Energije poletnega solsticija ujete v cvetni esenci



Danes je poletni solsticij! Prejšnja leta sem na ta dan vodila DNK aktivacije. Letos čutim, da je čas zame. Samo zame. Za mojo notranjo aktivacijo naslednejga nivoja. Čas za manifestacijo in kreiranje novega. To ni nekaj, kar že obstaja, ampak nekaj, za kar scenarij pišem jaz.

Tako kot ti pišeš svoj scenarij. In danes so energije temu še posebej naklonjene, saj so svetlobni portali široko odprti. Nekdaj so na ta dan praznovali SVETLOBO, SONCE in POLNOST ŽIVLJENJA! Danes gre ta dan mimo... razen, če se ne ustaviš in narediš nekaj, kar podpira tvojo polnost.

Majhen obred, ki ponazarja tvoj notranji prehod. Namesto kresa in ognja prižgi svečko s posebnim namenom. Preglej prvo polovico letošnjega leta in izrazi hvaležnost za vse, kar se ti je zgodilo. Dobro in slabo. Nato poglej tvoje načrte za drugo polovico leta in jih prilagodi po potrebi. Naredi tvojo najljubšo meditacijo, vizualizacijo ali samo dovoli, da sediš nekaj časa v tišini ter prisluhneš svojim mislim, čustvom, notranjemu glasu.

Namesto hitenja, pojdi v naravo in odpri srce. Morda se povežeš s kakšno posebno rastlino, cvetlico. Usedi se poleg nje, meditiraj. Nato jo s posebnim spoštovanjem prosi, da te njena energija spremlja in podpira. Ko dobiš dovoljenje, jo utrgaj in položi cvet v čisto studenčnico ter postavi za 2-3 ure na sonce. V tem času bo esenca tega cveta prešla v vodo.

V razmerju 1:1 zmešaj dobljeno esenco z alkoholom (domač šnops, vodka ali kaj podobnega) in tako dobiš matično esenco. Prelij v čim temnejšo steklenico ali steklenico ovij v alufolijo. Vzemi 20 ali 30 ml stekleničko s kapalko ter napolni do 1/3 z matično esenco, nato zalij do vrha z alkoholom. Svojo solsticijsko cvetno esenco nato po kapljicah (koliko je zato najbolje preveri s svojo intuicijo, nihalom ali kineziološkim testiranjem) jemlji 21 dni.

Opazuj kaj se ti v teh dneh dogaja. Kako se počutiš, kaj čutiš, kaj se poraja na čustvenem, mentalnem in energetskem nivoju. 

Če ne moreš prav na današnji dan v naravo po svojo esenco, lahko na sonce postaviš samo vodo, da se "napije" teh energij in nato v to vodo dodaš še cvetlico v naslednjih dneh, ko se približuje kresna noč, ki ima svojo magično moč v katero so verjeli že naši predniki in ima zato prav v naših krajih močan energetski pomen.

Vabim te, da najdeš svoj način praznovanja, povezovanja s temi mogočnimi energijami, ki se stekajo na Zemljo v teh dneh. Najpomembneje je, da se dobro počutiš, da se povežeš s seboj in najdeš svojo notranjo Luč. Svoje notranje sonce, ki sveti tudi, ko so noči temne in dolge.



P.S. Če želiš o cvetnih esencah, zgodovini in izdelavi vedeti več, ti je na voljo knjiga Zdravljenje čustev z močjo cvetnih esenc, ki je najobsežnejši priročnik za delo z esencami v Sloveniji.


Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Sončni mrk prebuja moč za naslednji korak

Mlaj v škorpijonu - implozija ali eksplozija?

Hiperaktivni otroci in Bachove esence