Cvetne esence v 21. stoletju


Cvetne esence so uporabljala ljudstva z vsega sveta. Avstralski Aborigini jih že od nekdaj uporabljajo za zdravljenje in harmoniziranje čustev. Prav tako je v Indiji znana uporaba cvetnih pripravkov že tisočletja, poznajo jih ljudstva v Aziji in Južni Ameriki. V Evropi so bile cvetne esence popularne v srednjem veku, še posebej veliko sta o njih pisala Sv. Hildegarda (12. stoletje) in Paracelsus (15. stoletje). Njuni zapisi obsegajo navodila, kako zbrati cvetno roso, ki zdravi različna neravnovesja.

Dr. Edward Bach je ponovno odkril to zdravilsko metodo v začetku 20.stoletja, ko je svoje izkušnje, ki jih je pridobil kot zdravnik v bolnišnici, nadgradil z uravnovešanjem čustvenega in mentalnega stanja pacientov. Želel je, da bi si ljudje lahko pomagali sami, še preden pride do fizičnih simptomov in na angleškem podeželju je našel rastline, ki so odgovarjale čustvenim in mentalnim stanjem ljudi tistega časa.

V 21. stoletju pa se človeštvo srečuje z novimi izzivi predvsem na področju komunikacije, spolnosti in duhovnosti. Naturopat Ian White je že 5 generacija zeliščarjev v njihovi družini. Znanje, ki prehaja iz roda v rod mu je predala njegova babica in v avstralski divjini je razvil pristen odnos s staroselci, ki so mu predali svoje vedenje o cvetnem zdravljenju ter zdravilnih učinkih posameznih redkih vrst cvetja v avstralskem grmičevju.



V Avstraliji rastejo najstarejše vrste rastlin, ki imajo posebno lepoto in moč. Avstralija je kot kontinent relativno neonesnažena ter ima zelo modro in staro energijo. V tem času se ta energija močno prebuja in dobiva nove kvalitete vitalnosti. Ko se vse to združi v energijah rastlin, postane jasno zakaj so Avstralske esence tako unikatne.

Ponujajo odgovore na izzive 21. stoletja, ko prispevajo k večji jasnosti ter spodbudijo pogum, moč in predanost, da sledimo svojim ciljem ter sanjam. Pomagajo razvijati intuicijo, samo spoštovanje, pravo duhovno povezavo, kreativnost ter veselje. Ko uporabljate esence, se krepita zavedanje in veselje, od česar imajo korist vsi – vi, ki jih uporabljate, ljudje okoli vas, družba in planet Zemlja.



Oglejte si video v katerem Ian White razloži zgodovino uporabe cvetnih esenc






Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Sončni mrk in ognjen začetek nove verzije Tebe

Tečaj cvetnih esenc 22. aprila

Mlaj v škorpijonu - implozija ali eksplozija?