Dan izven časa

Dan izven časa je po majevskem koledarju 25. julij, ko se dan prej zaključi in dan kasneje začne lunarno koledarsko leto 13 lun. Na ta dan tudi Sirius vzide skupaj s soncem in je predstavljal začetek novega leta v starem Egiptu.

Številne kulture po svetu so današnji dan praznovale in namenjale svetim opravilom. Maji, ki so bili mojstri štetja časa, so ta dan namenili konceptu »čas je umetnost« in zaključevanju 13x28 luninih ciklov (=364 dni). Z dnevom izven časa, so lunin cikel uskladili s sončnim in tako dobili 365 dni v letu.

Majevski koledar 13 lun je lunarni, sončni in galaktični koledar, ki meri čas s 4D perspektive, kar razkriva sinhronost in cikličnost naravnih ritmov. Gregorijanski koledar, ki ga normalno uporabljamo pa je bil politično nastavljen koledar, ki meri in upošteva izključno 3D.

Majevski koledar spoštuje ženski aspekt narave in to integrira z njeno cikličnostjo, zato je veliko bolj naraven za človeka, še posebej pa za nas ženske, ki prav tako potujemo z luno.

Današnji dan je rezerviran za festivale, skupnost, praznovanje Življenja ter izkušnjo brezčasnosti. Glavni poudarki so tako: planetarni mir, univerzalno odpuščanje, čas kot umetnost, očiščenje, osvoboditev dolgov ter spuščanje tega, kar vas ne podpira.

Današnji dan je tudi globalni dan spoštovanja in cenjenja vode. Voda ni pomembna samo za našo biologijo, ampak tudi za našo energijo. Mnogo ljudi se še ne zaveda, kako pomembne so tudi informacije, ki jih z vodo vnašamo vase. Kot človeštvo smo vodo kontaminirali na vseh področjih.

Dr. Masaro Emoto je dokazal, da voda kristalizira različno glede na to, kakšnim vibracijam je bila predhodno izpostavljena. Ko vodo izpostavimo  pozitivnim mislim in lepim besedam nastanejo čudoviti kristali, ki odsevajo pozitivno vibracijo vode.

Zato je voda osnova za vibracijsko zdravljenje. Vibracijsko zdravljenje je proces, v katerem se različne vibracije vnašajo ali prenašajo na človeška fizična in energetska telesa tako, da jih uravnovesijo.

V Lekarni za dušo so na voljo podstavki za informiranje vode, ki prinašajo čiščenje in harmonijo na vseh nivojih. Prav tako lahko naročite Tahionsko vodo, ki vnaša harmonijo v vsa vaša telesa.


Kaj torej početi na današnji dan?

Mi bomo zagotovo praznovali na odprtju razstave mandal, na katero ste vljudno vabljeni. Avtorici Gabrijela Železnik in Vanda Omejc nam bosta odstrli svet mandal in razložili, kako tehnologija, ki jo uporablja NASA pokaže, da mandale zares delujejo!

Razstavljeni bodo originali mandal narisani s čopičem na steklu v tehniki majhnih pik in mandale iz mineralov.

Vanda in Gabrijela skupaj ustvarjata že od leta 1998 in od takrat sta sta imeli že preko 40 samostojnih razstav. Izdali sta tri knjige, pobarvanke, elektronsko pobarvanko in stenske koledarje. Na temo mandal je bilo napisanih že več diplomskih in seminarskih nalog ter magistrsko delo. Imeli sta več intervjujev za RTV SLO, lokalne TV postaje, pogovor o mandalah v radijski oddaji Sledi večnosti, članke v različnih revijah in časopisih.

Vstop je prost. Razstava je prodajne narave, kar pomeni, da so vse razstavljene mandale na voljo za nakup in bo v Anima-Soma centru na ogled vse do začetka septembra.


In če ne morete priti na odprtje razstave?

Kjerkoli že ste, danes je dan za kontemplacijo in praznovanje. Planetarno novo leto prinaša nove energije, ki so usklajene z naravnimi cikli. Kot Novo leto le da je takrat energija novih začetkov podprta s kolektivno energijo človeštva in zimskim ciklom.

Siriusovo pojavljanje na nebu ima namreč močan vpliv na nas kot svetlobna bitja, saj je to naše duhovno sonce. V tem času se iz galaktičnega središča zlivajo na Zemljo močne energije, ki aktivirajo speče potenciale in zapise v naši svetlobni DNK. Vrh doživijo na portal 8-8, ki je 8. avgusta, ko je na voljo tudi aktivacija svetlobne DNK.


Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Sončni mrk prebuja moč za naslednji korak

Mlaj v škorpijonu - implozija ali eksplozija?

Hiperaktivni otroci in Bachove esence