Solsticijska cvetna esenca



Poletni sončni obrat oz. solsticij je magičen čas, ki so ga (in ga še) praznovala ljudstva povezana z Gaio in svojo prvobitnostjo. To je čas praznovanja polnosti, celostnosti in svetlobe, ki omogoča, da dvignemo svojo vibracijo, se povežemo z obiljem vsega kar je in posejemo semena za svoje sanje ter hrepenenja. Praznovanja povezana s solsticijem so bila vedno tisti del leta, ko so se tančice med svetovi spustile. 

Kresna noč je bila še posebej znana po tem, da je imela magične moči, ki so omogočile slišati živali, rastline in vilinska bitja. 

Saj poznate legendo, ki pravi, da praprotno seme v čevlju na Kresno noč pomaga razumeti govorico živali. Le vedeti ne smete, da imate praprotno seme v čevlju. Kako lahko sodoben človek praznuje in se poveže z naravo v tem času? Najlažje je seveda, da se odpravite v naravo, odprete srce in razmislite o svojem odnosu do Zemlje. Naša fizična telesa so darilo naše mame Zemlje in preko njih, preko milijonov let evolucije, ki je potekala pod potrpežljivim in skrbnim okriljem zavesti Gaie, so nastala čudovita telesa, ki zmorejo sprejeti zavest duše vsakega posameznika. 

Hvaležnost je čustvo, ki nas poveže z Gaio na eteričnem nivoju in nam omogoči regeneracijo. 

Gaia je naša mati in zato naš jin. Sonce je jang aspekt. Je zavest, Logos, ki prenaša informacije in vibracijo iz središča galaksije. Zato je tisti, brez katerega življenje ne bi moglo obstajati na tem planetu. Je očetovski aspekt. Ko se jin in jang združita, nastane kreacija, nenehno ustvarjanje in rojevanje novih oblik in izkušenj. Sonce je naš duhovni ogenj, ki gori znotraj vsakega posameznika. In spoštovanje ter praznovanje tega ognja je del premnogih obredov preteklosti ter tudi sedanjosti. Izdelava cvetnih esenc ima tokrat posebno moč. Sonce ima najdaljši čas obsevanja zemlje na severni polobli, cvetlice so del zemeljske flore in pravkar smo vstopili v zodiakalno znamenje raka, ki predstavlja vodni aspekt. 

Naredite svojo osebno Solsticijsko cvetno esenco

Cvetna esenca združuje vse elemente. Pojdite torej ven v naravo. Ven iz civilizacije po možnosti, kjer je narav še neokrnjena. S seboj vzemite stekleno posodico in stekleničko za vodo. Na sprehodu skozi naravo odprite svoje srce tako, da se povežeta z lepoto, ki vas obdaja. Predstavljajte si, da ste prav tako del narave kot so drevesa okoli vas, rastline in živali. Poiščite potoček ali izvir in v stekleničko nalijte vodo. Predstavljajte si, da slišite šepetanje vil in drugih elementalov. Prosite jih naj vas vodijo do tistih cvetlic, ki jih vaše energetsko polje potrebuje. Bodite pozorni, kam vam nese pogled. Slej ko prej boste našli cvetlico, ki bo še posebej pritegnila vašo pozornost. Usedite se k njej ali njim, če jih je več. Povežite se z njeno lepoto, z njeno vibracijo. Povabite jo, da postane njena vibracija del vaše esence. 

S spoštovanjem utrgajte njen cvet ter ga položite v stekleno skodelico v katero ste vlili vodo iz stekleničke. Posodico z vodo in cvetlico postavite na sonce za 3-4 ure. V tem času se bo eterična esenca cvetlice vtisnila v spomin vodnih molekul. Nato prelijte del vode v stekleničko (za osebno uporabo je dovolj 1dcl vode), preostalo vodo popijte. Bodite pozorni na občutke, ki se pojavijo, ko ste použili esenco te cvetlice. Nato v stekleničko dolijte 1dcl žganja (nekaj, kar ima več kot 40% alkohola – lahko je domači šnops ali vodka) in dobili ste MATIČNO esenco. Alkohol je potreben, da shrani oziroma konzervira informacije v vodi. Voda je namreč dovzetna za informacije, ne pa za njihovo shranjevanje. Stekleničko ovijte v alufolijo, da zaščitite vsebino.

To je vaša Solsticijska cvetna esenca. Sedaj to matično esenco uporabite za izdelavo tretmajske stekleničke. Kupite prazno stekleničko s kapalko, vanjo nalijte ½ žganja in ½ matične esence. S kapalko nato nekaj kapljic kanete v kozarec vode, ki jo popijete. Za prenos eterične informacije vaše rastline je dovolj nekaj kapljic. Prisluhnite svoji intuiciji, ki vam pove, koliko kapljic potrebujete ter kolikokrat na dan. ZAUPAJTE!!! 

Esenco uporabljajte en mesec, pri tem pa bodite pozorni na svoje občutke, čustva in situacije v katerih se znajdete. 

Lahko si pišete tudi dnevnik. Še bolj pa bom vesela, če boste svoje uvide, izkušnje in spoznanja delil tudi z menoj. To je namreč enkratna in neponovljiva izkušnja. Na ta način boste odlično izkoristili današnje energije solsticija, kam vas bo to pripeljalo pa je tisti magični aspekt današnjega sončevega obrata. Želim vam, da postanete njaBoljša verzija vas samih ob podpori Gaie, Sonca in vaše osebne cvetlice. 





Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Sončni mrk in ognjen začetek nove verzije Tebe

Tečaj cvetnih esenc 22. aprila

Mlaj v škorpijonu - implozija ali eksplozija?