Artemida in ljubezen do sebe



Skozi naravno intuicijo, žensko čvrstost in srčno akcijo se prebujaš v moč ljubezni. Prisluhni svoji notranji Artemidi in zapiši afirmacijo, ki ti jo predaja.
V tem trenutku sem svobodna. Odpiram se zavesti Enosti. Skozi sprejemanje sebe in svoje svetlobe, črpam moč in energijo. Prebujam se v moč Ljubezni in spuščam vse navezave, ki so manj kot to.
Prav prekinjena povezava z močjo ljubezni je tista, ki nam odvzame sposobnost božanske kreacije. Boginja Artemida nas povezuje z naravo, da bi skozi njo prepoznali vpetost v božansko Enost. Je boginja narave, plodnosti in meseca, ki nas uči pomembnosti povezovanja z naravo in s tem lastno intuitivno močjo. Kot boginja zaščitnica živali, otrok ter mladih deklet, stopa v bran ranljivosti tistih, ki fizično niso dovolj močni, da bi se lahko branili. 

Na prvi pogled lahko dobimo občutek, da je boginja, ki nosi lok in puščice ter se postavi v bran ranljivim, polna jeze in borbenosti, a je ravno nasprotno. S svojo modrostjo najde način, da energija ljubezni raztopi morebitne slabe namene napadalcev. 

V Aura-Somi je energija boginje Artemide ustekleničena v Ekvilibrium steklenički št. 80, ki je v zgornjem delu rdeče, v spodnjem delu pa roza barve. Rdeča je na čustvenem nivoju povezana z jezo. Jeza kot čustvo pa nastane kot obrambna funkcija, ko je ogroženo nekaj, kar nam je pomembno. Mati, ki želi zaščititi svojega otroka, bo energijo jeze usmerila v obrambo. Jeza je namreč aktivna in močna energija. Žal se ob izgubi stika z lastnim bistvom podre tudi lestvica vrednost in tega, kar je resnično pomembno. Tako se večina žensk jezi zaradi malenkosti. 

Jeza, ki ostane potlačena, ždi in se kuha v notranjosti. Vse dokler nekoč ne izbruhne kot vulkan. Ob tem nastajajo zamere in srce se čedalje bolj krči in zapira ter onemogoča pretok ljubezni. Modrec je nekoč zapisal: »Ko se jeziš na nekoga, je to tako kot bi sam jemal strup in upal, da bo tista oseba umrla!« Jezo je zato potrebno transformirati v odločnost. Prav tukaj pa ponudita podporo boginja in steklenička ravnovesja. Uporabiti moč ljubezni, da se prebudi energija, ki ustvarja. Rdeča je barva akcije, energičnosti in odločnosti. 

Ko naredimo prave korake v smeri ljubezni, se začne krepiti notranja moč, samozavest in zaupanje vase. Začenjamo sprejemati sebe, svoje uspehe ter prevzamemo odgovornost za rezultate svojega delovanja. S sočutjem si dovolimo, da nas vodi naša notranja boginja, ki zna uporabiti pravo mero modrosti, izražati ranljivost in hkrati odločno postaviti meje.
 
https://www.lekarnazaduso.si/aura-soma/ekvilibrium-steklenicke/i_243_080-artemida

Moč ljubezni in optimizem, povezan z zdravljenjem, ki ga le-ta lahko sproži in prebudi boginjski del znotraj posameznice, ki lahko sedaj uporabi ves svoj kreativen potencial. Ekvilibrium steklenički št. 80 pripada arhetip Velike svečenice, ki predstavlja splošno načelo intuicije, neodvisnosti, samozaupanja in samozadostnosti. Opominja nas, da za dosego ženstvenosti in nežnosti ni potrebno žrtvovati moči, niti nežnosti za moč. Svečenico si v različnih kulturah predstavljajo na različne načine: v Egiptu kot boginjo Isis, v vzhodni mitologiji je Kuan Yin boginja usmiljenja, v Grčiji je to boginja z mečem in puščico - Artemida, ki skozi naravo vstopa v svojo lastno naravo. To pa je narava nežnosti, miline in ženske moči.


Stekleničko ravnovesja z energijami opisanimi zgoraj lahko naročite v spletni trgovini Lekarne za dušo na tej povezavi.


Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Sončni mrk prebuja moč za naslednji korak

Majski razcvet in nove priložnosti

Mlaj v škorpijonu - implozija ali eksplozija?