Vse sem ti dal-a, ti pa takole!?



Ste že kdaj slišali to izjavo? Morda ste jo celo komu izrekli? Največkrat se pojavlja v odnosih med starši in otroki. Tam, kjer si vsi želijo brezpogojne ljubezni in sprejemanja, a je žal ne dobijo. Pomanjkanje ljubezni in sprejemanja v otroštvu s strani staršev, ki je svojim otrokom niso znali dati, se v odrasli dobi kaže kot posesivnost, ljubosumje, potreba po nadzoru in čustvena manipulacija.

Človek lahko da le toliko ljubezni kot se je je v življenju naučil prejemati. 

In, če je ni prejel, je tudi dati ne more. Ostane pa  praznina, potreba in hrepenenje po zadovoljitvi občutka zaželenosti in ljubljenosti. Otrok, ki ni prejel dovolj ljubezni ali pozornosti ter je odrasel z občutkom nezaželenosti, bo razvil strategije, s katerimi bo skušal zapolniti praznino. Težava je, ko otroci te strategije prenašajo še v odraslo dobo.

Pri odraslih se potreba po ljubezni kaže kot posesivnost, pretirana materinska ljubezen, kjer ženska želi imeti vse pod nadzorom tako, da vse dela sama in naredi po svoje, saj nihče ne zna narediti tako kot ona. Včasih celo zgleda, da je njen edini užitek v življenju komentiranje, kritiziranje in zahtevanje. Njena ljubezen je pogojna: rada te bom imela, če boš...

To je mati, ki vztraja, da otroci z njo preživljajo počitnice ter jim zagreni življenje, če se ne uklonijo njeni volji. Da doseže svoje cilje, uporablja občutek krivde ter poskrbi, da se celotna družina ukvarja z njenimi čustvenimi stanji. Bolehnost in hipohondrija sta pogost način izsiljevanja pozornosti.

Cikorija je Bachova esenca za brezpogojno ljubezen. 

Toda le, ko je oseba v svoji najbolj harmonični vibraciji. Oseba, ki ni v harmoniji s to vibracijo je lahko izredno dominantna in zahtevna. Negativno cikorijino stanje sproža potrebo po nadzoru, oseba mora biti v centru pozornosti in potrebuje nenehno zagotovilo ljubezni. Kaže se kot posesivnost v odnosih, čustvenem izsiljevanju ljubezni drugih, smiljenje samim sebi, kadar se osebi ljubezen ne vrača kot si je zamislila. Občutek, da oseba ni vredna ljubezni, ji preprečuje, da bi imela rada samo sebe in zato ljubezen nenehno zahteva od drugih. 

Cikorija spodbuja ljubezen do sebe, pomaga, da se oseba znebi strahu pred izgubo. 

Ko je cikorijina osebnost v pozitivnem in harmoničnem stanju, postane notranje močna ter je zmožna ljubiti in sprejemati brezpogojno, predstavlja nekakšno veliko mamo, ki razširja krila prijaznosti, topline in varnosti ter nesebično varuje druge, brez da bi za to pričakovala karkoli.


Ali je res mogoče, da nekaj kapljic Cikorijine esence prinese človeku ljubezen, ki mu je starši in svet okoli njega ni zmogel dati?

Odgovor je DA. Vsi smo namreč prišli iz polja čiste božanske Ljubezni. Ob vstopu v Zemljino energijo pa smo pozabili na svoj izvor. Predstavljajte si, da ležite na soncu. Topli sončni žarki božajo vašo kožo in zagotavljajo toploto. Nato pridejo oblaki in prekrijejo sonce. Začutite hlad in prva misel je, da želite sonce nazaj. V tem trenutku pozabite od kod je toplota prišla. Začnete jo iskati drugje, a vse kar dobite so nadomestki.

Esenca Cikorije poskrbi, da se v oblakih naredi majhna luknja, ravno dovolj velika, da ponovno začutite sončne žarke, ki sijejo skozi odprtino. Ponovno vas segreje in spomni, da vam je božanska ljubezen vedno na voljo, ker iz nje izhajate. Na voljo vam je vedno in povsod, le odpreti se ji je potrebno in dovoliti, da vas napolni. Vse je vibracija in Bachova esenca Cikorija vas le uglasi na pravo frekvenco. Frekvenco brezpogojne ljubezni.




Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Sončni mrk in ognjen začetek nove verzije Tebe

Tečaj cvetnih esenc 22. aprila

Mlaj v škorpijonu - implozija ali eksplozija?