Alkohol v cvetnih esencah

 


Veliko ljudi ima težavo z dejstvom, da cvetne esence vsebujejo alkohol. Vsekakor to ni škodljiva snov, ki bi v tako majhnih količinah kot je v esencah povzročala težave, razen tistim, ki so fizično alergični nanj ali zdravljenim alkoholikom, ki jih vonj lahko spodbudi, da jim alkohol ponovno zadiši.

Vse cvetne esence na svetu, narejene po Bachovi metodi, vsebujejo alkohol. 

Alkohol v esencah je namreč namenjen konzerviranju informacije ter tudi same tekočine. Tudi Bachove esence, ki jih v obliki kapljic prodajajo v lekarnah vsebujejo alkohol. ZAGOTOVO! Če na esenci ni posebej označeno, da gre za esenco brez alkohola, potem vsebuje alkohol. 

Pri izdelavi matične tinkture se uporablja vodka, brendi ali katerokoli drugo nevtralno žganje. Alkohol namreč kot ključavnica ZAKLENE INFORMACIJO, ki jo je v vodo odtisnilo sonce ali vročina pri prekuhavanju nekaterih Bachovih esenc. Brez alkohola bi voda hitro prevzela nove informacije iz okolja. Žgane pijače so tudi edine, ki nimajo roka trajanja, zato delujejo kot konzervans, da se v vodi ne razvijejo bakterije, plesni ali katerekoli druge neprijetnosti. Prav zaradi tega imajo uradno cvetne esence rok trajanja 5 let.

Obstajajo tudi podjetja, ki so iznašla drugačne oblike prenosa informacije iz cvetlice v vodo in uporabljajo glicerin ali pa jih izdelujejo v obliki pastil. Nekateri tudi po homeopatskih metodah. Takšne esence so posebej označene in običajno niso izdelane zunaj v naravi, ampak v kontroliranih (laboratorijskih) pogojih. To sicer ne pomeni, da niso učinkovite ali ne bodo delovale.

Nekateri ljudje imajo težavo z vonjem ter okusom alkohola, ker v njih prebudi travmatične spomine na bližnjo osebo, ki je bila alkoholik (njim pomaga cvetna esenca Betlehemska zvezda), drugi pa izhajajo iz notranjega prepričanja, da je alkohol sam po sebi slab. Nekateri nosijo v sebi prepričanje, da duhovnost in alkohol ne pašeta skupaj, spet drugi menijo, da jim bo nekaj kapljic škodovalo na nezamisljive načine.

Predvsem nosečnice imajo veliko strahov, da bi alkohol lahko škodoval otroku ali se v času dojenja prenesel na otroka. Prav tako ima veliko mamic pomisleke ali otroku dati nekaj, kar vsebuje alkohol, da mu ne bi škodovalo.

Esence so mešanica vode in alkohola, ki običajno doseže vrednosti med 15% in 25%, dozirate pa jih PO KAPLJICAH. Največ kapljic se dozira pri Avstralskih esencah in sicer 7 zato vzemimo ta primer. Teh 7 kapljic ni niti 1ml tekočine in večina alkohola izhlapi že medtem, ko jih kapljate na jezik, se premeša s slino in niti ne pride do želodca. Energijsko gledano pa je v ustih stičišče meridianov ter energijskih kanalov, ki vodijo v vse dele telesa. Preko teh kanalov informacija esence vstopi v vas.

Možna rešitev za tiste, ki vas alkohol zapeče, za majhne otroke in tudi živali je, da kapljice nakapate v 0,5 dcl vode (ali za živali na priboljšek), počakate minutko, da alkohol izhlapi in nato popijete. Opcija je tudi nanašanje kapljic na kožo, na področja s srčnim utripom (zapestje, pod ušesi) ali področje, kjer čutite, da je okrnjen pretok energije. 

Lahko si izdelate tudi preprost razpršilec in tako informacijo esence popršite v svoje avrično polje. Možnosti je veliko, Bachova esenca, ki vam pomaga, da premagate svoje strah pred alkoholom pa je Rumeni krinkar

Vsa leta kar delam z esencami je najbolj zabaven odziv moških, ki se prvič srečajo z esencami in jim povem, da vsebujejo vodo in alkohol. V 90% rečejo: "Opala, to se ga pa lahko napiješ!" In potem jih razočaram, ko jim povem, da bi vseh 38 Bachovih esenc, če bi jih zlila skupaj v en kozarec, naneslo manj kot 4dcl malo močnejšega vina. Po tej informaciji to misel opustijo in prisluhnejo, kako jim kapljice zares lahko pomagajo.  


Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Sončni mrk prebuja moč za naslednji korak

Mlaj v škorpijonu - implozija ali eksplozija?

Hiperaktivni otroci in Bachove esence