Vilinska igrivost v marcu


Energije meseca marca so precej valovite, hitre in polne priložnosti za tiste usmerjene v akcijo, hkrati pa ponujajo močno duhovno povezavo, vpogled v višje dimenzije zavedanja ter delovanja.

V tem mesecu je še toliko bolj pomembno, da se zavedamo kam, kdaj in kako usmerjamo svoje misli, svojo čustveno energijo ter namero. Še cel mesec se noben planet ne bo obrnil retrogradno, kar zagotavlja pozitivno podporo, a to ne pomeni, da se bodo dogajale pozitivne stvari.

Vse je odvisno od tega, kako zavestno živimo in ali smo v preteklosti zares prečistili svoje energetske strukture, prepričanja ter spremenili navade, ozavestili lekcije in se naučili pravilnega fokusa.

Kozmična postavitev omogoča hitre spremembe, preobrazbe ter nove začetke. Tisto, kar podira naše želje po bolj harmoničnem svetu pa je globoka polarnost, ki na kolektivnem nivoju še vedno razdvaja. Ni je manj ali več kot prej, le bolj vidna je.

Padajo iluzije in razkrivajo se manipulacije s katerimi so patriarhalne strukture tisočletja dolgo vzdrževale pozicije moči. Zdaj jih vidimo in težko jih prikrivajo.

Vse to pa nikakor ni enostavno, kaj šele lahkotno, saj se brutalnost nepredelanih kolektivnih travm, frustracij ter neravnovesij kaže v vojni, ki divja na evropskih tleh.

Zakaj je le-ta tako šokantna? Ker smo Evropejci mislili, da je na naših, evropskih tleh to že predelano. Da smo se iz preteklosti česa naučili.

Žal pa je edina lekcija, ki se jo lahko naučimo iz zgodovine ta, da se iz zgodovine ničesar ne naučimo. Razen morda… če bomo sedaj zares uspeli ohraniti vibracijo na ravni, ki je nad strahom ter ustrahovanji, ki presega delitev na naše in vaše ter kazanje s prstom na krivce. 

Zavedati se moramo, da vsaka naša misel prispeva k kolektivni energiji. Iskrenost do sebe je zato na prvem mestu. Kje znotraj vas divja vojna? Morda ne takšna z orožjem, ampak konflikt, ki ga še niste razrešili in napadete iz obrambe vsakič, ko se tej rani nekdo približa?

  • Kje znotraj vas živite v iluziji in gledate skozi rožnata očala, ker ne želite videti resnice?
  • Kje se oklepate starih zgodb, družinske čustvene tradicije ter dediščine zlorab in zatrtih čustev?
  • Si zmorete odgovoriti na ta vprašanja?

Ne glede na to ali st na to pripravljeni ali ne, energije gredo kot vlak in ne čakajo, da boste pripravljeni. 

Dlje kot odlašate, bolj kot se izogibate resničnemu vpogledu vase, močneje in bolj boleče bodo spremembe.

Tudi naša fizična telesa so pri tem pomemben element, saj doživljajo vse frekvence, ki jih producirate vi s svojimi mislimi in čustvi ter okolica v kateri so prisotna čustva ter frustracije drugih.

Kozmična ljubimca, energija Lune in Rib ter pomladansko enakonočje.

Mars in Venera cel mesec potujeta skupaj, najprej pod zvezdami zemeljskega kozoroga, pri čemer se Venera ne počuti najbolj domače. Mars tako dela, kar najbolje zna – aktivno se gre vojno. Prav danes pa Venera vstopa v zračnega Vodnarja in si malce oddahne. za začetek bo poiskala enako misleče ljudi in z njimi začela graditi odnos. Ji bo konfliktni Mars skakal v zelje ali dovolil, da spogaja mir?

Še dobro, da intuitivne, vodne ribice hladijo ognjeno razgretost Marsa ter aspekte s Plutonom, Jupitrom ter Uranom. Poleg tega nas ribice opominjajo, da smo vsi v istem morju in kar se dogaja na enem koncu morja, ne more ostati brez posledic na drugem.

Zato je ultra pomembno, kakšno energijo prispevate v to kolektivno morje. Vsak dan.

18. marca nas čaka še polna luna v zemeljskem znamenju Device. Kar bo osvetlila bosta zagotovo samokritika in perfekcionizem, Neptun pa bo poskrbel še za iluzije ter zmedo glede tega, kaj projiciramo v svet in kaj zgolj odsevamo. Zato bo lastna vrednost ter vzorec »kaj delam narobe« še posebej pod drobnogledom.

To bo čas, ko se boste morali bolj zanesti na intuicijo ter notranje čutenje, kot na svoje razmišljanje ter zunanje zaznave.

Prijaznost, sočutje in blagost do sebe ter vseh okoli vas, vzdrževanje notranje harmonije ter nenehno vračanje v svoj duhovni center ob odprtem in pretočnem srcu. To je recept, da vam bo šlo lažje.

Nič lažjega, kajne?

Kajti  že dva dni po polni luni vstopimo v ognjenega ovna in nov astrološki cikel, ki ga bomo zaznamovali s pomladanskim enakonočjem, ki je vedno nadgradnja energij ter uskladitev z novimi energijami.

Ste res mislili, da je pot v novo dobo lahka?

Ste res verjeli, da se bo karma očistila ker (bo)ste prebrali nekaj knjig, terapevt vam bo očistil čakre in enkrat na teden (bo)ste malce meditirali?

Iskreno… tudi sama sem 15 let nazaj mislila, da bo tako in predvsem, da bodo angeli vedno skrbeli, da ne bom padla, se obtolkla in mi ne bo nikdar več hudo.

Še 10 let nazaj sem bila prepričana, da Zakon privlačnosti deluje le na fokus mojega zavestnega uma (in malce angelske energije) in da so zgolj moji dobri nameni dovolj, da se mi uresničijo vse želje.

Potem pa sem ugotovila, da je »svinjarije« na vsakem nivoju več, ne manj. Da je tisti del prepričanj, ki je prišel z vzgojo ter odraščanjem v tem življenju še najlažji. Kajti, ko človek predela svoje osebne omejitve, se odpre vse tisto, česar višji jaz v preteklih življenjih ni uspel transformirati. 

In, ko se s tem soočiš ter to predelaš, si ravno dovolj močan, da se lahko odpre nivo družinske karme in prepričanj.

Nato se začneš soočati s kolektivno energijo v kateri živiš in prepoznavaš te vzorce, omejitve ter programiranja. 

Vse se med seboj prepleta, razkriva, prekriva in kolobari. 

Delo na sebi je naporen proces, ki ga je nujno potrebno razumeti z višje perspektive, saj drugače osebnost klecne. 

Ob vsem tem se lahko le nasmehnem, ko kdo izjavi, da esence ne delujejo ali celo, da jih ne rabi. Vsaka tehnika, vsako orodje je pomembno in deluje ter pomaga v teh časih. 

Tako kot naše telo potrebuje več vode, vitaminov in mineralov, da zdrži te procese, tako naša duša, naša čustva in osebnost potrebujejo cvetne esence, energetsko podporo, angelske molitve, barse, theta seanse, ridinge, kristale, obrede, sveti les, sprehode v naravo, pogovore, knjige, delavnice in veliko spanja!

Kot se reče: vrag je odnesel šalo! A na drugi strani je prav smeh tisti, ki sprošča in rahlja strahove. Zato je mix meseca marca tokrat vilinska esenca IGRIVOST.

V najhujšem in najbolj resnobnem, strahu polnem obdobju potrebujemo lahkotnost in igrivost, ki jo je ob vsem zgoraj napisanem težko doseči in vzdrževati kar tako, sam od sebe.

Vile imajo posebno energijo, ki jo odseva travniško cvetje in prav zdaj začenjajo v naravi svoje aktivnosti. Ko sem zadnje dni hodila skozi gozd, sem čutila njihovo prisotnost in prav vilinska esenca se mi je »motala pod rokami«, ko sem pripravljala esence za Cvetni orakelj. Nalepke za Igrivost so mi nenehno padale po tleh ter ven iz vseh zvezkov (sploh ne vem, kako so zašle tja!) in ob vsem zgornjem pisanju so me prav po vilinsko srbela ušesa. Znak, da so vile pripravljene na akcijo.

Prišepnile so mi tudi, da vibracije te esence poskrbijo za usklajenost različnih eteričnih nivojev ter pomagajo pri lahkotnejšem procesiranju. Zato veselo na delo!

P.S. Ta esenca je v trenutnih razmerah v nasprotju z (mojo) razumsko logiko, kar pomeni, da je najboljša možna izbira. Energija sproščenosti in igrivosti namreč raztopi in omili energetski in čustveni krč ob vsem dogajanju. Brez skrbi, igrivost vam ne bo odnesla sočutja do dogajanja v svetu in okrog vas - točno pri tem vas bo podprla, da boste v naše kolektivno morje vnesli prave vibracije.

Da podpremo še harmonijo moške in ženske energije (Mars in Venera) je dodana še esenca Zvonček in Kamilica, da raztopi strahove. Naročila  >> v spletni Lekarni za dušo <<


Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Sončni mrk prebuja moč za naslednji korak

Mlaj v škorpijonu - implozija ali eksplozija?

Hiperaktivni otroci in Bachove esence