Smrt in ponovno rojstvo v škorpijonu


Mlaj v škorpijonu 7.11 je prinesel transformativno čustveno energijo smrti in ponovnega rojstva. Z veseljem vedno preberem vpoglede različnih astrologov, ki predano in srčno interpretirajo planetarni ples v katerega smo vključeni vsi ljudje. Tokrat me je presunil opis na strani Divine Harmony, ki pravi takole
Nekaj velikega se zaključuje in nekaj pomembnega se bo začelo. Prav sedaj smo v obdobju, ko je pomembno koliko lahko spustimo, se predamo in resnično obsedimo z izgubo ter zaključki, brez potrebe, da bi ta prazen prostor takoj napolnili z naslednjo osebo, stvarjo, snovjo in se s tem izognili občutkom praznine, ki nastanejo. Bolj kot smo pripravljeni pustiti staremu, da umre, veličastnejši bo Feniks, ki se bo na novo rodil.
V neizogibnosti smrti in umiranja, se vedno rodi obljuba nečesa novega. Način, kako zaključimo eno obdobje, sporoči naslednjemu obdobju, kaj naj prinese in kako naj začne.

Škorpijon je edino znamenje, ki je predstavljeno s tremi simboli: škorpijon, orel in Feniks. To je simbol nenehne prenove, umiranja in ponovnega rojevanja. Globine, ki jih zmore to znamenje so običajno temne in vlažne votline človeške psihe. Škorpijon zmore v svoji občutljivosti in ogroženosti pičiti in usmrtiti vsakogar, vključno s sabo. Kot orel se dvigne visoko in natančno vidi tudi najmanjše premike globoko pod seboj. Svoboda in neomejenost sta njegovo področje in predstavlja poduhovljeno naravo škorpijona. Ta transmutacija iz zemeljske kreature v duhovno naravo je simbolizirana s Feniksom, ki mora umreti, da se iz pepela rodi prenovljen.

Smrt pomeni spuščanje

Pomeni, da je potrebno opustiti vse povezave in navezanosti. Prav ničesar in nikogar ne moremo odnesti s seboj. Ko umremo v svetu fizičnega in dualnosti, se naša duša ponovno rodi v svet Ljubezni in enosti. V božansko Ljubezen, ki ni pogojna, ni posesivna in ne zahteva ničesar. 

Naša duša, ki je vedno prisotna v tem duhovnem svetu, polnem Ljubezni, našo osebnost prežema s to Ljubeznijo. A naša osebnost, naš ego se oklepa zemeljske identitete in zato veže svojo vrednost in svoje pogojevanje na druge ljudi in stvari.

Ljubezen brez odvisnosti in pogojev je zato velik izziv, ki ga naslavlja steklenička ravnovesja št. 22, ki nosi ime Steklenička ponovnega rojstva. Ponovno rojstvo v duhovnem smislu rojevanja sebe na nov nivo zavedanja. To pa prinaša novo razumevanje. Toda, da se lahko dvignemo na nov nivo, moramo spustiti in opustiti navezanosti. S tem umre tudi del naše (zemeljske) identitete. 

A tudi škorpijon se ne more dvigniti na orlovih krilih, če prej ne odvrže svoje zemeljske podobe. Steklenička je v zgornjem delu rumene, v spodnjem delu pa roza barve. Rumena je barva veselja, sonca, svetlobe, individualnosti in mentalne jasnosti. Prinaša razumevanje in znanje. Roza pa je barva ljubezni, sočutja in nežnosti. Ženstvena in materinska energija negovanja ter topline. Je barva prebujenja in spuščanja.

Ko se ti dve barvi premešata, dobimo svetel odtenek koralne barve, ki kot barva nove dobe prinaša nov nivo bivanja, nove ideje in poglede ter modrost ljubezni. Ta vidik koralne barve prinaša razumevanje karmičnosti skozi filter brezpogojne ljubezni. Ljubezen brez (čustvene) navezanosti lahko prosto daje in sprejema brez pričakovanja. Popelje nas iz enostranske odvisnosti v vzajemno odvisnost, ki temelji na medsebojni povezanosti in sovplivanju.

Če tega koncepta še ne razumete, ste lahko brez skrbi, saj je to nekaj, kar šele prihaja in nas kot človeštvo šele čaka v prihodnosti, ko bomo izpustili stare odvisnostne vzorce. 

Vabim pa vas, da se tem informacijam odprete in jih kot seme posadite v toplo mehkobo svojega srčnega prostora. Za vse nas pa velja, da proces transformacije, ki se skozi smrt in ponovno rojstvo znotraj nas samih odvija vsak dan, ne rabi biti nekaj travmatičnega. Ko sem najprej pomislila na vse zgoraj opisane transformacije, sem imela v mislih opis stekleničke ravnovesja št. 78, ki podpira proces žalovanja in izgube. To je steklenička, ki je v zgornjem delu vijolična, spodaj pa temna magenta. 

Toda do sebe smo prevečkrat kritični in sami sebe pikamo in zastrupljamo, ko smo prestrogi in premalo blagi do sebe. Potrebujemo več ljubezni do sebe. Potrebujemo več nežnosti, topline in samonegovanja. Potrebujemo več veselja, optimizma in topline. Predvsem v procesih osebne transformacije, sprememb in vstopanja v nove nivoje samozavedanja.

Zato je steklenička Ponovnega rojstva tista, ki prinaša več lahkotnosti, več svetlobe in predvsem več modre ljubezni. 

Vdihnite Ljubezen, izdihnite Ljubezen, bodite Sončni Feniks, ki vstaja v svetlobi Ljubezni.





Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Sončni mrk prebuja moč za naslednji korak

Mlaj v škorpijonu - implozija ali eksplozija?

Hiperaktivni otroci in Bachove esence