Betlehemska zvezda prinaša pomirjenost s preteklostjo

Že v času pomladnega enakonočja sem opazila prvi šopek betlehemskih zvezd oz. kobulastega ptičjega mleka, kmalu po razglastivi korona epidemije in že takrat pomislila: O poglej, poglej, kako nas Narava podpira. Ta grmiček belih cvetkov je rasel prav pod semaforjem na križišču.

Včeraj, tik pred polno luno pa so se te zvezdice razcvetele na polno! Tik po konjunkciji Plutona in Jupitra. Prvi je planet globoke transformacije, drugi pa vse potencira. Polna luna v tehnici bo osvetlila vsa neravnovesja znotraj nas, sonce pa se nahaja v Ovnu, ki hoče akcijo pa tudi, če je z glavo skozi zid. 
Celotna nebesna slika vleče iz nas najgloblje strahove, jezo, frustracije, neravnovesja z dobronamernim potiskom, da se otresemo preteklosti in starih načinov delovanja ter stopimo v lahkotnejšo in bolj srčno prihodnost.
Žal vsi ljudje še niso pripravljeni na tak velik preskok. Nekateri se ne morejo otresti preteklosti, ki je zapisana globoko v njihovem celičnem spominu, drugi ne znajo ali ne zmorejo. Še posebej opažam, da imajo starejše generacije izziv z vsem, kar se je desetletja nabiralo v njihovem čustvenem telesu. Ob čedalje močnejših energetskih pretokih, te potlačene ali zanikane čustvene bolečine bruhajo na plano kot potencirani strahovi, jeza na ves svet, zagrenjenost, zamerljivost brez razloga in nezadovoljstvo z vsem, kar se odvija.

Poleg tega ima večina starostnikov v sebi močno prisotno prepričanje, da so prestari, da bi se karkoli lahko še spremenilo. Hkrati pa pogrešajo stare zlate čase, ko jim je bilo lepše ter prijetnejše v življenju. In tako ostajajo v svoji zakrčenosti.

Betlehemska zvezda (to ime mi je osebno ljubše za to cvetko) je videti nedolžna in krhka, a je v resnici zelo trdoživa rožica. Presenetila me je, da raste v mestu tam, kjer je največja obremenjenost z izpuhi, kjer je zemlja trda in zbita, kjer vsakodnevni sprehodi kužkov poskrbijo za gost koncentracije amonijaka in drugih izločkov. Nizke temperature je ne motijo. A občutljiva je na svetlobo. Potrebuje močno sonce, da jo odpre, kajti v oblačnem vremenu ali ob mraku zapre svoje zvezdate cvetne liste in težko jo je opaziti, ko se skrije med travo. Skrči se in postane skoraj nevidna. Potegne se vase, tako kot ljudje, ko doživijo šok ali travmo. 

Že dr. Bach je prepoznal te njene lastnosti in jo intuitivno začutil kot rastlino, ki pomaga v stanju šoka, travme in pretresa pa tudi v procesu izgube, žalovanja in velike čustvene bolečine. Ta esenca pomaga videti globoko v vzrok in izvor bolečine, ki je povzročila, da se je vaše srce zaprlo. S tem se je prekinila povezava z Višjim jazom, vašo lastno svetlobo in ljubeznijo. Esenca te rastline omogoči, da se omehčajo otrdeli spomini in se dvignejo na površje, v vaše zavedanje, kjer jih zmorete sprejeti s sočutjem ter jih lahko spustite.
Čustvena bolečina, energija in spomini ne poznajo časa. Dokler jih niste pripravljeni zavestno pozdraviti in transformirati v vašem energetskem telesu delujejo kot temna gmota, ki ovira pretok energije. Temu lahko rečete tudi blokade ali stara prepričanja. 

Travme in zakrčenost energije zaradi šoka lahko nastanejo in se pojavijo

- V času spočetja, če je to posledica posilstva ali je mati zanositev doživela kot močan šok.
- V času nosečnosti, ko otrok čuti kaj se dogaja materi. Če je mati v velikem stresu, njeno telo izloča hormone, ki preko popkovine preidejo v kri in posledično celice zarodka.
- Ob porodu – za večino novorojenčkov je porod travmatičen dogodek, zato se ta esenca lahko uporabi takoj po porodu. Za oba.
- V času otroštva, ko otrok do 7. leta doživlja svet izključno preko čustev.
- Ločitev staršev je za otroka katerekoli starosti običajno travmatična in stresna.
- Izguba bližnjih – naj bodo to ljudje ali domači ljubljenčki.
- Slaba novica kot je bolezen, izguba zaposlitve, doma, finančne varnosti; vojna, epidemija, recesija, bankrot, prevara, ločitev…


Vse to povzroči, da se energija umakne iz telesa ali pa pride do močnega krča. Betlehemska zvezda omogoči, da se krč sprosti, energija pa vrne nazaj v telo. Ne glede na to, kako dolgo nazaj se je dogodek zgodil. Celo v primeru, ko je bil dogodek v prejšnjem življenju, je mogoče s to esenco zmehčati energetske ostanke tega šoka.

Betlehemska zvezda prinese mir in pomirjenost. Omogoči vam, da odžalujete, spustite in odpustite, če je to potrebno. Ponovno vas poveže z vašo lastno svetlobo in odvzame težko breme preteklosti, da se lahko končno premaknete naprej. Tudi, če ste 93 let stara prababica, boste imeli od tega korist. Vaša duša vam bo zagotovo hvaležna, osebnost v naslednjem življenju pa še bolj.

Izdelava in uporaba esence

Dolžina terapije z esenco je odvisna od resnosti travme in jo je potrebno prilagoditi posamezniku. Če ste bili pravkar udeleženi v lažjem trku vozil in ste v stanju šoka, bo zadostovalo, da esenco vzamete nekajkrat zaporedoma in zvečer boste že mirno spali. Če pa je bil dogodek doooolgo časa nazaj in vas je zaznamoval za nekaj desetletij, potem bo potrebno več mesecev jemanja esence.
Esenca je čudovita dopolnitev svetovanjem in terapijam, ki omogočajo razrešitev šokov in travm, saj je zavestno delo ob sočasnem jemanju esence še toliko bolj učinkovito.
Esenco si lahko pripravite tudi sami.

Poskrbite, da boste imeli skledico čiste izvirske vode. Poiščite cvetke betlehemske zvezde. Povežite se s svojim srcem, ga odprite in se skozi notranji pogovor zahvalite cvetkam ter njihovi energiji, da vas bodo podprle v vašem procesu. Potopite v vodo toliko cvetk kot čutite, da je prav ter skledico s cvetkami in vodo za vsaj 3 ure postavite na sonce. Medtem poiščite nekaj žganega (domači šnops, vodko, brandy) in nato pripravite mešanico vode v kateri so se namakali cvetki ter alkohola v razmerju 1:1. Tako ste dobili matično esenco. Nalijte jo v temno steklenico in jo ovijte v alu folijo ter postavite nekam na temno, daleč stran od sevanj. V 20 ali 30ml stekleničko s kapalko nalijte mešanico vode in alkohola (spet v razmerju 1:1) ter vanjo nakapajte 4 kapljice matične esence. Iz te stekleničke sedaj kot terapijo uporabljate 2 kapljici esence v kozarec vode ali direktno na jezik, 2-3x na dan. Ko stekleničko porabite, ponovno naredite novo. 

2 dl matične esence je za vašo lastno porabo dovolj za celo življenje, zato ne pretiravajte s količinami v procesu izdelave esence. V tako izdelani esenci je prisotna tudi vaša lastna vibracija, zato jo uporabljajte le zase in svojo ožjo družino. 

Esence, ki so namenjene širši uporabi, se izdelujejo z drugačnim zavedanjem in namenom, ki eliminira osebne vibracije v esenci. Takšno Bachovo esenco Betlehemske zvezde lahko naročite v Lekarni za dušo.

Esenca Betlehemske zvezde je tudi ena od petih, ki sestavljajo Bachovo rešilno zdravilo (Rescue).

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Sončni mrk in ognjen začetek nove verzije Tebe

Tečaj cvetnih esenc 22. aprila

Mlaj v škorpijonu - implozija ali eksplozija?