Nova vizija Vodnarjeve dobe

Energije v februarju so že takoj na začetku razkrile intenziven mesec, ki pa ima na zalogi še kar nekaj potisnih impulzov. Smo ravno na sredini med zimskim solsticijem in spomladanskim enakonočjem in več dnevne svetlobe prinaša tudi več jasnosti na energetskem nivoju. Ali res?

Sonce, ki transfromira galaktično zavest, da jo sploh lahko sprejmemo na našem 3D nivoju je zadnje dneve izredno aktivno, kar ste nekateri močno občutili, saj je močno poskočila Schumanova resonanca oz. srčni utrip Zemlje


Vstop v novo dobo je intenziven process in ni pričakovati, da se bodo vetrovi sprememb kaj kmalu polegli. Zavedati se moramo, da smo v fazi, ko se zbujamo kot človeštvo in ne le kot posamezniki. Na površje se dvigajo ne samo desetletja, ampak stoletja čustvenih in energetskih plasti, ko prevzemamo polno odgovornost za kreiranje planetarne realnosti.

Stari načini delovanja se krušijo počasi, v človeški naravi je, da se spremembam upira in zato se tudi nove vibracije sidarjo počasi. Na nas je, da se bolj kot na odpadanje staranje raje osredotočimo na to, kar prihaja novega in to velja tako za naše notranje kot zunanje doživljanje sveta.

Pa se vrnimo k februarju, ko nas retrogradni Merkur podpira pri osredotočanju na notranji svet, našo notranjo komunikacijo, ki jo imamo sami s seboj. Dva datuma z astrološkimi dogodki, ki že trkajo na vrata, sta 11.2. in 17.2.

Mlaj 11.2. je del t.i. stelija. Stelij je izraz v astrologiji, ki opisuje postavitev vsaj treh planetov v enem znamenju. Več kot je planetov, močnejše so energije. 

Februarski mlaj 2021 si bomo zapomnili, ker bo tokrat kar 6 planetov v znamenju Vodnarja. 

In sicer bodo imeli v Vodnarjevi hiši sestanek: Sonce, Luna, retrogradni Merkur, romantična Venera, ekspanzivni Jupiter in strukturirani tradicionalist Saturn. Za dodatno zabavo bo poskrbel še asteroid Pallas, ki vpliva na način reševanja problemov, prepoznavanje vzorcev, strateško načrtovanje in bojne taktike. 

Kar morda niti ni slabo, saj dobra strategija lahko pomaga doseči rezultate, ki jih Vodnar želi spodbuditi na področju družbene enakosti, svobode in tehnoloških inovacij. Nazadnje se je steilj v Vodnarjevih hiši zgodil leta 1962, ko se je sprožil val sprememb, ki so jih naznanili otroci cvetja (flower power), protivojni protesti, boj za enakost ter pravice žensk in istospolnih partnerjev. To je bila zora vodnarjeve dobe, ki je bila opevana celo v mjuziklu Lasje. Ali poznate besedilo te pesmi?


Takole gre v slovenščini:

Ko je luna v sedmi hiši

in se Jupiter poravna z Marsom,

bo mir vodil planete

in ljubezen bo premešala zvezde.


To je zora Vodnarjeve dobe.


Harmonija in razumevanje,

simpatija in obilje zaupanja,

sič več pretvarjanja in posmehovanja,

zlate žive sanje vizije,

mistična razkritja kristalov,

in resnična osvoboditev uma.

To je zora Vodnarjeve dobe. Vodnarjeva doba.

No tale naša druščina letos ni več v sedmi hiši, ki je v astrologiji hiša partnerstva in odnosov, ampak gre na veliko bolj družbena področja. Na zabavo nista bila povabljena Mars in Uran, ki v hiši zemeljskega Bika preučujeta bolj konkretne korake in akcijo. Zaenkrat ju malce pustimo v njunem revolucionarnem vzdušju, ki je v januarju že povzročil nerede v Washingtonu in se posvetimo zabavi ostalih planetov.

Luna in Sonce, ki gostita zabavo imata seveda svoj namen. Svetu želita sporočiti svoje odločitve, svojo vizijo in dolgoročne načrte za novo dobo. Sonce predstavlja našo osebnost, Luna pa naše nezavedno. Merkur, ki je sicer retrograden ima sedaj toliko planetov okrog sebe, da njegov vpliv ni tako zelo močan kot običajno. Najverjetneje na tej zabavi stoji malo bolj ob strani in razmišlja kako ste kot oseba prišli do te točke, kjer se nahajate in kako se to vklaplja v širšo sliko sveta. Malce se sekira, ker se niste že prej posvetili vsem tehnološkim napravicam in vas je tale koronca ujela nepripravljene. Merkur je namreč zadolžen za vso komunikacijo, ki jo imate smai s seboj in z drugimi.

Zraven se je postavila lepa Venera, ki je prišla pomagat pri mreženju in medsebojnem razumevanju. Rada bi, da se vsi med seboj super razumejo, da vse poteka lahkotno in flirtajoče, če se le da. Jupiter želi vso to zabavo še razširiti. On bi povabil cel svet in nabil muziko do konca. Jupiter je tisti, ki bo odprl možnosti in priložnosti za tisto, kar sta splanirala Luna in Sonce. Saturn je prišel zadnji na zabavo, ker se je ravnokar poslovil iz kozorogove hiše, kjer je opravljal težko delo postavljanja temeljev in strukture. Cela zabava ga malce iritira, ker je vse tako new-age in nove zamisli kar skačejo sem in tja. Takoj opazi, kaj ne štima, kje je nekaj narejeno površno, tako brez razmisleka in kje manjkata disciplina in red. Ampak zaenkrat bolj kot ne samo opazuje. Ni še prišel do besede.

Potem pa je tukaj še prej omenjeni asteroid Pallas, ki je dobil ime po grški boginji Ateni. To je ženska bojevnica mnogih veščin. Njen um je hiter, logičen, takoj vidi vzorce in ima dobro intuicijo, ki ji omogoča predvidevanje. Je mojstrica pogajanj, ki bo poskrbela, da bo prišlo do win-win situacije, če se bo pojavil konflikt. Pallas je tista, ki bo pomagala razčistiti nesoglasja med moškimi in ženskami, saj razume oba spola enako dobro.

Tako so 3 močne ženske energije na tej zabavi predstavljene skozi energijo Lune, Venere in Pallas, ki  nakazujejo, da bo v Vodnarjevi dobi potrebno upoštevati tudi ženski način delovanja. To pa je sodelovanje, čustva in intuicija. 


Poglejmo sedaj nazaj v Bikovo hišo, kjer Mars in Uran konkretizirata r-evolucijo. Družbo jima dela Lilith, ki šepeta Marsu na uho, da "to, kar načrtujejo v Vodnarjevi hiši je sicer super in fajn, ampak menda se zaradi nekih novih idej ja ne bo odrekel temu, kar si je že prislužil in pridobil na materialnem nivoju." Sam se zaveda, da je potrebno poskrbeti za vse, kar je začel v letu 2020. Speljati je potrebno stvari do konca, dobiti konkretne rezultate od tekočih zadev in ne sanjariti. 

Uran se v bikovi hiši zadržuje že od marca 2019 in bo vztrajal do aprila 2026. Kamor pride naredi najprej kaos in tokrat je zadolžen za spremembe v Venerini domači hiši. Pregledal bo njene finance, odnos do obilja na prizemljen in otipljiv način, vse, kar ni lepo vrgel ven in poskrbel za nov nivo udobja. Ker pa je zgoraj opisana zabava v njegovi domači hiši, nenehno preverja, če je še vse na mestu in 17. 2. se bo resno pogovoril s Saturnom. 

Čeprav je Saturn v Vodnarjevi hiši in s tem vseeno vidi stare stvari na nov način, je njegovo premikanje počasno, korak za korakom in najraje ne bi nič spremenil. Na drugi strani pa je Uran vedno za hitro spremembo, po možnosti v kaotični situaciji, sedaj v Bikovi hiši pa hoče tudi takoj konkreten rezultat. Še posebej na področju financ in materialnega. Predstavljajte si, da se morata starokopitni dedek in uporniški najstniški vnuk dogovoriti o strategiji, ki bo vodila do izpolnitve vizije, ki sta jo predstavila Sonce in Luna na zabavi! 3x si bosta v letu 2021 skočila v lase. Kaj bosta konkretizirala pa bomo videli šele naslednje leto.

Vse lepo in prav, ampak kaj vse to pomeni za nas običajne duše s človeško izkušnjo? Kakšen vpliv ima tale nebesna žurka na nas?

Na osebnem nivoju bomo lahko oblikovali vizijo svoje prihodnosti in želeli spremeniti vse, da bi jo čimprej realizirali, kar pa ne bo šlo niti hitro in precej težko bomo zapustili cono udobja. Nekaj nas bo potiskalo naprej in hkrati vleklo nazaj. Na tem mestu priporočam, da si preberete opis cvetne esence Narcisa, ki je pri takšni situaciji lahko čudovita podpora.

Ko se prebujamo v novo zavest, gremo skozi fazo notranjega kaosa, ko staro odpada, novo pa še ni čisto usidrano. To stanje je lahko strašljivo, saj ni ničesar oprijemljivega. Na staro smo navajeni in bi najraje to obdržali hkrati z novim. In se šele potem odločili. Zaupanje v process, v višji plan, ki ga naša osebnost ne pozna je nujno. Do njega najlažje pridete tako, da odprete svojo kronsko čakro s pomočjo cvetne esence Gorskega glavinca.

Modrost starega z novim znanjem odlično poveže skozi energijo srca esenca Lipe, da dokončno razčistite s svojimi koreninami in pomirite Marsa, ki se oklepa materialne varnosti pa vam bo priskočil na pomoč Rdeči mak.

Predstavljajte si, da so vsi zgoraj opisani planeti znotraj vas kot različni deli vas samih. Preverite vašo natalno karto in kateri vaši hiši vlada Vodnar. To je hiša v kateri imajo pri vas zabavo, kar pomeni, da je to področje v vašem življenju, ki ga bo februarska postavitev najmočneje zaznamovala. 

Če boste imeli občutek, da je zabava pri vas ušla izpod nadzora pa pokukajte v Lekarno za dušo, kjer se zagotovo najde vibracija, ki bo poskrbela za mir in harmonijo.


Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Sončni mrk prebuja moč za naslednji korak

Mlaj v škorpijonu - implozija ali eksplozija?

Hiperaktivni otroci in Bachove esence