Odgovornost zase v partnerstvu

Kako v odnosih ne izgubiti sebe, si ostati zvest in avtentičen? 

Tako, da prevzamete odgovornost za svoja čustva, ljubeče postavite osebne meje, ko izražate svojo resnico ter hodite po evolucijski poti svoje duše.

Ko predajate svojo moč drugim, izgubljate svoj kreativni potencial in ustvarjajo se neravnovesja, ki vodijo v bolečino ter trpljenje.

Vse se dogaja znotraj posameznika. Torej smo za vse, kar doživljamo, sami odgovorni. Ne za to, kar se je dejansko zgodilo, ampak za to, kako se ODZOVEMO. Sami ustvarjamo vzroke skozi izbire vseh misli, besed in dejanj in sami doživljamo posledice vsake od njih.

Svet okoli nas ima VPLIV na nas - kakšnega in kako se to izraža pa je odvisno od NAS in naših prepričanj, vzorcev, navad. Od naše osebnosti oz. našega karakterja! Najbolje se to vidi v odnosih. Tistih najbližjih, intimnih, patnerskih.

Prevečkrat ljudje prevzemamo odgovornost namesto drugih namesto zase.Na koncu se bomo zagovarjali zgolj in samo sami pred seboj.

“Moja moč, moje odločitve, moje izbire in dovoljenja, ki jih dajem ali ne dajem.”


Vse to je zavesten process, evolucija v vaši osebni rasti, ki vodi v bolj ljubeče odnose. Zato je v mešanici meseca marca kar 5 esenc, ki vas pri tem podprejo.

MARIJINA CIKORIJA

Cikorija je esenca, ki pomaga, da prepoznate ljubezen v vseh njenih oblikah. Večina ljudi je bila vzgajana s pogojno ljubeznijo in zato nosijo v sebi idejo o tem, kako bi se jim morala ljubezen izražati. Ko ljubezni in pozornosti ne prejmejo na takšen način, se poslužijo manipulacije, padejo v smiljenje samim sebi in predvsem razvijejo občutek, da niso ljubljeni in s tem vredni ljubezni. Ko imate občutek, da vas ne cenijo dovolj, da več dajete kot prejmete nazaj, vas tudi najmanjša kritika prizadane, imate težave z ljubosumjem in vas je nasploh strah, da bi ostali brez ljubezni, je Cikorija tista, ki vam pomaga te občutke transformirati.

Cikorija v marčevski mešanici je nekaj posebnega, saj je bila esenca narejena 15. avgusta na praznik Marijinega vnebozetja. Tisti dan sem v sebi začutila močan vzgib, da naredim esenco Cikorije. Ko sem nabrala cvetove in jih položila v vodo, sem se usedla poleg, da se povežem z devo prostora. Ko mi je deva predala informacije, je začelo v crekvah naokoli zvoniti in v tistem sem začutila nadvse ljubečo prisotnost. Moje srce se je odprlo kot še nikoli in v svojem notranjem videnju sem zagledala Marijo v vsej njeni svetlobi. S čudovitim ljubečim nasmeškom, je blagoslovila esenco, ki je nastajala. V svojem srcu sem začutila, kako pomembna je ljubezen, ki jo prejmemo kot otroci od svoje matere in prav odsotnost te ljbuezni je tisto, akr ta esenca pozdravi.

ZVONČEK

Čustvene vsebine, ki so se oblikovale v času otroštva, se zakopljejo globoko v nezavedno in na njih se oblikuje slika sveta. Zvonček pomaga na nežen način stopiti zaledenela čustva znotraj vas in vnaša občutke pomladi v vaše čustveno telo. Čeprav je videz zvončka nežen, čist in nedolžen, v sebi skriva ogromno moč, ki zmore premagati zimo. Tako kot imamo ljudje v sebi moč, da se dvignemo nad težke situacije. Odpira srčno čakro ter celi srčne rane preteklosti. Zdravi notranjega otroka in s tem pomaga, da čustveno odrastete. Vzpostavlja harmonijo med notranjo moško in žensko energijo. 

ZVONČNICA

Esenca vijolične zvončnice prinaša v vase življenje lahkotnost in osrediščenost. Podpre vas, da se postavite v svoj center in prevzamete odgovornost za svoje življenje v svoje roke. Esenca pomaga, da posameznik pride v stik s svojim notranjim centrom, se poveže z Višjim jazom, da zavzame svoj prostor v svetu ter prepozna, kje mora postaviti osebne meje in prevzeti odgovornost. Na čustvenem nivoju zvončnica prinaša kvalitete lahkotnosti ter odpuščanje , da sami sebi odpustite tam, kjer ste za svoje težave krivili druge. 

DIVJE KORENJE

Esenca iz Divjega korenja pomirja mentalno telo in odpira notranje videnje. Pomaga pri procesih z različnimi deli osebnosti in podpira integracijo svetlobnih teles. Čisti astralni nivo, celi auro in spodbuja videnje širše slike z višjih nivojev zavedanja. Esenca omogoči posamezniku, da se »nacentrira« in integrira.

LIPA

Vse zadeve srca so izredno občutljive in ranljivost je povezana s tem, da se odpremo v trenutkih, ko se dotaknemo najbolj občutljivih točk čustvenega telesa. To so bolečine in rane iz preteklosti, ko ta naša občutljivost ni bila sprejeta in spoštovana. Srce se zapre in ne čutimo več. Niti bolečine, niti ljubezni. Strah, da bi bili (ponovno) ranjeni skrbi za to, da srce ostaja zaprto. Ljubosumje in zavist sta dve čustvi, ki se pojavita kadar je srčna čakra nepretočna. Esenca omogoča zdravljenje srca na vseh nivojih, stik s čustvi, sprejemanje drugačnosti, komunikacija, ki ne povzroča nadaljnje bolečine, povečanje senzitivnosti za pravi način izražanja čustev in zaznavanja sporočil, ki jih predajajo drugi.



Zelo lepo je sanjariti o romantičnem odnosu, kjer oba živita srečno in izpolnjujoče. Pot do takšnega partnerstva pa je vse prej kot široka in uhojena. 

Začne se že s komunikacijo. Ali zmorete iskreno in odkrito s partnerjem govoriti o vsem? Ali cenzurirate svoje občutke in zadržite, kar zares mislite in čutite, da ne bi prizadeli partnerja? Ali pa kogarkoli drugega. 

Avtentičnega odnosa ni mogoče živeti, dokler sami ne postanete avtentični in prenehate skrivati svoje veselje, bolečino, resnico, ljubezen in vsa druga čustva.

Biti v partnerstvu in ostati zvest sam sebi je največji izziv, ki ga mamo ljudje. Še težje pa se je upreti potrebi, da želimo spremeniti druge, da bi bolj ustrezali naši realnosti. Večina se tako znajde v reševalni misiji namenjeni partnerju, namesto, da bi poskrbeli in rešili sebe.

Prepoznati vloge, ki jih igramo in postaviti osebne meje, je veliko težje narediti kot to zgolj vedeti in o tem brati, poslušati ali pisati.

Prevzeti odgovornost zase, svoja čustva in svoje osebne meje je način življenja, ki izhaja iz globoke in sočutne ljubezni do sebe. Bolj kot bomo ljubeči in sočutni do sebe, bolj bomo lahko ljubeči in sočutni do drugih.

Saj veste, da se bomo na koncu zagovarjali zgolj in samo sami pred seboj.

V mesecu marcu bomo zato v KLUBU 13 krepili svojo avtentičnost in tako prevzeli odgovornost za svoja čustva pa naj bodo to čustva sreče in veselja ali obupa, jeze, žalosti in razočaranj. Pridružite se nam 

Poiskali bomo izgubljene dele sebe, jih ljubeče sprejeli nazaj ter pozdravili, če bo potrebno. 

Prvi teden bo vodilo osebne evolucije: IZRAŽAM SVOJO RESNICO.

Drugi teden v mesecu marcu bomo SPREJEMALI SVOJA ČUSTVA in odgovornost zanje.

Tretji teden bomo LJUBEČE POSTAVLJALI OSEBNE MEJE

Četrti teden bomo spuščali ODGOVORNOST, KI NI NAŠA IN OBČUTKE KRIVDE

Peti teden bomo KANAL LJUBEZNI

V Klubu 13 se nam za marčevsko potovanje lahko pridružite do 5.3. 

>>> KLIKNITE TUKAJ <<<


Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Sončni mrk prebuja moč za naslednji korak

Mlaj v škorpijonu - implozija ali eksplozija?

Hiperaktivni otroci in Bachove esence