Pomladno enakonočje in praznik Ostare

Čutite, kako je Narava že v nizkem štartu? Še v tem tednu nas je zima skušala prepričati, da bo letos zares dolga in s temperaturami zares dokazuje, da nas ima še v krempljih, ampak naše ljubo Sonce počasi, a vztrajno prinaša več svetlobe, toplote in s tem nov cikel.


20.3. je pomladansko enakonočje, kar ni kar tako brez pomena. Sonce se namreč nahaja direktno and ekvatorjem, obe hemisferi sta v popolnem ravnovesju in dan ter noč enako dolga. Sedaj se dnevi začnejo daljšati in z njimi se bo izboljševalo tudi naše počutje. Pomlad naznanja tudi Narava in, ko se sprehajam med nabreklimi popki občutim nekakšno nepotrpežljivost. Kot 5 min pred začetkom velike premiere, ko v zaodrju vlada tista pozitivna napetost, pomešana z malo treme in pričakovanji.

Začenja s tudi astrološko novo leto, saj sonce prestopi v znamenje Ovna. Ognjeni začetek, ki nas navdihne z več poguma, navdušenja in predvsem tiste potisne sile, ki zmore preriti kalček iz semena skozi zemljo, da pride do svetlobe. V naslednjih tednih boste imeli več zaupanja vase in svoje sposobnosti, zato je to odličen čas za vse tiste projekte, ki jih še niste uspeli zaštartati. To j potisna, podporna energija, ki želi razultate takoj, a vsak project oz. process potrebuje svoj čas in pred vami je še celo zodiakalno leto! Vsako potovanje pa se začne s prvim korakom in zanj je idealen čas zdaj.

Luna raste in se polni, kar še dodatno spodbuja in krepi energijo. Konec meseca marca bo polna luna v znamenju Dvojčkov, ki bosta dodala daljnoročnost, prave informacije in vzpodbudo vašemu začetku. Naj vas ne preseneti, če boste o svojih načrtih veseljo čebljali, imeli cel kup novih idej in potrebe po novih znanjih. Naj vas ne preseneti, če vas stari načrti naenkrat ne bodo več navdihovali in boste dobili ideje za nove. Spomladansko čiščenje se namreč odvija na vseh nivojih. Luna v dvojčkih to še spodbuja, saj prinaša nove informacije in lahkotnejšo energijo, kot je bila v januarju.

V tem času so stara ljudstva praznovanja namenjala germanski boginji Ostari (iz njenega imena izhaja angleško ime za Veliko noč – Easter), boginji plodnosti in pomladi. Deviško boginjo, spremlja beli zajček, ki nese mavrična jajca, kar še danes ostaja tradicija Velike noči (le z drugo razlago simbolike). Legenda pravi, da je neko leto Ostara zamujala s prinašanjem pomladi. Ko je končno prišla, je ob poti zagledala ptico, ki je skoraj zmrznila do smrti. Zasmilila se ji je in jo spremenila v belega zajčka, ki lahko enkrat na leto, Ostari na čast, znese mavrična jajčka. 

Na Ostarin dan, toraj na pomladno enakonočje, so vode bolj zdravilne kot druge dni v letu in mrzli zimski vetrovi se ogrejejo, da lahko pride pomlad. Ta prinaša nove priložnosti, prerojenje in življenje po dolgi zimi, ko je Narava počivala in kompostirala. 

Tudi ljudje smo del Narave. Naša telesa je mati Gaia skozi evolucijo negovala in pripeljala, do trenutka v času, ko so bila pripravljena sprejeti zavest Zvezd. Zato na nas vplivajo cikli Zemlje in postavitve zvezd. Ko si torej dovolimo povezanost telesa in duha, smo veliko bližje Enosti.

Na dan pomladnega enakonočja prižgite zeleno svečo, okrasite svoj dom s cvetjem in simboli plodnosti. Pojdite ven v naravo, povežite se z vsemi elementi okrog vas, poiščite čist izvir in natočite vodo. Odprite se novim priložnostim in si dovolite vstopiti v nov cikel.

Nov cikel, novi začetki, notranji ogenj, novo zagon in nove ideje za prihodnost pa bomo negovali v mesecu aprilu >>v Klubu 13<<. Podprto s cvetnimi esencami, meditacijami na mlaj in polno luno (pa še kdaj vmes), spletnim tečajem samo-coachinga in predvsem odkrivanja poslanstva, za tiste, ki želite podporo, vodstvo in visoke vibracije. 



V tem času je odlično narediti čiščenje - tako fizično, po hiši ali stanovanju, kot tudi v telesu, čustvih in mislih. Pri tem vas lahko podpre 8 dnevni detox, ki ga prejmete na spodnjem obrazcu


.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Sončni mrk prebuja moč za naslednji korak

Mlaj v škorpijonu - implozija ali eksplozija?

Hiperaktivni otroci in Bachove esence