Ko bo medicina spet zdravila

Dr. Edward Bach je bil ZDRAVNIK. Tak pravi, z diplomo, ki je delal v bolnišnici. Pred več kot 100 leti je opazoval paciente in prišel do določenih sklepov na podlagi opazovanja, ki je legitimna znanstvena metoda. Ugotovil je, da je bolezni mogoče preprečiti, če se naslovi čustvena in mentalna neravnovesja posameznika. Zato je iskal preprosto naravno rešitev in jo ponovno odkril v cvetni rosi. Z logičnim razmišljanjem ter veliko intuicije, je začel cvetne esence izdelovati s t.i. sončno metodo, ki je glavna metoda priprave vseh cvetnih esenc še danes.

Med zdravniki so vedno bili in bodo tisti, ki si prizadevajo ljudem pomagati do več zdravja, ne samo predpisovati tablete, ki jim jih zapoveduje farmacija. Človek bi sicer pričakoval, da bo v 100 letih od Bacha dalje več zdravnikov postavilo pod vprašaj njihovo medicinsko doktrino, a očitno za vsak premik v zavesti pride pravi čas.

Na spletni strani www.slovenskizdravniki.si je bil objavljen članek, ki dokazuje, da se zavest prebuja in čedalje več zdravnikov spoznava, da jim njihova lastna doktrina ne omogoča tega, zaradi česar so se za ta poklic odločili: zdraviti ljudi.

Naučili so nas, da moramo pomagati ljudem, da jih moramo zdraviti, jih celo pozdraviti! Bolniki pričakujejo podobno: Zdravnik me bo pozdravil! Zdravnikov ego je močno ujet v ta pričakovanja. Jaz zdravim, jaz sem pozdravil tega pacienta! Tukaj se skriva osnovna zmota! V resnici nikogar ne znamo pozdraviti – razen sebe. Bolniku lahko samo olajšamo trpljenje in mu pokažemo pot. Pot, po kateri bo prišel do zavedanja, da se lahko pozdravi sam. Da se lahko samo sam zares pozdravi! Dokler se tega ne zavedamo, smo ujetniki naših pričakovanj in pričakovanj bolnikov in naše družbe. Ujeti smo v breme odgovornosti, ki smo si jo naložili. Postali smo odgovorni za zdravje ljudi in za njihovo zdravljenje. To pa ni resnica! To preprečuje, da bi se ljudje zares pozdravili. Čas je že, da ljudje slišijo resnico – da jih nihče ne more pozdraviti. Da so sami odgovorni za svoje zdravje in počutje. Da lahko sami vplivajo na svoje počutje in zdravje. Da lahko pridejo k zdravniku in ga prosijo za pomoč pri tem. Da začutijo svojo odgovornost za svoje zdravje. Da se tega zavedajo!" Preberite cel članek >>>

Ne glede na metodo, tehniko in orodje, ki ga uporabljate in ne glede na to ali se za pomoč obrnete na zdravnika, terapevta, zdravilca ali sosedinega moža pa velja kot je zapisal avtor teksta v prej omenjenem članku:

V resnici nikogar ne znamo pozdraviti – razen sebe. Bolniku lahko samo olajšamo trpljenje in mu pokažemo pot. Pot, po kateri bo prišel do zavedanja, da se lahko pozdravi sam. Da se lahko samo sam zares pozdravi!

Odgovornost za zdravje je vedno v rokah posameznika. 

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Sončni mrk in ognjen začetek nove verzije Tebe

Tečaj cvetnih esenc 22. aprila

Mlaj v škorpijonu - implozija ali eksplozija?