Retrogradni Merkur v vlogi detektiva

Kaj ima loto listek z retrogradnim Merkurjem in zakaj je obraz Kate Winslet na spodnji sliki?


Ste kdaj pomislili, da zna biti astrologija nadvse zabavna? 

Mene je tokrat navdihnil lik nordijskega božanstva Lokija, ki velja za “tricksterja” med bogovi. To je nekdo, ki je prevarant, šaljivec, goljuf, lažnivec in varalica v eni osebi. Veš, da se nanj ne moreš zanesti, da te bo prinesel naokoli in hkrati na koncu ugotoviš, da ti je pomagal narediti nekaj, česar sam ne bi nikoli zmogel. Na kratko: ne veš ali bi ga ubil ali objel. V Holywoodu je navdihnil scenarij za film Maska, v astrologiji pa ga povezujejo s planetom Uranom. Uran se trenutno nahaja v ozvezdju Bika in s tem nas spomni na našo varnost, materialne zadeve in vztrajnost.

Nasproti Uranu se nahaja Merkur, božanski kurir, ki se je prav te dni obrnil retrogradno v ozvezdju Škorpijona. Tu se je prelevil v inteligentnega in intuitivnega detektiva, ki želi odkriti resnico in vzroke, ki so pripeljali do tega trenutka. Pred očmi se mi je pojavila slika slavnega detektiva Hercula Poirota in njegova sposobnost natančnega opazovanja ter povezovanja. Zato na zgornji sliki predstavlja retrogradnega Merkurja v Škorpijonu – detektivi vedno raziskujejo preteklost, da se v sedanjosti lahko z njo pomirimo in premaknemo naprej. 

Kaj bo slavni Hercule Poirot odkril pri vas? 

Kaj v vašem življenju še ni razrešeno? 

Kje vas Loki vrti okoli svojega finančnega prsta, da ne izkoristite svojih potencialov?

V sosednji hiši od Lokija, se nahaja veliki vojskovodja Mars, ki trenutno ni na nobenem zunanjem bojišču, ampak sedi v domači hiši in gleda poročila. Gleda, kako veliki šef, avtoriteta, ki predstavlja državo, spet zaostruje stvari, krepi svojo moč in se bori za prevlado. Mars se razburja, jezi in pi***, ko vidi, da so vse poteze vlade zgolj in samo skrb za lastne stolčke. To ga moti in iritira že dlje časa, ampak zaradi močnega sonca, ki mu sije direktno skozi okno v oči iz nasprotne hiše, trenutno še ne vidi rešitve. Spomni se nekdanjega politika, ki je deloval na dolgi rok, ki je želel postaviti trdne temelje, ki je bil vztrajen, discipliniran, predvsem pa zrel, odgovoren in tudi ambiciozen. To je tisto, kar potrebujemo! 

Ker je Mars trenutno retrograden, ostaja v notranjih frustracijah, izbruhih jeze in še nima moči za zunanjo akcijo. Upa, da bo morda detektiv kaj pametnega razkril! Medtem pa razmišlja, da bi se kar potopil v esenco Narcise, da bi umiril svoje misli in spustil razočaranja nad sistemom ter vsemi bedaki tam zunaj. Želi si, da bi se lahko z optimizmom zazrl v prihodnost  in ve, da mu prav Narcisa pri tem lahko pomaga. 

V hiši Tehtnice, prav nasproti Ovnovi v kateri trenutno ždi Mars, trenutno prebiva Kate Winslet, ki skuša odkriti neravnovesja zaradi katerih na določenih področjih v življenju še ni dosegla svojih ciljev. Kate Winslet je rojena s soncem in luno v Tehtnici, kar ji verjetno povzroča kar velike težave, ko se odloča katero filmsko vlogo bo sprejela. Ali pa že zjutraj, ko stoji pred omaro in se ne more odločiti, kaj naj obleče. Še posebej sedaj, ko je njena lepotna svetovalka Venera v sosednji hiši pri Devici. Za Kate bi bile idealne Bachove esence Rožič, Mešič in Macesen, da začne zaupati vase in svoje odločitve.  

Mars stanuje ravno nasproti, zato Kate sliši njegovo besnenje, kar jo trenutno še dodatno meče ven iz ravnovesja ter jo spomni na vse pretekle stvari, ki se tudi pri njej že dolgo nalagajo in samo čakajo, da izbruhnejo. Sedaj, ko ve, da bo detektiv odkril marsikaj, kar je bilo dobro skrito ali pometeno pod preprogo, je idealen čas, da s tem končno opravi in si tako povrne notranjo harmonijo. Morda bi si sedaj lahko privoščila esenco Bele vrtnice, da iskreno pogleda vase in prečisti svoje srce. Če jo kombinira z Zvončnico bo našla še notranje ravnovesje in prevzela odgovornost za svoje življenje.

Ko pogleda v nočno nebo vidi zvezdo Arcturus, ki je prav nad njeno hišo in sedaj je idealen čas, da se odpre tudi tem čudovitim zdravilnim energijam. Štiri kapljice esence Gorskega glavinca odprejo njeno kronsko čakro in prejmejo svetlobne kode kolektivne zavesti Arkturijcev. Oblije jo občutek zavedanja, da je na poti uspeha, novih poslovnih dosežkov, dobre presoje in priložnosti. A ta uspeh ne bo tukaj že jutri, saj sta v Kozorogu Pluton in Saturn, ki jo opomnita na spremembe, vztrajnost in dolgoročnost delovanja, ki prinaša ta uspeh. Čeprav jo želi Loki prepričati, da naj samo kupi loto listek pa bo bogata, se sedaj zaveda, da je to le ena njegovih ukan. Ker je njena kronska čakra odprta, je tudi intuicija močnejša in lahko prepozna, da je sedaj čas za sodelovanje z detektivnom ter pregled preteklega delovanja, načrti pa bodo morali počakati do naslednjega mlaja.


Draga bralka, dragi bralec, povabim te, da v svoje življenje v tem tednu vključiš te like. 

Ti si glavna igralka/igralec – sonce je tvoj sijoči zavestni del, luna pa tvoj nezavedni, čustveni del. 

Kaj bi odkril Hercule Poirot, če bi bral tvoje misli in razkril tvoja skrita čustva?

Kot poosebitev Plutona v Kozorogu sem na sliki izbrala Janšo, a bi prav tako to lahko bil Trump, Johnson ali Orban – ekstremni politiki, ki s svojim delovanjem pritiskajo na mnogo gumbov, ki (najverjetneje) vodijo v dolgoročne spremembe celotnih sisitemov. 

Kdo predstavlja moč in avtoriteto v tvojem življenju? Kakšen je tvoj odnos do te osebe? 

Saturn v Kozorogu pa je tisti, ki ti pomaga postaviti trdne temelje za dolgoročno prihodnost. Nagradil bo tvojo vzrajnost, potrpežljiovst in discipliniranost. V mojem spominu se je kot tak pokazal nekdanji predsednik Drnovšek. 

Kaj meniš, kakšen nasvet bi dal tebi v tvoji trenutni situaciji?

Kje je tvoj Mars? Kaj ali kdo te jezi, iritira in frustrira? 

Spomni se še filma Maska (ali pa si ga oglej) in pomisli, kaj bi ti počel-a, če bi si nadel-a Lokijevo masko?

Kaj se dogaja v tvoji hiši, ko jo obiščejo vsi ti planeti/osebe? 

S katerim se najbolj poistovetiš?

Če je kaos prevelik, te povabim, da prideš na najboljšo možno terapijo za notranjo harmonijo, preko cvetnega ridinga po pogledava še tvoj zemljevid nezavednega in prejmeš svojo individualno cvetno mešanico za razrešitev notranjih trenj ter dosego miru in lahkotnosti.


Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Sončni mrk prebuja moč za naslednji korak

Mlaj v škorpijonu - implozija ali eksplozija?

Hiperaktivni otroci in Bachove esence