Prebudite svojo lastno vrednost!


Mesec april bo prebujal občutek lastne vrednosti vsakega izmed vas. Mentalni, fizični, telesni in duhovni občutek lastne vrednosti, da to kar ste - je dovolj dobro.  April vas bo podpiral, da se osredotočite nase in na vse kar bi radi dosegli.

Brez občutka nemoči.

Brez občutka, da ne zmorete.

Brez misli, da niste dovolj.

Vse vam bo dosegljivo, le lastno vrednost morate dvigniti na višji nivo.
In tu vas bodo energije tega meseca močno podpirale.


Sposobnost, da imamo uravnotežen občutek lastne vrednosti postaja vse bolj pomembna za vse nas. Brez tega zavedanja in občutka, ne moremo delovati, kot izpopoljnjena celota. Vedno nekaj "manjka". Ni prave zavesti, veselja, poguma, fokusa na cilje ipd. Lastna vrednost, samozavest, samozavedanje in samo podoba so izjemno pomembni za vsakdanje delovanje in srečo. Če kateri element manjka, prihaja do neravnovesja.

Na ta proces neravnovesja in frustracij je potrebno gledati, kot na začasno stanje. Ne pozabite, da je to res dobra priložnost za vas, da izberete in odstranite, enkrat za vselej, vse kar ne potrebujete več v svojem čustvenem oddelku za shranjevanje. Po navadi je vsa ta "navlaka" posledica besed in dejanj drugih ljudi.

Ali drugi počnejo to namerno ali ne, niti ni pomembno, pomembno je, da se znebite te navlake, zavedno in zavestno. In nikoli ne smete dovoliti, da mnenje drugih "šteje" več kot vaše.

Dejstvo je, da je pri večini ljudi, četudi nezvedno, občutek lastne vrednosti  pogojen na vzen in prihaja od "zunaj", in je nekaj, kar si moramo zaslužiti na tak ali drugačen način. Zaradi tega naši osebni občutek vrednosti in  "identiteteta", ki smo jo ustvarili sami o sebi, ocenjujemo na podlagi položaja v družini in družbi, službe, partnerja  itn., a vendar so to vse "vloge", ki jih igramo, v upanju sprejemanja in odobravanja okolice.

Zakaj?

Je res pomembno dobiti "etiketo" drugih, da smo dovolj izjemni, pomembni, uspešni, lepi...?

Če se na to "priklapljamo", verjemite, da nikoli nebo dovolj. Vedno bo potrebno več. In vedno boste imeli občutek ne-moči.

Izjemno težko je v življenju zadovoljiti in osrečiti druge, v bistvu je to nemogoče, zato se rajši osredotočite nase in zadovoljite ter osrečite sebe. Sami sebi postanite najpomembnejši. Obravnavajte in zaščitite sebe, s tako močjo in ljubeznijo, kot bi svojega najbližnjega.
Potrebno bo ponovno naravnati občutek lastne vrednosti!

In izhajati iz sebe. Kolikokrat in po nepotrebnem sprašujemo za mnenja drugih? Zakaj?

Ni dovolj, kar si sami mislimo in želimo? Potrebno bo prenehati iskati potrditev in zadovoljitev okolice. Ko nenehno druge sprašujete za mnenje, pomeni, da se sami neodločni, ker si preproasto ne zaupate. To stanje umiri in vam povrne zaupanje vase karmična esenca Divje orhideje.

Mesec April bo navdihoval in motiviral vse, ki si želijo spremeniti stvari in dvigniti vibracije lastne zavesti in obstoja.

Preskok te novo prebujene energije zagotavlja priložnosti, da dvignete sebe na pravi način. Vaša zavest bo izjemno močna in četudi bi v preteklosti pristali na "manj", s tem mesecem, ne boste več.

Dvig lastne vrednosti bo omogočil razvoj dogodkov v pravo smer za vas, ne glede na vse, ki bodo poskušali vplivati na vas z negativnimi opazkami.

Poskrbite zase. Bodite prijazni in sočutni do sebe. Z vso nežnostjo, ljubeznijo in toplino, ki jo premorete.

Beech/bukev pomaga ustvariti ljubeč, odnos poln sprejemanja do samega sebe in drugih. Odpravlja kritičnost, obsojanje, nestrpnost in nezadovoljstvo do sebe in okolice. Primerna je za vse, ki jim nič nikoli ni dovolj dobro, ki nikoli niso dovolj dobri sami sebi, za vse, ki jih vsaka malenkost hitro vrže iz tira in hitro izgubijo potrpljenje.


Osebnost, ki jo opisuje esenca Bukev pa v takšnem stanju preživi večino časa. Osredotočena navzven sodi svet skozi nenehno kritiziranje. Ker je sama nenehno kritizirana, ne zmore drugače gledati nase in okolico. Ne zmore pogledati navznoter in prebaviti situacij – nekatere osebe imajo zato težave s prebavo tudi na fizičnem nivoju.

Osebnost Bukve se čuti odrezana od sveta, a hkrati hlepi po združitvi, prijateljstvu, toplini in harmoniji. Včasih je to lahko energija, ki jo oddaja tudi posamezna družina in ''nihče ni dovolj dober, da bi lahko postal član naše družine''.

Če sami niste "zdravi", zadovoljni in srečni, vedno nekaj "manjka", niti ne morete pomagati drugim. Ne smete pričakovati, da so drugi odgovorni za vašo srečo in VREDNOST. Sami poiščite svoj notranji mir. Vsak dan. To je vaše "delo".






Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Sončni mrk prebuja moč za naslednji korak

Mlaj v škorpijonu - implozija ali eksplozija?

Hiperaktivni otroci in Bachove esence