Bachovo Rešilno zdravilo ni univerzalno za vse tegobe tega sveta!


Bachove esence so prisotne že desetletja. Posamezniki, ki jih poznajo in uporabljajo, se zavedajo, da Bachove esence ne zdravijo fizičnih simptomov, ampak vplivajo na čustveno in duševno ravnovesje, kar posledično pozitivno vpliva tudi na zdravje. Zadnjih nekaj let, se je o Bachovih esencah pričelo pisati in ljudje se čedalje bolj seznanjajo z njihovimi blagodjenimi učinki. Najbolj poznano je t.i. Rešilno zdravilo oz. Rescue Remedy. 

Z Bachovimi esencami delam že od leta 2008, ko sem pričela ljudem tudi svetovati glede izbire in uporabe. Zato poznam najpogostejša vprašanja s katerimi ljudje pridejo k meni. In ta se v vseh teh letih niso kaj dosti spremenila. Večina ljudi se tako najprej sreča z Rešilnim zdravilom in šele potem ugotovijo, da obstaja 38 različnih esenc. Napačno razumevanje s katerim pridejo ljudje do mene je, da je Rešilno zdravilo univerzalno za vsa stanja in tegobe. Zato želim v tem zapisu podeliti kaj Rešilno zdravilo je in kako ga uporabljati. 

Rešilno zdravilo je edina kombinacija, ki jo je dr. Bach priporočil kot ustrezno za situacije, ki zahtevajo »urgentno reševanje«. Zato tudi ime RESCUE oziroma REŠILNO. Primerno za hitro stabilizacijo v situacijah velikega strahu, panike, travme ali stresa. Primeri, ki jih pozna večina ljudi: obisk pri zobozdravniku, šok ob slabi novici, pomemben izpit, skratka vse situacije, ko ste »čisto iz sebe« in bi radi spet »prišli k sebi«

Rešilno zdravilo je kombinacija 5 Bachovih esenc: Češnjelika sliva, Srobot, Nedotika, Šipek in Betlehemska zvezda. Rešilno zdravilo je kombinacija, ki jo lahko dozirate večkrat zapored – recimo v 10 minutnih razmakih, dokler ne začutite, da ste se umirili. 

Ko razmišljate o Rešilnem zdravilu, pomislite, da je to tako kot obisk urgence, ko pride do nenadne nesreče in potrebujete nujno pomoč le, da je Rešilno zdravilo vaša urgenca za čustva, misli in nasploh duševnost. Če imate bronhitis, vnetje ali neko drugo kronično zadevo pa potrebujete specialista – individualno Bachovo esenco.

Pri izbiri posameznih esenc je zato pomembno, da ste pozorni na trenutno mentalno ali čustveno stanje, ki ga želite razrešiti, na občutke, ki vas preplavljajo ali morda tisto, kar želite čutiti. Prav zato je bil dr. Bach proti temu, da bi se delale kombinacije »za vse«, ampak naj bi se za vsakega posameznika naredila zanj najustreznejša kombinacija. Rešilno zdravilo je edina »univerzalna« kombinacija, ki jo je dr. Bach priporočil za hitro, urgentno pomoč v situacijah, ki pridejo nenadoma in nas spravijo iz tira.

Seveda se to lahko zgodi tudi živalim in rastlinam. Ko pripeljete mladička domov iz njegovega legla ali zavetišča, je zanj to šok, ko ga peljete k veterinarju ali se mu zgodi kakšna nesreča. Bachovo rešilno zdravilo je v veliko pomoč živalim, ki se bojijo grmenja in pokanja petard v času novoletnih praznikov.

Ko presajate rastline ali jih prinesete iz cvetličarne domov, jih lahko zalijete z vodo, v katero ste kanili nekaj kapljic rešilnega zdravila. Saj veste, da so tudi rastline živa bitja, kajne!?
Rešilno zdravilo ima v angleščini več imen: Emergency Remedy, Revival Remedy, Natural Stress Relief… čeprav ga je Bach originalno poimenoval Rescue Remedy. Zakaj tako pa v kakšnem drugem zapisu. Je zanimiva zgodba ;) 

Rešilno zdravilo je tako nekaj, kar ne bi smelo manjkati v nobeni domači lekarni, tako kot obliži in obveze za rane, tablete proti glavobolu in vnetem grlu. Svoje rešilno zdravilo si priskrbite s klikom na spodnji gumb, ki vas popelje v lekarno za vašo dušo.





http://bit.ly/ResilnoBach



Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Sončni mrk in ognjen začetek nove verzije Tebe

Tečaj cvetnih esenc 22. aprila

Mlaj v škorpijonu - implozija ali eksplozija?