Nebesni družinski žur na sončni mrk

Današnji mlaj, ki gosti tudi sončni mrk (ta bo viden v Argentini in Čilu) prinaša nove začetke. Le dan po prazniku sv. Lucije, ki prinaša luč in seje seme obilja, se luna pridruži zvezdni zabavi in osvetli naša prizadevanja od zadnjega mrka v začetku junija 2020.

Ko se kolektivna energija človeštva premika na nov nivo, se v barvnem sistemu Aura-Soma rodi nova steklenička in prav danes, na prazno luno, na sončni mrk, ki prinaša nekaj novega, pozdravljamo že 119 stekleničko, ki utekočinja energijo boginje Ceres


Ceres oz. Cerera je Saturnova hči, rimska boginja kmetijstva, žitnih pridelkov, rodovitnosti in materinskih odnosov. V stari Grčiji so jo poznali pod imenom Demetra, ki jo opisujejo kot lepo žensko z lasmi barve zrelega žita, odeto v modro ogrinjalo. Častili so jo kot mater boginjo, boginjo žita in poosebljenje arhetipa matere in materinskega instinkta. V mitologiji jo srečamo predvsem kot žalujočo mati ugrabljene Perzefone.

Zanimivo je, da sem ravno včeraj zvečer začutila impulz, da pogledam dokumentarni film In utero, ki opisuje, kako pomembno je čustveno stanje matere za razvoj zarodka. Prav vsako čustvo, ki ga doživlja mati, se zapiše v celični spomin razvijajočega otroka in pomembno vpliva na oblikovanje celic od spočetja dalje.

Demetrino hči Perzefono je ugrabil Had in jo odpeljal v podzemlje. Užaloščena Demetra je je obupana tavala med smrtniki, postala pestunja otroka druge ženske, vendar nič ni moglo nadomestiti njene izgube. Vztrajno je zahtevala, da se mora Perzefona vrniti in nazadnje odvzela zemlji plodnost, dokler je ni Zeus uslišal in poslal Hermesa (rimski Merkur), da je pripeljal Perzefono nazaj. Hades jo je le nerad izpustil, v slovo ji je podaril granatno jabolko in ji zabičal, da se ne sme ozreti niti enkrat. Perzefona se je seveda vmes ozrla in zato ni mogla za vedno zapustiti podzemlja. Morala se je vrniti in tako polovico leta preživela na Zemlji z materjo Demetro, polovico pa v podzemlju s Hadesom (rimski Pluton). V času, ko sta mati in hči združeni, je zemlja plodna, vse raste in cveti, ko pa sta Dematra in Perzefona ločeni, mati žaluje in zemlja ni rodovitna.

Demetrin arhetip deluje od znotraj kot potreba po negovanju in skrbi, ki jo je treba izpolniti, in ženska temu včasih slepo sledi, čeprav ni najboljše zanjo. Vodi v nepremišljene nosečnosti, pa tudi v soodvisnost in izgorelost, če se ženska preveč materinsko odziva na potrebe drugih in jih ne zna oziroma zmore zavrniti. 

Demetra oziroma rimska Cerera nas preko zgodbe, ki je povezana s plodnostjo (grantano jabolko) in podzemljem (nezavedno) opominja na cikličnost, na semena, ki jih sejemo in ali to počnemo nezavedno ali zavestno, s polno pisotnostjo. Vsaka misel, vska občutek ima vpliv na svet znotraj in zunaj nas in predstavlja vibracijo, seme. Cvetna esenca granatnega jabolka vsebuje kvalitete in vibracije, ki žensko povežejo z njenim notranjim arhetipom Demetre oz. Ceres ter njeno lastno vlogo matere in ženske.

Ob vsej tej mitologiji in arhetipih, se na današnji dan Saturn premakne iz ozvezdja kozoroga v vodnarja in nas nagradi za trdo delo preteklosti. Vse to pa se dogaja pod močnim vplivom Jupitra, ki se mu približuje in vstopa z njim v konjunkcijo. Saturn (grški Kronos) je s svojo sestro in soprogo Ops zaplodil Jupitra, Neptuna, Plutona, Juno, Ceres in Vesto.

Jupiter je grški Zeus in vlada vsem bogovom. Je bog neba in vlada vsem ostalim bogovom. Ker je Saturn požrl svoje otroke, ko je slišal, da ga bo eden od njegovih otrok vrgel s prestola, je Ops, ki je bila takrat noseča z Jupitrom pobegnila in ga vzgojila sama. Jupiter je kasneje prisilil svojega očeta, da je izbljuval svoje otroke, ki so se nato Jupitru (Zeusu) pridružili pri zavzetju očetovega prestola. Zeus je zavladal nebu, Hades podzemlju in Neptun morju. 

Sedaj se oče in sin ponovno srečujeta na 0 stopinjah vodnarja. S tem odpirata novo dobo, nov cikel, ki vpliva na celotno človeštvo. Rojstvo Ceres skozi energije stekleničke 119 in mlaj v strelcu – vse to je prava družinska žurka, ki pa tokrat ni usmerjena v pogrevanje starih družinskih zgodb, ampak kreiranje novih. To, kar sedaj sejete, boste v prihodnosti želi.

Ker je danes izjemnega pomena vaš namen za prihodnost, naj vas usmerjajo naslednja vprašanja:
  • Ste si na jasnem, kaj želite žeti in katera semena morate za to posejati?
  • Katere pretekle družinske zgodbe vas še omejujejo pri vstopu v novo dobo?
  • Kakšna je vaša vizija lastne prihodnosti in prihodnosti za človeštvo?
  • Kako skrbite zase, se negujete in si poundite brezpogojno ljubezen?
In ne pozabite, da vam Saturn pomaga postaviti trdne temelje, nagradil pa bo vašo vztrajnost, doslednost in discipliniranost, da dosežete svoje VELIKE sanje, ki poleg vaših individualnih, vključujejo tudi humanitarna prizadevanja za celotno človeštvo!

Težka naloga? Niti ne, ob pravi podpori, ki jo najdete zase in za druge tukajle >>>

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Sončni mrk prebuja moč za naslednji korak

Mlaj v škorpijonu - implozija ali eksplozija?

Hiperaktivni otroci in Bachove esence