Akcija, akcija, akcija v mlaju

Mlaj vedno predstavlja konec enega in začetek novega, 28 dnevnega cikla. Ko luna prekrije sonce, se sprosti nova energija in iniciativa, kar pomeni, da je to odličen čas za nove začetke. Prav tako je to primeren čas, da se odločimo, kaj nas ne podpira več in to pustimo za seboj. Spuščanje starega ter vstopanje v novo, je zato še toliko bolj podprto.


Aprilski mlaj v znamenju ovna je še posebej intenziven trenutek, saj je oven prvo znamenje v zodiaku in predstavlja začetni ogenj. Rastlinski kalčki, ki se prebijajo skozi plasti zemlje, premorejo ogromno energije in moči, da lahko pokukajo na plano. V sebi nosijo potencial rastline v katero se bodo razvili in na severni hemisferi je zato pomlad tista, ki prinaša nove začetke.
Ovnu vlada planet Mars, katerega arhetip je bojevnik, moški aspekt hitrosti in akcije. To ni čas za poležavanje in razmišljanje, ampak čas za konkretne premike ter AKCIJO! 
Če si danes odgovorite na spodnja vprašanja, vas bodo energije mlaja še posebej podprle ter vam pomagale, da naredite ne samo premik, ampak preboj v vašo osebno novo pomlad.
- Katero navdihnjeno aktivnost lahko izvedem na področju, ki me najbolj frustrira?
- Kako si želim sprostiti napetosti znotraj sebe? Katere ventilčke moram sprostiti?
- Kaj lahko storim, da izboljšam svoje veščine na področju, kjer se čutim šibkega?
- Katere aktivnosti lahko začnem za izboljšanje svoje fizične kondicije?

Danes se lahko vprašate na katerem področju ste sedaj končno pripravljeni narediti premik, ki ga želite že dlje časa in kaj konkretno je lahko vaš korak, ki ga v zvezi s tem naredite? Po domače: danes je odličen dan, da se brcnete v rit in naredite tisto, kar načrtujete že dolgo.

Če je kdaj čas, da se opogumite, je to v naslednjih dneh! 

Smo namreč v enem izmed redkih trenutkov, ko nobeden od planetov ni retrograden (naslednji teden 10. aprila se retrogradno obrne Jupiter), zato se vam splača potruditi in začeti z novimi navadami, zaobljubami in projekti (recimo, da tiste novoletne zaobljube lahko obnovite in ponovno začnete) v stilu s sloganom Just do it!

Tokrat ni čas za razmišljanje, ampak čas za delovanje. Akcija, akcija, akcija.

V Aura-Soma barvnem sistemu je ena steklenička, ki še posebej kliče k akciji in to je št. 29 z imenom Vstani in pojdi. Zares primerno ime za današnji mlaj v ovnu.

Modra v spodnjem delu nakazuje notranji mir in zaupanje v komunikacijo, ki prihaja skozi nas. Je vodstvo, ki mu zavestni um sledi. V zgornjem delu je steklenička rdeče barve, kar povezujemo z akcijo, manifestacijo in prebujenjem. Ko se ti dve barvi zmešata v vijolično, se zgodi transformacija.
Ta kombinacija je tako primerna za začenjanje nečesa novega. Toda pozor! Iz stare omare lahko prilezejo okostnjaki zamer in potlačene jeze, ki pa vam jo energije v tej steklenički lahko pomagajo transformirati v odločnost. Kaj bi si lahko želeli boljšega?

Za vse, ki morda niste pripravljeni na akcijo, ker vas daje pomladanska utrujenost, bo poskrbela Bachova esenca Oljka. Okrepi vaše energetske rezerve ter vam da moč, da greste naprej.

Kovačnik je čudovita esenca, če se nikakor ne morete premakniti iz starih vzorcev in se izogibate vsem spremembam, ki bi vas ponesle na novo pot. Če dodate poleg še esenco Krinkar, boste v tem času brez strahu lahko naredili premik, ki si ga vaša duša že tako dolgo želi pa se mu osebnost upira.

V kolikor pa ste ena tistih oseb, ki je poleg upiranja spremembam prepričana, da njej ni več pomoči, da ni več upanja na boljše, si privoščite nekaj kapljic Pravega kostanja, da vam odpre možnosti, prinese upanje in pokaže pot ven iz temne votline v kateri ste se znašli.

Če so vam energije v tem ovnovskem obdobju preveč intenzivne pa je čas, da v svoje energijsko polje povabite angele tudi s pomočjo cvetnih esenc ali pridete v četrtek na angelsko meditacijo.

Orodja, ki so vam na voljo v Lekarni za dušo, vas podprejo in omogočijo, da se skozi posamezne življenjske preizkušnje premikate lahkotnejše ter hitreje. Vendar pa ni nujno, da ste ujeti v vrtinec izzivov, da bi se poslužili cvetnih esenc. Delujejo tudi kot čudoviti pomočniki, ko želite zvišati in izboljšati svojo vibracijo.

Če ste sedaj o poizkušnji esenc samo razmišljali, je sedaj čas za akcijo. 

Vsak teden se bomo posvetili enemu čustvenemu stanju in esenci, ki to čustvo uravnava. Izbira čustva bo prilagojena energiji skupine in tedna. Ob obravnavi posameznega čustva, boste spoznali tudi ustrezno cvetno esenco ter jo preizkusili kar takoj. Sledila bo transformacija čustva s pomočjo vizualizacije in meditacija za dvig vibracije. Cvetne čajanke s čustvi so idealen način, da spoznate svoja čustva, izdelate svoj čustveni zemljevid ter razumete, kako vam pri harmoniziranju čustev pomagajo cvetne esence in druga vibracijska orodja.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Sončni mrk in ognjen začetek nove verzije Tebe

Tečaj cvetnih esenc 22. aprila

Mlaj v škorpijonu - implozija ali eksplozija?