Nadangel Raguel - Energetska rešitev za odnose in partnerstva


Osnovna tema: odrešitev odnosov (relationship rescue)

B114 – srednje koralna/temna magenta
Rojen 11.11.2015 ob 11:11

Osnovni namen ekvilibrium stekleničke B114 so človeški odnosi in način, kako se med seboj povezujemo. Tako malo je ljudi, ki drugim dopustijo, da samo so. Morda zato, ker redko dovolimo sebi, da samo bili, zato začnemo tudi do drugih gojiti pričakovanja. Skozi ta pogled se na Raguela lahko zanesemo, da bo deloval kot mediator, ki pomaga in ponovno vzpostavlja harmonijo, kjer je ta porušena.

V židovski tradiciji je Raguel nadangel harmonije in poštenosti, znan po zdravljenju konfliktov in nerazumevanja. Raguel upravlja odnose med angeli in ljudmi. Pravijo, da prav Raguel nadzoruje delo ostalih nadangelov. Ko je prerok Enoh obiskal svet umrljivih, je bil Raguel tisti, ki ga je prenesel med svetovi.
Kot rastline in živali tudi naši odnosi potrebujejo pozornost, nego in skrb. Ko svojo ljubezen vložimo v drobne trenutke, to poveča dotok ljubezni, ki jo vlagamo v odnose.
Ni nujno, da imamo vedno enako mnenje ali pogled kot naši prijatelji in ljudje okoli nas, lahko poslušamo in skušamo razumeti njihov pogled, prav tako pa moramo slišati in razumeti svojega.

Nadangel Raguel prinaša odpuščanje, mir in pomirjenost med ljudi ter zdravi nesporazume. Pomaga, da dvignemo svoje zavedanje znotraj vseh odnosov.

Bolj kot čutimo svojo vrednost, manjši je občutek praznine v odnosih z drugimi. Da bi lahko v situaciji videli obe strani, je potrebno ravnovesje in aktivnost. Znotraj energij Raguela je čutiti močno kvaliteto neobsojanja. Ko si dovolimo zavest neobsojanja sebe, prenehamo obsojati druge. To je odrešitev koralne energije.

Kadar se ne počutimo spoštovane in nas drugi ne obravnavajo pozitivno, takrat težko vidimo, da se je to začelo znotraj nas samih in ne zunaj nas. Raguel pomaga vzpostaviti nov občutek vrednosti in s tem samozavesti.

Energija stekleničke 114 predstavlja vstopna vrata v spuščanje vsega, kar leži na področju sončnega pleteža in leži na poti procesa individuacije (koralna barva je komplementarna turkizni, ki predstavlja proces individuacije). 114=1+1+4, pri čemer je 1 fizična odrešitev, ki vedno pomaga na telesnem nivoju integrirati nadaljne energije, v tem primeru gre torej za prizemljevanje štirice (4), ki je steklenička sončnega pleteža.

Koralna odrešitev nas vabi, da presežemo sodbe in dovolimo negovanje bistva našega bitja, da se lahko samozavestno povezujemo iz tega našega notranjega prostora. Ko prepoznamo različne aspekte sebe, se lažje postavimo zgolj v vlogo opazovalca, brez nalepk, sodb in mnenj. Raguel nas naproša, da smo v vsakem trenutku najboljša verzija sebe.

Ko smo skrbni in blagi sami s seboj, to izboljša kvaliteto vseh naših odnosov.

Raguel pomaga, da presežemo primerjanje. Pomembno je, da se zavedamo, da moramo spoštovati svojo pot tako kot je pomembno, da spoštujemo pot drugih. Vsi smo lahko del rešitve, ko spoštujemo drug drugega in, ko opustimo primerjave je to veliko lažje. Ena glavnih energij znotraj te stekleničke je kristalna frekvenca akvamarina, ki podpira integriteto in, da govorimo resnico iz srca. Usklajuje nas s temeljnimi vrednotami naše duše.

Temna magenta nas vedno spomni koliko pozornosti in topline dajemo v drobne trenutke in v vsakdanje opravke, ki jih delamo avtomatsko. Nadangel Raguel nas tukaj spomni, da smo bolj zavestni in čuječi v vsem, kar počnemo (mindfulness).

Raguelova energija je pravičnost in harmonija znotraj človeških odnosov.
V situacijah, ko ponudimo svoj nasvet ali mnenje, ko za to nismo bili naprošeni, nas Raguel opozarja, da rajši počakajmo in osebi omogočimo energetski prostor znotraj katerega dobi lasten vpogled in izkušnjo, brez našega »dobronamernega« vmešavanja.

To je še posebej pomembno, saj nasvet, ki ni bil zaprošen lahko naredi nepopravljivo škodo. Na prvi pogled dobronameren nasvet izhaja iz ljubezni in skrbi bližnjega, a je rezultat lahko temu nasproten. Raguel nas podpre, da postanemo nevsiljivi in raje ponudimo podporni energetski prostor, da oseba pride do lastnega razumevanja situacije.

Raguelova energija je zasejala seme sprememb v sistem Aura-Some, ker njegova energija pomaga, da se vrnemo v harmonijo, v najgloblje vrednote. Ko opustimo sodbe in negujemo zgolj zavedanje, lahko vidimo več, bolj jasno. Raguel nas spomni, da smo pozorni in čuječi ter svojo pozornost usmerimo na tisto, kar se dogaja v vsakem posameznem trenutku.

Zgornji tekst je prevod prvih misli, ki jih je po rojstvu stekleničke zapisal Mike Booth. Originalni zapis najdete na tem linku. Prevedla: Manca Razboršek

Svojo stekleničko z energijami Nadangela Raguela najdete na tej povezavi.






Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Sončni mrk prebuja moč za naslednji korak

Mlaj v škorpijonu - implozija ali eksplozija?

Hiperaktivni otroci in Bachove esence