Različni svetovi in želje srca

Letošnje leto je resnično prelomno in pomembno, saj nam ponuja možnost vpogleda vase ter s tem razmisleka in preusmeritve poti v prihodnosti. Ne gre le za prazne floskule in duhovno govoričenje, ampak za največji globalni »reset«, ki ga imamo na voljo. Svet se je v zadnjih nekaj desetletjih tako drastično spremenil, da naš um komajda sledi vsem spremembam. Toliko stresa, travm in tesnobe kot jih človeštvo doživlja v tem globalnem kotlu, ni bilo nikdar v zgodovini. Vsekakor ne v tako kratkem času in še manj ob podpori tehnologije in zunanjih stimulacij.



Potrošniška družba, ki se je ob podpori medijev hitro povzpela v avtoriteto, ki nas vabi v nenehno trošenje in slepo sledenje velikim medijem ter njihovim oglaševalcem, je celotno človeštvo pahnila v brezupno iskanje zadovoljstva v svetu, ki tega ne more ponuditi. Vse deluje po principu akcija – reakcija in če bi v vseh oglasih dokončali svoje stavke z resnico, bi to zvenelo nekako takole: 

»Če kupite v naslednjih 60 minutah, dobite zraven še en komplet tega, česar ne potrebujete!« 
 
»Pokličite v naslednjih 10 minutah in plačajte 30% manj za tisto, kar vam tako ali tako prodajamo s 150% maržo!«

»Še danes rešite svojo težavo, za katero 5 min pred tole reklamo niste niti vedeli, da jo imate!«

»Kupite naš izdelek in postanite najbolj pri-ljubljena oseba, čeprav to ne bo zapolnilo praznine, ki je nastala, ko vam starši niso nudili ljubezni takrat, ko ste jo kot otrok najbolj potrebovali!«

»Izberite popolnost, ki vam jo ponuja naš produkt, ampak to ne bo dovolj za vaš perfekcionizem, ki je posledica tega, da vas kot otroka niso cenili in videli vaše čudovite ter popolne duše.«

Z vseh strani smo bombardirani z zunanjimi rešitvami za notranjo psihološko, čustveno in duševno praznino. Kot majhnim otrokom nam skušajo preusmeriti pozornost s sladkorčki in obljubami, da ne bi sledili svojim resničnim željam srca.

Tako hkrati živimo v dveh svetovih – svetu Reakcij na zunanje dražljaje in notranjem svetu Refleksije, ki usmerja zavest na lastne misli in sebe. Dva svetova, v katerih vladajo različni zakoni, vsebujeta različne poti k priložnostim. Oba svetova doživljamo skozi filter srca, a eden deluje po principu vključevanja, drugi izključevanja. En svet razdeljuje, drugi združuje.

Intenziven, polariziran in razcepljen svet Reakcij, vsebuje našo osebno in kolektivno ignoranco notranjega sveta Refleksij, kar služi razdelitvi in odtujitvi. Melodrama, ki se v njem odvija nas začara, ko spodbuja osredotočenost na zunanji svet ter prinaša občutke nemoči ter brezupa.

Svet Reakcij se močno razlikuje od sveta Refleksije, ki se raztira in razkriva nad vas sedaj, ko se odvija prerazdelitev moči in je nevaren prostor za akterje v svetu Reakcij, saj je to prostor kreativnosti in ustvarjanja. Čeprav ste ta svet vedno poznali, ga čutili v sebi in v njem kot otroci tudi delovali, je svet Reakcij naredil vse, da se ga ne bi spomnili. Zakaj? Ker je to nevaren svet, ki vam omogoča, da sami ustvarjate svojo realnost, da izbirate in se svobodno odločate ter začutite svojo lastno resnico srca.

Ta svet, ki obstaja v vaših srcih, ima moč oblikovanja sveta. Je dom boginje Kreacije, primarne sile iz katere izvira vaša prava individualnost, iz nje ustvarjate realnost in iz nje lahko živite svobodno, avtentično ter v obilju.

Ko se osredotočate na zunanjo realnost, se oddaljujete od svoje notranje resnice in pomagate še bolj razdvojevati oba svetova. Ne glede na to ali vam je všeč, kar se dogaja v svetu, ali smer v katero se odvija redistribucija moči, živite v času, ki vam omogoča, da se ponovno povežete s svetom Refleksije, s svetom Kreacije in resnico vašega srca.

Želite živeti v enem ali dveh svetovih? Je sploh mogoče živeti v obeh svetovih hkrati in ostati zvest svojemu srcu? To so globlja vprašanja, ki se sedaj porajajo. Svet Reakcij veliko bolj potrebuje svet Refleksije kot obratno. In vendar oba oblikujeta drug drugega. V maju se je v svoji smeri obrnila Venera in odprla vsa nerešena vprašanja, ki so povezana s srčno čakro. Kolikokrat ste v življenju slišali, da ne smete poslušati srca, ampak um? Najverjetneje dovoljkrat, da ste ga prenehali poslušati. Poleg tega, so se vam zgodile bolečine, ki so vas spodbudile, da srčno čakro še bolj zaprete in zavestno ste prenehali čutiti ter začeli slediti umu, s tem pa se preselili v svet Reakcij.

Svet Reakcij ne pozna sočutja, empatije in povezanosti, zato te kvalitete niso zaželene in pripadajo zgolj svetu Refleksije. Venera vas bo tokrat spodbudila, da se potopite še globlje v svet Refleksije ali pa boste v svetu Reakcij doživeli še hujšo bolečino, pritisk in odtujenost. Ob poplavi informacij in odklopljenosti od notranjega kompasa resnice, ne boste zmogli razlikovati med iluzijami sveta Reakcij in zato boste še bolj dojemljivi za manipulacije tistih, ki imajo od tega korist. 

Kaj torej lahko storite? Kako preklopite med obema svetovoma in živite v obeh na način, da vas srce kot varen kompas vodi skozi pasti v svetu Reakcij?

1. Bodite nežni, blagi in sočutni do sebe

To še posebej velja za vse perfekcioniste, idealiste in tiste, ki imate težave s potrpežljivostjo. Dovolite si sprostitev, dovolite si narediti napake, prepustite se nedelu in toku, brez da bi ga želeli nenehno preusmerjati ter kontrolirati. Počnite ravno nasprotno od običajnega. Dovolite si biti popolno nepopolni.

2. Prisluhnite svojim srčnim željam in prebudite svojo notranjo boginjo Kreacije

V vas živi ustvarjalni duh, ki se želi izraziti. Naj bo to skozi umetnost ali katerokoli drugo obliko kreativnosti – nove ideje, stari hobiji, nekaj, kar ste že dolgo želeli poizkusiti. Lotite se brez odlašanja in razmišljanja. Obvezno upoštevajte vse, kar piše pod zgornjo točko 1!

3. Dihajte, predihavajte in osvobodite svojo srčno čakro

Pojdite ven v naravo in zavestno dihajte. Niti ni pomembno ali to počnete s posebno tehniko ali samo zavestno dihate dokler se vam ne začne vsaj malo vrteti od kisika, ki ga prejmejo vaši možgani. Dihanje vas odpira in osvobaja. Zavestno lahko predihavate tudi čustva, ki se pojavijo in si dovolite, da jih skozi dih transformirate. Verjemite, bolje se boste počutili!

4. Vadite prijaznost, hvaležnost in odpuščanje

Zavestno se smehljajte, bodite namenoma prijazni do vseh, ki jih srečate. Pišite dnevnik hvaležnosti (poudarek je na PIŠITE, ker večina ljudi o tem samo razmišlja), odpustite sebi za vse, kar vas teži, česar ne morete spustiti in nosite s seboj kot breme (v veliko pomoč vam bo zgornja točka 3)

5. Premagajte strah pred soočenjem s srčnimi bolečinami ter ranami

Ker vas je bolelo, ker je bilo neprijetno, ker si tega ne želite nikdar več, ostajajo čustva in bolečine ujete v vaših energetskih telesih, pri nekaterih celo v fizičnem telesu. Slaba novica je, da bodo tam ostali za vedno, če ne boste zbrali poguma in nekaj naredili v zvezi s tem. Zato se vprašajte, kako dolgo boste te bolečine in rane še skrivali, tlačili, ignorirali in s tem blokirali pretok energije. Čas je sedaj pravi in vas podpira. Vse zgornje točke so tehnike, ki vam pri tem pomagajo, a skozi ta proces greste veliko lažje in hitreje, ko imate ob sebi nekoga, ki vas pri tem podpira in vodi. Bolečine in rane so nastale v odnosih in s tem ste izgubili zaupanje v sočloveka. Potrebujete novo, varno in pozitivno izkušnjo, ki vam to zaupanje pomaga ponovno vzpostaviti. V centru Anima Soma, v okviru katerega deluje tudi Lekarna za dušo, skrbim, da je prostor vedno na visokih vibracijah in sodelujemo s strokovnjaki na različnih področjih, ki vas lahko kvalitetno podprejo.

Ne glede na tehnike, ki se jih boste odločili uporabiti, ne glede na pomoč in podporo, ki jo boste poiskali in ne glede na to kaj že počnete in kako delate na sebi, je to idealna priložnost, da izkoristite tudi podporo vibracijskih orodij kot so cvetne esence, vodene meditacije in druga orodja energetske medicine.   

Vibracijska orodja in cvetne esence najdete v Lekarni za dušo, kjer za vas pripravljamo kombinacije cvetnih esenc, ki vas podpirajo v posameznih obdobjih vaše transformacije.  

Ko želite slediti srcu, vas podpre tudi duhovno vodstvo, še posebej mojster Hilarion.

Kam vas torej vodi vaša pot?

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Sončni mrk prebuja moč za naslednji korak

Mlaj v škorpijonu - implozija ali eksplozija?

Hiperaktivni otroci in Bachove esence