Polna luna z mrkim sporočilom

Kdor se še ni navadil na intenzivnost energetskega dogajanja in še vedno čaka, da se bodo stvari umirile, zamuja dragocene priložnosti za rast in transformacijo. Prav tako bodo v prihodnjih mesecih zelo težko živeli tisti, ki menijo, da bo kdaj konec čiščenja in spuščanja. 


Ljudje smo kompleksna bitja, vpeti v fantastično mrežo Univerzuma, ki nas preko univerzalnega polja zavesti povezuje in kar se dogaja v najbolj odročnem kotičku sveta, ima vpliv na celo Galaksijo. 

Zato je vsak med nami pomemben košček v mozaiku enormnih razsežnosti.

Vsak astronomski, numerološki, arhetipski ali galaktični dogodek spremeni informacije v kvantnem polju enosti in nanj se odzivamo na zavednem ali pa nezavednem nivoju. Večina na nezavednem. Vsak mesec nam polna luna pomaga, da odkrijemo nezavedne delčke sebe, ki nam sporočajo ter kažejo naše na prvi pogled nevidne nivoje. Kot ima diamant veliko majhnih ploskvic, ki potrebujejo brušenje, jih imamo tudi mi. To je dejstvo.

Tokrat pa leto začenjamo s polno luno, ki je 10. januarja in delnim mrkom. Zemljina senca pade na luno ter simbolično lahko vidimo našo kolektivno senco, kar pomeni, da v obdobju, ki sledi po mrku vidi ter čuti vpliv energij družba kot celota. Pomembno je, da ozavestite svojo družbeno in kulturno vpetost ter vpliv, ki ga ima na vas.  

V času odraščanja ter vzgoje, so bili poleg osebnih vzorcev vaših staršev na vas preneseni tudi družinski ter kulturni vzorci, ki so nekaj tako običajnega v vašem načinu delovanja, razmišljanja in čustvovanja, da jih niti ne opazite. To je način na katerega se stvari počnejo. Šele ob stiku z drugo kulturo se pokažejo razlike.

Vedno znova me fascinira ples planetov, ki ga astrologija tako odlično tolmači in nam s tem ponuja dragocene usmeritve, da se lažje vključimo v ta plesni spektakel. Tudi ob tej polni luni se odvija posebna postavitev po kateri tako ali drugače vsi plešemo. Veliko je zapisanega o srečanju Plutona in Saturna v ozvezdju kozoroga, ki se srečata takoj za luninim mrkom v nedeljo 12. januarja in bosta preverila, kako trdne so naše strukture, kako prevzemamo odgovornost ter s tem koliko se zavedamo posledic svojih dejanj. 

Pluton je vladar podzemlja, povezan z grškim bogom Hadom in egipčanskim Ozirisom. V tem svetu ni laži, ni pretvarjanja, pokažejo se vse sence in demoni, ki smo jih na svetlobi lahko pregnali. Simbolika smrti in ponovnega rojstva je ultimativna transformacija, ki spremlja Plutona in podzemlje oz. nezavedno. 

Saturn je veliki učitelj, grški bog Kronos, bog časa, ki simbolizira kruti čas, ki absorbira vse in nato postane seme, ki se vrne v zemljo, iz katere je zrasel. Saturn je planet usode ter diha temo in mraz, ki predstavljata neobčutljivost in čustveno odsotnost.

V Rimu je bil bog Saturn še posebej spoštovan, saj je bil on tisti, ki je poučeval umetnost kmetovanja, vinogradništva in civiliziranega življenja. Nekateri ljudje so verjeli, da ima Saturn del moči nad kraljestvom mrtvih. Stari Rimljani so ga začeli častiti kot boga zlate, ko so Rimljani živeli mirno, niso poznali suženjstva in revščine. Nepremičninska neenakost in osebna lastnina ljudem niso bili znani. V času vladanja Saturna je bilo vse skupno. Ko je Bog izginil iz rimskih mitov, po zgledu drugih dobrih kraljev in dobrotnikov, je minil čas čudovitega stoletja, pri čemer so ostali samo spomini o tem času.

Saturn nas torej lahko nauči, kako živeti v blaginji ter obilju, a nas do tja ne spusti dokler nismo na to pripravljeni, dokler nismo naredili vseh »izpitov«.

Kaj vse to pomeni v konkretnem življenju in kako je vse to povezano s polno luno v raku in kaj od vsega tega je uporabno?

Notranji nemir, čustva v ekonom loncu in zmeda v mislih so idealni oder za vsakršno dramo v odnosih. Partnerskih, družinskih in poslovnih. Brezčustveni Saturn, transformativni Pluton in občutljiva rakica Luna niso ravno najboljši trio, zato bodite pozorni, prisotni in zavestni v svojem delovanju. SOČUTJE in BLAGOST sta magični kvaliteti, ki vam bosta pomagali skozi to obdobje. Vaša čustva, vaš um in vaše nezavedno ne bodo zanesljivi te dni. Edino, kar vas še lahko reši je, da

1. SLEDITE SRCU in poiščite notranji mir, sočutje, ljubezen do sebe in drugih. To bo nujno potrebno, če se še niste pomirili s svojimi notranjimi sencami, bolečinami in ranjenostjo.

2. POSKRBITE ZA KORENINE! Drevo s plitvimi koreninami bo hitreje podleglo viharjem kot tisto z globokimi in dobro razvejanimi. Prvi pomen korenin se nanaša na prizemljenost – to pa je struktura, varnost in vse tisto, kar preverja Saturn. Drugi pomen pa je povezan z vašim izvorom, družino in odnosi v družini, kar pa je že povezano z naslednjo točko.

3. OBIŠČITE STARŠE ali jih pokličite. Če niste v najboljših odnosih je sedaj idealna priložnost, da zacelite, kar je potrebno. Saturn predstavlja očeta, Luna pa mamo – oba spadata pod kategorijo negovalke oz. negovalca v vašem najbolj zgodnjem obdobju. Če ne boste zavestno poskrbeli za transformacijo, vas bo Pluton v to prisilil. (Če vam tale točka predstavlja težave, so na voljo posebne cvetne esence, ki pomagajo pri tem.)

4. PAZITE NA VOLKOVE, notranje in zunanje. Luna v raku se želi počutiti varno, negovano, zaščiteno in podprto, a so se ostali planeti tokrat postavili pred vrata kot lačni in krvoločni volkovi, ki zavijajo in želijo noter. Hkrati pa ima po stari zgodbi vsak v sebi dva volkova – belega in črnega. Tistega, ki ga hrani, tisti raste in se krepi. Poleg tega se ta luna parva imenuje "Wolf Moon".

5. NE-ODVISNOST je povezana s tistim, kar želite zase in manj kot je tega na voljo, več možnosti je, da boste našli nadomestke, ki bodo potešili »žejo«. Bodite pozorni, ko jeste hrano ali pijete, na kakšen način ali s kakšnim namenom to počnete. Ali določeno hrano jeste, ker želite utišati nekatera čustva in jih tako pomiriti ali zato, da bi jih priklicali. Čokolada je znan nadomestek za ljubezen, mastna hrana pa pomiri negotovost ter pomanjkanje samozavesti. Pivo utopi stres, slani prigrizki pa jezo. 

6. PREVERITE VLOGE, KI JIH IGRATE v življenju. Ste vedno tisti, ki rešujete druge, ali vedno prepuščate, da se drugi odločajo namesto vas. Trpeča cankarjanska mati, hlapčevsko iskanje pravice, krpanovski boj za druge namesto zase ali čakanje na boljše čase v vsaki situaciji in odnosu. Iskreno poglejte katere maske nosite v življenju in kakšne vloge največkrat igrate. Čas je za spremembo!

Tokratna astrološka postavitev bo sprožila procese, ki bodo trajali do naslednjega mrka, ki bo junija, zato imate dovolj časa, da temeljito obdelate in predelate zgornje točke. Ob tem seveda lahko uporabljate vse tehnike, ki jih že poznate in vsa orodja, ki so vam na voljo.

V barvnem sistemu Aura-Soma sta dve steklenički, ki odlično podpreta v zgoraj opisanih procesih. Prva, ki je povezana z energijami Saturna je Nadangel Cassiel, druga pa je Temenska odrešitev, ki podpre v globoki transformacijami in je povezana s Plutonom. Energije pomandra v temni magenta barvi pa so idealne, da vas napolnijo z ljubeznijo medtem, ko se soočate s svojimi sencami. To pomeni, da lažje in hitreje opravite, kar je potrebno.



Transformacijo podpira tudi mešanica Avstralskih esenc Transition Essence. Podpre vas, da dovolite umreti tistim delom znotraj vas, ki vas ne podpirajo več.

Na spodnji sliki pa vidite še nekaj esenc, ki imajo vibracijsko kapaciteto, da vas podprejo. Vibracijska sprejčka Harmonija in mir ter Moč in pogum sta v redni ponudbi, ostale esence pa ne.

Esence, ki prinašajo podporne vibracije za Čustveno ravnovesje, Notranji mir, ko transformirate strahove, Spuščanje in Motivacija, ko ste brez navdiha so na voljo le ob naročilu preko spletnega obrazca TUKAJ.

Prav za to obdobje, je na voljo tudi paketek esenc, ki vam pomaga premagati strahove.

Zakaj bi se mučili in matrali, če to ni potrebno in gre z orodji lažje? Morda se sprašujete, kaj od vsega zgoraj napisanega izbrati? Najboljši in najiskrenejši nasvet: kar vas pokliče. Poslušajte intuicijo, prvi impulz in ne raz-uma! Privoščite si podporo, v kolikor pa potrebujete individualno vodstvo in bi želeli razrešiti globlje težave pa se oglasite v Anima Soma centru, v okviru katerega deluje Lekarna za dušo in kjer bomo za vas poskrbeli celostno ter na najvišjih vibracijah.

Vam je članek pomagal pri razumevanju? Všečkajte in delite ga naprej, da lahko čimveč ljudi zavestno naredi red v svojem nezavednem in tako nam bo vsem lažje.


Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Sončni mrk in ognjen začetek nove verzije Tebe

Tečaj cvetnih esenc 22. aprila

Mlaj v škorpijonu - implozija ali eksplozija?