Pomladni oddih za notranjo harmonijo

Danes je:

  • 1. februar, svečnica
  • Mlaj v vodnarju
  • Kitajsko novo leto vodnega tigra
  • Keltski praznik Imbolc

Če nas je v januarju dušilo, ustavljalo in razgrajevalo, spraševalo po vrednotah in čistilo po najtemnejših in najglobljih kotičkih, nas s februarjem čaka vsaj malce oddiha. Vsaj tako se bo zdelo po vsem doživetem. 

Če ste doživljali  nerazumljive in neznane , neprijetne in globoke občutke v preteklem mesecu ali dveh, ste najverjetneje čistili in zdravili dele duše, ki so bili tega potrebni. Globok zapis o sencah v katerih sem brodila, najdete na blogu tukaj. V podzemlje sta nas ob podpori Plutona, Saturna in Urana peljala Venera in Merkur, ki sta bila oba retrogradna v januarju. 

Venera se je iz podzemlja ponovno pokazala kot zvezda danica, Luna v vodnarju nas odpira novim idejam in viziji, Merkur se obrne v normalno gibanje s 3. februarjem in keltski praznik Imbolc nas opomni, da smo že na pol poti med zimskim solsticijem in pomladnim enakonočjem. Kmalu bo vidno, kaj vse smo uspeli preobraziti in kam nas je ta iniciacija pripeljala.

Čeprav je Luna v kvadratu z Uranom, sem prepričana, da tisti, ki berete tale zapis že premorete dovolj samozavedanja, odprtosti višjim vibracijam in se znate povezati s svojim Višjim jazom, kar pomeni, da vas bodo te energije v tem še dodatno podprle. Bolj bo trgalo tiste, katerih um je še vedno na avtopilotu in se upirajo spremembam, sredi katerih se nahajamo.

Svežo energijo bo čutiti v zraku, ko bodo popuščali vplivi kozoroga na planete v njegovem dometu. Ko bo sonce sijalo skozi prizmo vodnarja, boste lahko resnično ocenili, kaj ste počistili in kaj je ostalo. V januarskem energetskem zapisu sem napisala:  »Ne gre več zgolj za prenovo stare hiše, ampak novogradnjo. Staro hišo je potrebno najprej očistiti vse navlake in smeti, jo podreti in potem zgraditi na novo.«

Sedaj je čas, ko potegnemo ven načrte za novo hišo. A ne več na tradicionalen način, ampak z novimi idejami, novimi tehnologijami in novimi materiali. 

V februarju nam bosta kozmična ljubimca Mars in Venera pokazala nov način sodelovanja, ki ustvarja harmonijo.

Ravnovesje notranje moške in notranje ženske energije se vzpostavlja pod novimi pogoji in po precej napornem Venerinem potovanju po nezavednem, je sedaj Mars tisti, ki prevzema vodstvo. Zdravo, moško, aktivno, odločno ter predvsem srčno vodstvo, bo Venero navdihnilo, da kljub svoji utrujenosti lahko soustvarja skupaj z njim. Venera in Mars potujeta skozi tradicionalnega in patrirahalno usmerjenega kozoroga, ki mu vlada Saturn, slednji pa počasi že dojema, da v Vodnarju lahko popusti s svojo strogostjo ter bolj odpre srce. 

Venera ima podporo božanske ženske energije v vibracijah boginj, ki delujejo preko asteroidov Juno, Ceres in Pallas. Vse tri boginje v februarju menjajo znamenja ter tako prinašajo nekaj novega. Uran, ki je v tokratnem aspektu z Luno, se nahaja v znamenju Bika, ki mu vlada Venera in kamor se je ravno premaknil tudi severni lunin vozel, ki nam kaže naše prihodnje lekcije.

Boginja keltskega praznika Imbolca je Brigid – sveti ogenj v popku Zemlje, boginja plodnosti in novih začetkov, ki je bila tako priljubljena, da so jo prekristjanili v sv. Brigito, nuno, ki naj bi zavrnila dogovorjeno poroko ter se poročila z Bogom, da je lahko ženskam pomagala do izobrazbe in s tem večje samostojnosti.

Božanska ženska energija se krepi in nudi podporo pri postavljanju nove vizije sveta. Kolektivnega ter individualnega. Mars in Venera bosta v februarju sprožila nov, drugačen impulz, ki bo zaznamoval partnerstva prihodnosti. O tem, kdaj se je to ravnovesje podrlo, sem pisala na blogu tukaj. Točno te energije bosta zdravila Venera in Mars. Kaj se bo postavilo na novo pa je odvisno od tega, kakšen odnos smo uspeli vzpostaviti sami s seboj in koliko bomo uspeli slediti srcu.

Leto vodnega tigra je bilo nazadnje leta 1962, ko so se pogumni mladi uprli ostarelim tradicionalnim vrednotam ter sprožili gibanje otrok cvetja. Tiger je pogumen, srčen, odločen in predstavlja kvalitete blaginje ter sreče. Morda bosta skupaj z Marsom uspela pozdraviti ranjeno in zlorabljeno moško energijo patriarhata, za katero je skrajni čas, da se začne dvigati v vibraciji. 

Povzetek in konkretni koraki:

  •          Vzpostavljanje harmonije med notranjo moško ter žensko energijo bo v tem mesecu vplivalo na vse odnose – na nov, drugačen način kot običajno
  •          Bodite pripravljeni in fleksibilni, ko se pred vami pojavljajo nove možnosti ter priložnosti
  •          Delo s srčno čakro in predvsem Višjo srčno čakro je ključnega pomena. Vsakodnevno, zavestno odpiranje srca je najpomembnejša praksa tega meseca
  •         Bodite pozorni na nove načine, poglede in odprite um za novosti
  •          Ne pozabite na redno negovanje sebe, na fizičnem, čustvenem in energetskem nivoju. Dovolite si počitek, drobne užitke in ne pozabite na smeh.

Iz ozvezdja Bika, v katerem se nahajata Uran in severni lunin vozel, se na Zemljo stekajo energije Plejad, ki nas še dodatno podpirajo v naši evoluciji zavesti. Nove tehnologije na vseh področjih, ideje za planetarne probleme, povezovanje in zdravljenje srca bodo navdihnjene ter spodbujane od naših galaktičnih bratov in sester iz mnogih civilizacij v ozvezdju, ki mu pravimo Plejade. Podporo pa seveda nudijo tudi cvetne esence, ki jih vedno delam ob njihovi prisotnosti, po navodilih dev ter Lemurjiskih spominih lastne duše.

>> Mešanico za mesec februar z opisi esenc najdete v spletni Lekarni za dušo <<

Se najdete v tem zapisu, čutite nekaj (po)znanega? Zaupajte svoji intuiciji, ki vas je pripeljala sem. Že ve zakaj. Delite zapis naprej, da še komu omogočite razumevanje in morda celo olajšanje.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Sončni mrk in ognjen začetek nove verzije Tebe

Tečaj cvetnih esenc 22. aprila

Mlaj v škorpijonu - implozija ali eksplozija?