Vse naše ženske težave!

Ženske – predstavljamo več kot polovico prebivalcev na tej Zemlji in brez nas se človeška vrsta ne more nadaljevati. Zahvaljujoč naši maternici, našim jajčnikom in sposobnosti telesa, da oblikuje novo bitje, novega človeka. Čudež, ki ga je mati Narava ponudila vsem samicam sesalcev.

Še daleč od tega smo, da bi v polnosti razumeli ta čudež, predvsem pa se šele počasi začenjajo odstirati tančice kompleksnosti tega procesa. Ljudje smo veliko bolj kompleksna bitja kot se zavedamo in predvsem ženske smo zaradi svoje cikličnosti in zmožnosti kreacije življenja še posebej »komplicirane« - veliko raje tukaj uporabim besedno zvezo: biološko kompleksne.

Vsak mesec od najstniških let dalje ženske to kompleksnost doživljamo, občutijo pa jo tudi tisti okoli nas. Vsak mesec v ženskem telesu hormoni valovijo in s tem vplivajo na naše razpoloženje. 

A zgodba je še bolj kompleksna, ko pogledamo globlje v sam proces in na bolj simbolne ravni ter energetske nivoje. Gibanje rdečih šotorov, modrost naših prednic, ženski misteriji, energetsko čiščenje maternice, skrivnosti belih tigric, gejš in konkubin in še in še je tega, a vse govori o tem, da je ženski cikel veliko več kot le mesečno gibanje hormonov, ki na fizični ravni pripravlja telo na sprejemanje novega življenja. Človeški ženski cikel je tudi edini, ki je enako dolg kot lunin cikel.

Naj preidem k bistvu. Usklajenost energetskega in fizičnega cikla omogočata občutek notranje harmonije in pripomoreta k temu, da smo ženske »usklajene same s seboj«. Ko energetski in fizični cikel nista v ravnovesju, ženske to še posebej močno občutimo, saj to vpliva na naše splošno počutje, čustveno ravnovesje in tudi fizično telo.

Zato je vzpostavitev ravnovesja na čustvenem, mentalnem in energetskem nivoju predpogoj za vzpostavitev ravnovesja in s tem zdravja na fizičnem nivoju. Življenje v sodobnem svetu pa nas nenehno meče ven iz ravnovesja. Glavni vzroki za neravnovesja so:

  • Energetsko smo ženske veliko bolj v moški energiji kot bi si želele. 
  • Čustveno smo bolj senzitivne, bolj čutimo čustva drugih in hkrati zanje nimamo časa, zato jih ne procesiramo sproti in nastajajo blokade. 
  • Mentalno torej miselno smo preobremenjene zaradi preobilice informacij, ki so velikokrat med seboj nasprotujoče in tako povzročajo ogromno negativnih mentalnih scenarijev, ki porajajo strahove in skrbi.
  • Lastno vrednost ženske gradimo na podlagi odnosov ter mnenj drugih ljudi, saj je za preživetje nujna povezanost in pripadnost v skupnosti.
  • Zaradi sodobnega načina življenja, smo se odtujile od narave in s tem prekinile povezanost z naravnimi cikli.

Vse to podira naravno ravnovesje znotraj nas samih. Potem pride menstruacija, ki mesečno odseva vsa naša neravnovesja. Potem pride obdobje, ko želimo otroke in zaradi porušenih neravnovesij ni dovolj energije, ki bi omogočila zanositev. Pride čas menopavze, ko bi morale ženske vstopiti v svojo modrost in se umiriti, a je tisto obdobje v karieri, ko dnevni delovni ritem zahteva nenehno mentalno aktivnost.

Vsa ta neravnovesja vodijo v energetsko ter čustveno izčrpanost, kaotičnost, notranji nemir, porušen odnos do sebe kot ženske, kar se vse odseva v zunanjih odnosih, predvsem pa v informacijah, ki jih prejema naše fizično telo. Je potem kaj čudnega, da je danes toliko »ženskih težav«. 

Podivjani hormoni dajejo celicam informacijo o tem, kaj se dogaja v okolju. Celice se v skladu s tem obnašajo in predajajo informacije naprej v procesu lastne delitve. Naj medicina in farmacija še tako zelo želita dokazati, da je vse zgolj fizično pogojeno, je že malce samoopazovanja dovolj, da lahko vsaka ženska sama ugotovi, kakšna je povezanost med čustvenim stresom v mesecu in mesečnim luščenjem maternične stene.


Vsaka ženska se lahko sama prepriča o tem, kako hitro se njeno počutje izboljša, že ko začne samo spremljati svoj mesečni cikel. Vsaka menstruacija je odraz dogajanja v preteklem mesecu.

Grozljivo je spremljati podatke in statistiko o porastu endometrioze, policističnih jajčnikov, polipov, miomov, vnetij, težavah z nožnico, bolečih in predolgih menstruacijah, motnjah pri ovulaciji in nepojasnjenih neplodnostih. Še težje je, ko podatki pokažejo koliko ženskam odstranijo maternico na eni strani in na drugi skozi kakšne hormonske tretmaje gredo ženske, ki vstopijo v proces umetne oploditve.   

Medicina in farmacija rešujeta težave tem, kjer to znata – na fizičnem nivoju, s fizičnimi posegi ter kemičnimi formulami. A to ne odpravlja vzrokov, ki so do teh neravnovesij pripeljali. To ne razreši strahov, ki jih premleva um, ne transformira čustev, ki so se nabirala leta in leta, ne spremeni odnosa, ki ga ima ženska do sebe. Vse to ženske ne poveže z materjo Naravo in njenimi cikli, niti je ne poveže z njenim svetlobnim bistvom.

Za ta del je potrebna drugačna medicina. Vibracijska orodja, ki delujejo na neoprijemljivih nivojih, so del tega, kar imenujemo »vibracijska medicina«. V to kategorijo spadajo cvetne esence, homeopatija, energetske tehnike, zdravljenje z zvokom, barvami, frekvencami, spremembe prepričanj in upravljanje s čustvi. Bolj celosten kot je pristop k zgoraj omenjenim težavam, hitreje se odpravijo neravnovesja. 

Zato drage ženske poskrbite, da vzpostavite ravnovesje na vseh nivojih: fizičnem s prehrano, čustvenem in mentalnem z delom na sebi ter na energetskem nivoju z duhovnimi praksami.




🌑🌒🌓🌔🌕🌖🌗🌘

Cvetne esence ponujajo podporo in pomagajo vzpostaviti ravnovesje na nefizičnih nivojih. Katero esenco izbrati je odvisno od tega, kje čutite največ neravnovesja. Predvsem pa si dovolite intuitivno začutiti, katera vas pokliče. Da so cvetne esence del sodobne ženske lekarne je potrdila tudi največja britanska revija s področja zdravja na naraven način Your Healthy Living Magazine, ko je leta 2019 mešanico avstralskih esenc Woman Essence proglasila za najboljši produkt na področju zdravja za ženske po mnenju in glasovanju bralcev te revije. 



Točno to esenco naročite na povezavi tukaj  >>> Woman essence <<< .

Cvetne esence delujejo na nefizičnih ravneh, v vaše energetsko polje vnesejo informacijo optimalnega stanja, kar vzpostavi harmonijo, ki jo najprej zaznate kot umirjenost, nato začutite tudi spremembe na vseh ravneh, kjer je bilo prej ravnovesje porušeno. Ker je kemično gledano esenca le voda z nekaj alkohola, jo lahko jemljete kot podporo tudi, ko jemljete že druga zdravila ali ste deležne katerekoli druge oblike terapije.

Avstralske esence niso edine, ki poskrbijo za žensko energijo. Še eno čudovito esenco, ki prebuja vašo ženstvenost najdete na tej povezavi >>> Female esence <<<, ki jo informirajo srčne duše pri Crystal Herbs v Angliji.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Sončni mrk prebuja moč za naslednji korak

Mlaj v škorpijonu - implozija ali eksplozija?

Hiperaktivni otroci in Bachove esence