Žetvena polna luna osvetli tudi semena preteklosti



V ponedeljek nas čaka septemberska polna luna, ki ji pravijo tudi Žetvena luna, saj je to običajno čas pobiranja pridelkov na severni polobli. Luna tokrat s svojo polnostjo vstopi čisto na začetek Ovna, vendar to ne bo njen glavni vpliv, saj v tokratni zvezdni sliki igra pomembno vlogo veliki učitelj Saturn.

Preden sem se poglobila v energije tokratne polne lune, sem ravno napisala članek o zlati steklenički modrosti v Aura-Somi, ki je v mojem setu spremenila barvo in postala enaka kot so barve sončne stekleničke. Ta pa je v tarotu povezana z arhetipom Cesarja. Prav na koncu članka sem omenila velike kralje, ki so vladali z znanjem ter modrostjo.

Zakaj je to pomembno? Ker se tokratna polna luna dotakne prav teh energij. Arhetip Cesarja, modrega vladarja, vizionarja in arhitekta novih svetov, je v tarotu povezan z energijami Ovna. To je nova energija, ki začenja, Cesar pa je tisti, ki v tej želji, da popelje svoje cesarstvo v nekaj novega velikokrat ostane sam. Zanesti se mora nase, na svojo presojo in verjeti v svojo vizijo prihodnosti. In ravno to nas med drugim sprašujejo tudi energije polne lune.

Smo pripravljeni slediti sebi, da bi zgradili prihodnost, ki jo načrtujemo?

S kom bomo sodelovali in kdaj smo mi tisti, ki moramo prevzeti polno odgovornost ter samoiniciativo?

Smo pripravljeni prevzeti vso težo odgovornosti, ki jo prinaša naša pot na katero smo poklicani?

Steklenička, ki jo sistem Aura-Soma povezuje z Ovnom je Kalipso, ki je v spodnjem delu oranžne, v zgornjem pa zelene barve. Ko se zmešata skupaj, nastane olivno zelena. Takšna kot je barva stekleničke 113 - Nadangel Cassiel. Ta pa je povezana prav z energijo planeta Saturna. Z njim je povezana tudi steklenička 63, v kateri se nahajajo energije dveh mojstrov: Djwal Khula in Hilariona. Steklenička je zelena in govori o tem, kako pomembno je slediti poti srca. Kar dva vnebovzeta mojstra sta potrebna, da resnično začutimo in odpremo svoje srce ter sledimo njegovemu vodstvu.

Nadangel Cassiel pri tem igra glavno vlogo, saj zdravi grenkobe preteklosti, zaradi katerih se je srce zaprlo. To pa je nastalo že v zgodnjem otroštvu ali še prej v prejšnjih inkarnacijah. So kot nekakšni virusi, ki onemogočajo optimalno delovanje našega sistema.
Če želimo slediti poti svojega srca in svoji viziji, nas ne sme več zadrževati teža preteklosti kot so neprijetni in čustveno nepredelani spomini ter rane in bolečine, ki so bile prizadejane v času največje ranljivosti.
Cassiel ponudi novo priložnost, da naredimo preskok na nov nivo, ko spustimo razočaranja in grenkobe preteklosti. Če si Cassiela predstavljamo kot ljubezen, ki "presega razumevanje", ljubezen, ki je brezmejna, potem nam pomaga, da izpustimo bolečino srca, občutke izdanosti in razočaranja. (Več o Nadangelu Cassielu v tem zapisu)

Del Cassielovih kvalitet, ko se približujemo resnici srca, je občutek globoke osamljenosti in samote (ang. aloneness), ki je v angleškem jeziku podobna enosti (ang. all-one-ness) - v slovenskem jeziku bi lahko povezali skozi koncept samote, ki je eden sam oz. en sam in na drugi strani enost, ki obsega vse. In tako pridemo nazaj do energij omenjenih pri arhetipu Cesarja ter izzivih polne lune.

Energije stekleničke 113 so ta mesec zares izjemno usklajene s tokratnimi aspekti polne lune. Še posebej zanimivo je, da je eden od atributov nadangela Cassiela njegov doprinos k ne-odvisnosti glede identificiranja s silami rastoče in padajoče lune torej, da ne pademo pod njen vpliv.

Barve v zgoraj omenjenih stekleničkah prehajajo od zlate, ki je barva notranje modrosti, do smaragdno zelene, ki predstavlja prostor srca. Vmes mora skozi prehod, ki vibrira v olivno zeleni barvi in predstavlja čiščenje Ega, ko se iz uma (rumena) dvigamo v srce (zelena).

Še en odstavek o Cassielu, ki je v tarotu povezan arhetipom zmernosti ali veščine (Temperance) 113 -> 1+13 = 14. To pa je Modrost v Novi dobi, ki je v spodnjem delu zlate barve ter predstavlja izražanje modrosti, ki leži znotraj nas in prinaša kvaliteto analitičnega uma v ravnovesje z višjo intuicijo. Podpira, da se izrazimo z integriteto, da umirjeno povemo, kar leži na globljih nivojih notranje modrosti.

In smo ponovno nazaj pri zlati. A tokrat je nad njo prozorna tekočina oz. bela svetloba, ki ponuja jasnost, razumevanje in osvetlitev pravih stvari. Zlata je naša notranja modrost. Vedno pristona, če ji le dovolimo, da se izrazi.

Za zaključek bom prevedla povzetek, ki sem ga zasledila na enem od astroloških spletnih mest:
Tokratna luna te potiska v vlogo glavnega junaka. Bodi pozoren na vzpodbude in priložnosti za akcijo, ko začutiš ognjen dotik strasti. Govori iz srca. Povezuj se. Prečisti preteklost (A spet? Ja.) Prekini pogodbe, ki ne ustrezajo več novi realnosti. Odloči se za stabilne, podporne, inovativne dogovore, ki se razcvetajo pred tvojimi očmi.

Če si prebral-a do tukaj, te za nagrado čaka še nekaj čisto konkretnih napotkov za to obdobje vpliva polne lune:
  • sledi svoji strasti, viziji in načrtom
  • razišči in pozdravi bolečine preteklosti
  • dovoli si čutiti vsa čustva, vendar ji ne stresaj nad druge
  • če vztrajaš v nezdravih, toksičnih odnosih je sedaj čas, da jih prekineš
  • poveži se s svojo modrostjo in ji daj prednost pred umom
  • podpri se z orodji, ki so na voljo: različne tehnike, metode, cvetne esence, Aura-soma...

Predvsem pa začni zaupati sebi, vase in svoj notranji glas, ki vedno ve, kaj potrebuješ. Tudi do tega zapisa te je pripeljal, kajne? ;)



Manca Razboršek
Life&Soul Coach, avtorica knjig Angelski svetilniki in Zdravljenje čustev z močjo cvetnih esenc, Aura-Soma barvna terapevtka, ABFE svetovalka, direktorica Lekarne za dušo.



Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Sončni mrk prebuja moč za naslednji korak

Mlaj v škorpijonu - implozija ali eksplozija?

Hiperaktivni otroci in Bachove esence