Holly in svetost srca

Srce je čudovit pretvornik božanske ljubezni. Ta ljubezen je nežna, odprta, občutljiva in ranljiva. Ko smo prizadeti, ko nekdo zavrne, zanika ali omalovažuje to ljubezen, ljudje občutimo bolečino. To pa je neprijetno in da se bolečina ne bi ponovila, je potrebno srce zaščititi. Srce zapremo in s tem zaustavimo pretok ljubezni. Ko se pretok ljubezni skozi srce ustavi, se začne srčna zima. Prekine se povezava z Višjim jazom in ostane občutek osamljenosti, odtujenosti in hladu.

Rudolf Steiner, oče antropozofije je v Koledarju duše zapisal pesem:

To carry spirit light into
World Winter-night
My heart is ardently impelled
That shining seeds of soul
Take root in world ground
And the Holy Word resounds
Through the darkness of the senses
Transfiguring all life.

(Prinesi luč duha v sveto zimsko noč.Moje srce je silno goreče, to žareče seme duše,požene korenine v sveta zemljo.In Sveta beseda zazveni,skozi čutil temo življenje spremeni.)

Dr. Edvard Bach je z besedo Holy (prev.: sveto) enačil Holly, rastlino in njeno esenco, ki označujeta energije ljubezni. Holly je v slovenskem jeziku Bodika, to je rastlina, ki s svojimi koničastimi listi brani svoje mehko jedro. Tako kot ljudje velikokrat z zunanjo ostrino prikrivamo notranjo mehkobo ter ranljivost.
Image by Susanne Jutzeler, suju-foto from Pixabay 

Brezpogojna ljubezen ne prihaja z ognjem in mečem, ampak z mehkobo in toploto, ki jo ovije okoli trnjev, ostrine in trdote. 

Je kot nežna meglica, ki se ovije okoli vsega ter skrije, kar je hudega. Si predstavljate bitko, ki jo prekrije gosta megla in tisti na bojnem polju ne vidijo več nasprotnika. Ker ne vidijo, ne upajo več mahati z meči, saj to enostavno postane nevarno, brez smisla. Nežna, a gosta megla, sestavljena iz milijonov drobnih kapljic, jih premaga. Na tak način deluje esenca Bodika, ki je esenca brezpogojne ljubezni.

Omehča srce, raztopi mrzle okove in zamegli sovraštvo, ki je prisotno v srčni čakri. Srce se namreč zakrči, ko smo prizadeti, zgradimo zidove in ga ogradimo, da se bolečina ne bi več ponovila. Esenca Bodike z vibracijo ljubezni vse omehča in razoroži. Zima mine, lahko se prične pomlad. Ljubezen se prične na novo. Ne glede na to, kako dolgo je trajala zima Življenje želi živeti, ljubezen želi rasti in se razlivati. Kot spomladansko sonce, ki raztopi še tako debelo zimsko kopreno. In v zemlji je Življenje že pripravljeno. Vznikne in zacveti, še predno se zavemo, kaj se dogaja.

Ljudje želimo biti ljubljeni, iščemo ljubezen v ljudeh in stvareh, a ne vemo, da je edina pot do ljubezni skozi svoje srce. Ljubezen, ki jo začutimo znotraj sebe, v sebi in skozi sebe, je edino merilo. Edina prava ljubezen, ki zmore ponovno odpreti naše srce. In napolni našo notranjo čašo, naš sveti gral. Šele, ko je ta čaša polna, se začne razlivati v svet. Tako Holly (sveto) je naše srce, da se je Ljubezen odločila, da v svet stopi skozenj.

Kdo smo mi, da bi to smeli zaustaviti? 


Bachova esenca Holly podpre pri odpravljanju vzrokov za ljubosumje, naj bo to v partnerstvu ali v družini, ko pride nov član in se kdor koli počuti prikrajšanega za ljubezen.

Zamere, ki so posledica neizražene jeze, zapirajo srčno čakro in esenca Holly/Bodika jih pomaga raztopiti. Tudi povsod drugod, kjer je potrebno omiliti jezo, bo ta esenca podprla čiščenje jeze.

Notranji občutek, da ste vredni ljubezni, bo prišel, ko boste esenci Bodika dovolili, da odpre vašo srčno čakro in jo napolni z Ljubeznijo.

Esenco naročite na >> tej povezavi << in pošljemo vam jo po pošti.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Sončni mrk in ognjen začetek nove verzije Tebe

Tečaj cvetnih esenc 22. aprila

Mlaj v škorpijonu - implozija ali eksplozija?