Gnothi seauton in polna luna v ovnu

GNOTHI SEAUTON

Napis, ki je sprejel vsakega obiskovalca antičnega preročišča v Delfih in ga pozval naj išče in spozna samega sebe.

Ta izrek SPOZNAJ SEBE naslovi iskanje odgovora, ki si ga zastavi človek, ko se prične zavedati samega sebe. Kdo sem je osnovno vprašanje posameznika, ki se v iskanju odgovora poda na potovanje samo-odkrivanja in samo-spoznavanja.

Vsako potovanje se prične s prvim korakom, toda še preden se ta korak zgodi, je potrebno vedeti, kje se nahajate. Brez tega podatka ne veste niti tega, v katero smer se obrniti. Za ta del potrebujete analitični um, ki vam pomaga definirati dejstva. 

Ognjeni Mars

In sedaj pridemo do današnje polne lune v ognjenem ovnu, ki mu vlada Mars. Luna svojo najsvetlejšo podobo razkrije v okviru energij, ki podpirajo začetke in zavedanje tega, kdo smo. 

Ko vem, kdo sem jaz, brez mask in ego frustracij, me ovnovske energije podprejo, da to še bolj izrazim. Če tega ne vem, je velika verjetnost, da se bodo izrazile vse frustracije in jeza, ki jo nosim v sebi.

Mars, vladar ovna se nahaja natanko nasproti, skupaj s soncem v tehtnici, ki je znamenje harmonije ter odnosov. To pomeni, da se energije prevesijo v smer tega kdo sem jaz v odnosu in kaj sem pripravljena narediti za druge, ne samo za svojo rit. Je v tem, kar počnem za druge poskrbljeno tudi zame ali se ob tem iztrošim? Tehtnica hoče ravnovesje!

Vsa ta vprašanja niti ne bi smela biti pretežka, glede na to, da nas je v zadnjem obdobju mlelo kar šest retrogradnih planetov. Kot bi nas zaprli v ekonom lonec, kuhali pod pritiskom, zdaj pa smo odprli lonec in videli, kakšna juha se je skuhala. Gnothi seauton – kdo si po vsem tem »kuhanju«? In v tej novi energiji, v tej novi zavesti in zavedanju te sedaj energije potiskajo, da začneš tisto, kar je usklajeno s tvojim novim jazom.

Globoki Pluton išče moč

A noben porod ni čisto enostaven in za to skrbi Pluton, ki tvori napetost med Luno, Soncem in Marsom. Je bil proces transformacije v preteklem mesecu dovolj temeljit? Smo se podali dovolj globoko vase in se soočili z vsemi sencami? V kolikor temu ni tako, bodo zdaj pogledale na plano. Vse, kar je toksičnega, uporaba (in zloraba) moči ter potreba po kontroli, ki izvira iz globokih strahov… In, če pri vsem tem Mars ni razčistil svojih frustracij in jeze, bo nekje močno počilo. Zelo močno.

Učenje o sebi se nikoli ne konča. In intelekt, ki teži k idealom si prizadeva stopiti ven iz povprečja. Da bi mu to lahko dejansko tudi uspelo potrebuje vizijo. Vizijo svoje lastne veličine, idejo o tem, kdo želi postati. To pa zahteva, da izstopite ven iz mentalnih okvirov in naučenega znanja ter se odprete srčnemu vodenju ter odkrijete svojo duhovno inteligenco.

Pridobiti pravilno prepoznavanje tega, kdo ste, kdo bi želeli postati in na kakšen način delovati, je veščina, ki vas pelje v vaše notranje Delfe. Svetišče znotraj vas, v katerem prebiva vaše duhovno jedro, vaše notranje bistvo.

V to juho znotraj vas je dobro dodati začimbe, ki bodo vaše bistvo povzdignile na višjo vibracijo. Temu so namenjene cvetne esence in prav v tem času so nekatere še posebej primerne.

Podpora cvetnih esenc

Zagotovo je Rdeči mak tisti, ki bo naslovil potlačeno jezo in frustracije, še posebej, če te izvirajo še iz vašega otroštva. To je esenca, ki je povezana z energijo korenske čakre in ovnovskimi kvalitetami.

Ko ji dodate še esenco Nedotike, ki pomaga pri potrpežljivosti in frustracijah, boste zagotovo naredili pravo transformacijo ovnovskih energij iz destruktivnih in agresivnih v odločne, usmerjene v akcijo.

Še ena lastnost ovnovske energije je, da je nenehno v glavi. Razmišljanje in nešteto misli, ki se podijo skozi možgane ter ustvarjajo »vročo glavo«. To lahko vodi v še večje frustracije pa tudi nespečnost. Gorski glavinec vsebuje življenjsko silo Narave, ki pomirja glavo in prinaša jasnost Višjega uma. Dodajte še esenco pomladanske Rese in uživajte v mirnosti, ki jo prinaša tišina misli.

Ker so odnosi pod drobnogledom, je potrebna iskrenost in Bela vrtnica pomaga postaviti zdrave meje vsem, ki imate pri tem težave. 

Če ji dodate še Tavžentrožo, bosta skupaj podprli, da rečete NE tistemu, kar ni v vaše najvišje dobro. Če pa ste med tistimi, ki imate občutek, da se vam v odnosih ljubezen ne vrača kot bi si želeli, pa namesto Tavžentrože raje vzemite Cikorijo.

Kombinacija zgoraj omenjenih esenc sLOVEssence in Bachovih esenc je na voljo v posebnih paketkih, ki jih lahko naročite tako, da pošljete mail na: zdravljenjeduse@gmail.com

Esence iz Bachovih cvetov so narejene v Sloveniji in oplemenitene s tahionsko energijo, enako kot slovenske esence in se zato lahko mešajo skupaj. Cena kompleta dveh esenc je 24,90€ + poštnina. Po prejemu maila pošljem predračun oz. napišite, v kolikor želite plačati po povzetju.






Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Sončni mrk in ognjen začetek nove verzije Tebe

Tečaj cvetnih esenc 22. aprila

Mlaj v škorpijonu - implozija ali eksplozija?