Bachove kapljice za Kozoroga



Ljudje rojeni v znamenju Kozoroga so po naravi resni in odgovorni. Ne gre vedno zato, da si sami nalagajo odgovornost, čeprav to ni redek pojav, ampak drugi ljudje začutijo, da jim lahko zaupajo in jim zato nalagajo več odgovornosti kot drugim znamenjem. Kozorogi spadajo med zanesljive ljudi. Ker pa imajo tako veliko obveznosti in odgovornosti, imajo velikokrat težave pri gledanju na življenje z bolj vesele in sproščene plati. Bachova esenca Hrast je esenca, ki bi jo moral imeti vsak kozorog nenehno pri sebi. Odlično jo dopolnjuje Brest, ki pride prav, ko kozoroge prevzame občutek, da je vsega preveč. Brest pomaga, da se obnovi mentalna moč in občutek, da zmorejo.

Kozorogi veljajo za zadržane, skoraj bi lahko rekli, da znajo zgraditi zares močan zid okoli sebe, vendar je to običajno napačna predstava, ki izhaja prav iz že prej omenjene resnosti. Velikokrat se nagibajo k pesimizmu in težko vidijo svetlo plat življenja. Grebenika oziroma Vodna vijolica omogoči, da se zidovi raztopijo in začnejo svojo modrost deliti z drugimi brez, da bi bil ogrožen njihov notranji mir. 

Največji strah ljudi z dominantno energijo kozoroga je, da bi jim spodletelo. Zato se pretirano vržejo v vse in ne odnehajo, dokler jih izčrpanost ne prisili v to. Po naravi so kozorogi predani delu, v skrajnosti pa pravi perfekcionisti in deloholiki. Pri tem jim lahko pomaga Sporiš v kombinaciji s Studenčnico, da prenehajo biti tako trdi do sebe.

Kozorogi spremembam niso naklonjeni, saj jim določanje novih ciljev in novih poti vzbuja občutek, da so spet na začetku. V takšnih trenutkih jih Oreh podpre, da lažje prenesejo obdobje sprememb, če pa dodajo še esenco Divjega ovsa, bodo lažje uzrli pravo smer.

Kozorogi so naravne avtoritete in vodje. So dovolj ambiciozni, da si želijo uspeti, nevarno je le, da so prezahtevni in zato jim esenca Vinske trte lahko pomaga, da lažje sprejemajo drugačnost sodelavcev ter omili pretirano zahtevnost do drugih.

Vsako znamenje ima svoje izzive, ki jih mora preseči. To je namen tega, da se je posamezna duša utelesila prav v času določenega znamenja. Vendar pozicija sonca v natalni oziroma rojstni karti, ki določa, kaj smo »po horoskopu« ni edina planetarna sila, ki deluje na posameznika. Da bi videli celotno sliko in medsebojne vplive planetov, se priporoča obisk usposobljenega in izkušenega astrologa. Noben trikotnik, kvadrat, opozicija in konjunkcija pa niso tako trdno zabetonirani, da se jih s pravimi kapljicami ne bi dalo omehčati ;)



http://www.lekarnazaduso.si/bachove-esence


Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Sončni mrk in ognjen začetek nove verzije Tebe

Tečaj cvetnih esenc 22. aprila

Mlaj v škorpijonu - implozija ali eksplozija?