katere niste vedeli od kod se pojavljajo, če ste čutili, da vas vleče navznoter v soočenja s senčnimi deli sebe, potem je bil to Pluton, ki vam je pomagal osvetliti vaše nezavedno. Seveda to obsega tudi dušne zapise in vse tisto, česar razumsko niste znali povezati ali razumeti.

Današnja polna luna v ovnu prinaša ognjeno energijo novih začetkov, vendar je v konjunkciji s Kironom, ranjenim zdravilcem, ki pa je še vedno retrograden. To pomeni, da nas še vedno drži v procesu zdravljenja in ozaveščanja vsega, kar ni pozdravljeno, v harmoniji in še potrebuje našo pozornost. 

Kiron je kentaver, ki se je naučil najti moč, modrost in dar zdravljenja prav preko svojih ran. Ugotovil je,d a so nekatere rane pregloboke, zato jih ne moremo pozdraviti, ampak jih lahko zgolj sprejmemo ter v njih najdemo moč in modrost za nov začetek, odpuščanje, spuščanje in prepuščanje.

Luna in Kiron nas tako učita, da se nehamo boriti z notranjimi demoni, z lastno senco in ranjenimi globinami, ampak jih poglejmo kot del lastne zavesti, ki pripada dualnosti in potrebuje sprejemanje, sočutje ter Ljubezen. Prav to sočutje do sebe, sprejemanje sebe in nežna skrb zase, so izjemnega pomena na poti v celostnost.

Nasproti objetega Kirona in Lune, ki predstavljata naš ranjeni, senčni del, nepredelana čustva in energijo, ki želi naprej, se prav tako objemata Sonce in Venera v ozvezdju tehtnice. Harmonija ter odnosi sta ključni besedi tehtnice in osvetljena ljubimca pomagata doumeti, da smo kljub svojim ranam in nepopolnostim, vredni ljubezni. Harmonija nastane, ko je vse v ravnovesju. Simbol Tehtnice je naprava, ki meri težo na obeh straneh dualnosti. Razmerje je 50:50 in zato tudi znotraj nas obstajajo težke izkušnje, ki ohranjajo ravnovesje. Običajno pridejo največje lekcije prav iz teh težkih izkušenj.

Mars je v Dvojčkih (še eno zračno znamenje), Saturn pa v Vodnarju. Skupaj s soncem v tehtnici tvorijo veliki zračni trigon in nam pomagajo pri sprejemanju tega, kar smo se naučili. 

  • Kdo smo v vseh teh preteklih mesecih in letih postali? 
  • Katere lekcije smo osvojili? 
  • Katere izkušnje so nas napolnile z več modrosti in notranjega zavedanja?
  • Kje je naše notranje ravnovesje še podrto?
  • Katere rane so še žive in katere brazgotine so opomnik na to, kar smo dali skozi?

Saturnova energija je v tem mesecu blagodejna, saj nas podpira v raziskovanju temeljev, lastne vrednosti in tega, kje smo pripravljeni graditi novo prihodnost. Zase in za svet. Kam dajemo svojo pozornost in ali smo razvili veščine ter disciplino potrebno za doseganje zadanih ciljev, so glavni poudarki Saturna v tem obdobju. Smo dovolj zasidrani in prizemljeni, da lahko izvedemo svoj načrt in ali ta vključuje zgolj naše sebične težnje ali tudi skupnost in svet v katerem bivamo, pa nas sprašuje Saturn, ko se giblje po zračnem vodnarju.

Vse to nam govori, da smo na koncu in začetku hkrati. Smo junak lastnega potovanja skozi življenje, kjer so nas pretekle izkušnje okrepile, spremenile in nam pomagale v naši lastni evoluciji. Zaradi njih vemo, kaj je za nas pomembno in kaj ne. Zaradi preteklosti smo to, kar smo danes. A hkrati smo že v pripravah na nov cikel, novo potovanje, ki nas bo ponovno popeljalo v neznano. Kaj bomo vzeli s seboj na to novo pot, kako smo zaradi pretekle poti bolj izkušeni v tem, da se zmoremo prepustiti potovanju in kaj nas še vleče nazaj.

Aktivacija novega potovanja se bo zgodila že v tem mesecu, ko bomo priča luninemu mrku v škorpijonu. Prav tako bo sonce prestopilo v vodnega škorpijona, ki nam bo ponovno omogočil, da pogledamo v svoje globine. Le kaj je še tam in nam lahko pomaga v tem novem ciklu? Mars bo zategnil ročno, ko se bo konec meseca obrnil retrogradno in Jupiter se bo v svojem retrogradnem gibanju ponovno vrnil v znamenje rib.

Predstavljajte si, da je mesec oktober kot proces pakiranja za novo potovanje. Glede na izkušnje prejšnjih potovanj se pripravimo na novega. Vse naložimo v avto, vse je pripravljeno, da gremo. Potem pa se ravno odpeljemo in v glavo nam šine misel: "Ali smo kaj pozabili?! Imamo vse? Smo vzeli s seboj xyz?" Zategnemo ročno in gremo še enkrat pregledat, kaj smo spakirali in ali imamo res vse, kar mislimo, da potrebujemo. 

Prav to preverjanje ali imamo vse za naše naslednje, doooolgo potovanje v novo dobo, v višje nivoje zavedanja in bivanja, pa bo že tema meseca novembra.

Da bi se čim bolje spakirali in pripravili seveda potrebujemo vso možno pomoč in podporo. Prav to ponudijo energije cvetnih esenc. Vsak mesec je v spletni lekarni za dušo na voljo mix meseca, ki pomaga uskladiti, ozavestiti in integrirati aktualne energije. Da vse poteka bolj gladko, z manj zapleti. Katere esence so v tokratni cvetni mešanici pa preverite tukaj >>>



Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Sončni mrk in ognjen začetek nove verzije Tebe

Tečaj cvetnih esenc 22. aprila

Mlaj v škorpijonu - implozija ali eksplozija?