Luna in rak, sonce in mak


MLAJ V RAKU je odličen čas, da izklopite um in začutite kaj vam govori srce ❤️

  • Čas je, da prisluhnete svojim najglobljim hrepenenjem, željam in občutkom. 
  • Čas je, da vstopite globoko v svojo lastno intimo in sprejmete svojo ranljivost. 
  • Čas je, da obiščete tisti prostor znotraj vas, kjer ste zares Doma, kjer snamete vse maske, podrete zidove in ste sami s seboj.
  • Je tudi čas, ko je dobro biti iskren sam s seboj in se soočiti s tem, kaj vam pomeni varnost ter kje potrebujete več poguma, ko stopate skozi življenje.

Mlaj je tisti trenutek v mesecu, ko se luna postavi med Sonce in Zemljo ter navidezno izgine na temnem nebu. Predstavlja začetek novega mesečnega cikla in s tem simbolično tudi nove začetke. 

Luna vlada Raku in se tukaj počuti doma. Na plano prinaša čustva, senzitivnost, ranljivost in podpira energijo povezano z domom, družino, zato je verjetneje, da boste njen vpliv čutili za štirimi stenami vašega doma.

Ker pa je tokrat v kvadratu z Jupitrom, ki se nahaja v Ovnu, lahko občutite samozavest, ponos, srečo, optimizem, kar vam da prav tisti potisk, ki ga potrebujete, da skočite ven iz svoje cone udobja.

Zagotovo se vam je že zgodilo, da ste stali na robu bazena ali na obali in cincali ter razmišljali ali bi šli v vodo ali ne. V glavi ste premlevali vse pogoje za in proti, potem pa je nekdo prišel in vas potisnil noter.  To je vloga Jupitra v tokratni poziciji. 

Glavna tema tega mlaja je zato: Go big or go home! (Pojdi na veliko ali pojdi domov) Seveda bo vsak rakec raje izbral drugo opcijo, a tokrat je Jupiter ravno prav aktiven, da mu tega ne dovoli.

Zato se ne upirajte impulzom, vabilom in ničemur, kar vas dregne, ampak naredite korak. Zaupajte. Tako ali tako je to VAŠA želja in priložnost, ki ste jo verjetno že dolgo negovali v sebi. 

Energije lune in sonca v tem mesecu aktivirajo lastnosti, ki jih seva ozvezdje raka. 

Naše najzgodnejše vtise in spoznanja smo dobili v primarni družini in prav ta v zodiakalnem krogu pade v rakovo domeno. 

Rak je tudi prvo vodno znamenje, kar je povezano s čustvi in zato smo v tem obdobju lahko bolj čustveno občutljivi, na dan pa pridejo rane iz zgodnjega otroštva. 

Esenca mak je namenjena tistim, ki ste doživeli v življenju srčne bolečine v družinskem okolju. Zavrnjenost s strani matere, očeta, družine. 

Na čustvenem nivoju se kot posledica nesprejetosti pojavi jeza, ki je obrnjena navznoter, vase. Nezmožnost izražanja jeze, kar vodi v globoke zamere. Zanikanje lastne jeze ustvarja razcepljenost od dela sebe, kar vodi v prekinitev povezave med duhovnim delom sebe (srce) in tistim delom, ki je nastal v družini, ko ni bilo sprejetosti (korenska čakra). 

Velikokrat to vodi v težave s sprejemanjem okoliščin v katerih ste odraščali in naprej v zanikanje lastnih korenin ter družinskega okolja iz katerega izhajate.

Zato je cvetna esenca Mak idealna prav za obdobje raka.

Vedno mi je bilo zanimivo, kako se rake opisuje kot občutljive ljudi, ki so čustveni in se skrivajo, ko se počutijo ogroženi. Če pa pogledamo raka kot žival ima poleg trdnega oklepa, ki varuje njegove mehke dele, tudi zelo močne klešče, ki znajo biti precej nevarne. Rak je v bistvu plenilec, ki z močnimi kleščami raztrga svojo žrtev.

Kaj pa če vso tisto zgoraj opisano jezo, ki ni izražena in se nabira v obliki zamere, lahko transformirate v ODLOČNOST s katero naredite korake ven iz ranjenosti ter se pogumno podate na novo pot, vedoč, da imate moč, ki ste jo krepili celo življenje?! ➡ esenca Mak.

Morda vaša krvna družina ni več del te poti, a esenca Maka vam bo pomagala, da se s preteklostjo pomirite in najdete vašo novo, dušno družino, vaše novo pleme. Sreča je na strani pogumnih!

💦🦀💦

Esenca Mak je namenjena uravnovešanju korenske čakre, ter zdravljenju povezave med korensko in srčno čakro. Če imate težave s prizemljitvijo, je idealna za vas. Kliknite na spodnjo sliko za več info in naročilo ⬇⬇⬇

Cvetna esenca rdeči mak


Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Sončni mrk in ognjen začetek nove verzije Tebe

Tečaj cvetnih esenc 22. aprila

Mlaj v škorpijonu - implozija ali eksplozija?