Hvaležnost za vse kar je bilo, je in bo


Postavitev srčne čakre z jezerčkom v obliki srca na Shire Farm v Angliji

Hvaležnost je občutek, ki prepozna vse dobro, kar je prisotno v našem življenju. Še posebej poudarjeno je to čustvo ob pobiranju sadov. 

Dejanskih v času jeseni ali bolj abstraktnih ob zaključku projektov. V ZDA imajo celo praznik posvečen hvaležnosti (Thanksgiving), da se ljudje spomnijo vsega dobrega, kar imajo v življenju.

Hvaležnost je najvišja vibracija, ki (p)odpira sprejemanje. 

Gre za odprto energijo, ki omogoča pretočnost in odpira srčno čakro. Srce pa je transformator med zemeljskim in božanskim. Kadar je srčna čakra zaprta, se pretok božanske energije ustavi in občutek, da smo sami, izolirani in odtujeni se poveča. V takšnem stanju se vibracija zniža, bolj smo podvrženi pesimizmu in energija se zakrči. Zato je izjemno pomembno, da zmoremo biti hvaležni za VSE.

Ne samo za tisto, kar je dobro in prijetno, ampak tudi za tisto, kar ni prijetno ali je celo boleče. To pa je težko. Najti dobro v slabem je za človeški um ena najtežjih nalog. Hvaležnost s svojo visoko vibracijo pa omogoča transformacijo odnosa do situacij, dogodkov ter ljudi, ki nam energijo jemljejo.

Prav tako ima veliko ljudi izziv, da ne vidijo dobrega, ker so tako zelo usmerjeni na to, kaj ni dobro. In tukaj iskreno priznam, da imam celo sama ta izziv. To spada v kategorijo kozarca, ki je pol prazen ali pol poln. Ker smo v času žetve in obiranja sadov, bom dala čisto sadjarski primer.

Posadili ste jablano.

Prvih nekaj let se drevo krepi in ko naredi prve plodove, ste jih neznansko veseli.

Mine nekaj let, jablana začne redno roditi. In v jeseni oberete 10kg jabolk. Ste hvaležni za teh 10kg ali vidite potencial jablane in se potihem sprašujete, kaj je narobe, da jih ni 15kg? In potem naslednje leto še dodatno gnojite, špricate, obrezujete, da bi prisilili in povečali donos te jablane. Ko končno oberete 15kg, se že sprašujete, zakaj pri vsem obdelovanju nimate 20kg jabolk.

Niste v stanju hvaležnosti, ampak v stanju prisile in izsiljevanja, kar energijo zakrči in zapre. 

Hvaležnost za prve plodove in čudovitih 10kg, vam pomaga, da se odprete ljubezni. Jablana to čuti in vam želi dati še več. Preko srca se povežete z naravo in intuitivno zaznate, kaj jablana potrebuje, da bo lahko izkoristila vse svoje potenciale. Hvaležnost vas odpre in poveže še z Vesoljem, ki je del vas in sosed vam prinese še dodatnih 10kg njegovih jabolk, ker je njegova jablana starejša in močnejša ter mu daje več, kot zmore pojesti

 Hvaležnost je magnetična, odpira in vabi obilje.

Sedaj razumete, zakaj je hvaležnost tako pomembna?

Hvaležnost, da ste sledili svoji želji in jablano posadili.
Hvaležnost za vsak sadež, ki vam ga je rodila.
Hvaležnost, ker se je sosed spomnil na vas.
Hvaležnost za vsa prihodnja leta, ko boste jedli jabolka.

Hvaležnost manifestira obilje.

Hvaležnost je vibracija in vibracije je mogoče »ujeti« v tekočino. Zato je cvetna esenca Hvaležnost ena najmočnejših, a hkrati najbolj zapostavljenih. Odpre nas, da vidimo tudi tiste darove, ki smo jih morda spregledali. Omogoči, da izrazimo zahvalo in razvijemo hvaležnost na prav vseh področjih življenja. Če morda pišete dnevnik hvaležnosti, vzemite esenco takrat, da ne boste pisali samo iz uma, ampak boste hvaležnost začutili v prav vsaki celici telesa. Za vse, kar ste že prejeli, kar prejemate in za vse darove, ki jih niti še ne vidite pa veste, da so vam namenjeni.





Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Sončni mrk prebuja moč za naslednji korak

Mlaj v škorpijonu - implozija ali eksplozija?

Hiperaktivni otroci in Bachove esence