Preskoči na glavno vsebino

Ljubezen do sebe

http://manca.si/delavnice/ljubi-sebe/


Zakaj se ne ljubimo?


Ljubezen je izjemno zanimiva in široka sfera, o kateri še mnogo ostaja nerazkritega, nedorečenega in nedefiniranega. Zakaj nam v 21. stoletju še ni jasna, zakaj se še zmeraj lovimo in popolnoma odpovemo, ko gre za to področje?

Ali moramo ljubiti razumsko, srčno, uporabljati intuicijo in intelekt hkrati, upoštevati dobronamerne predloge in nasvete drugih ljudi ali se rajši osredotočiti na partnerja in definirati, kakšen mora biti on, fizično, karakterno, duhovno in še kaj...?

Je bolje biti sam in nesrečen ali v vezi in nesrečen?


Če niste srečni v ljubezni, se je potrebno osredotočiti n(v)ase.

Naše predstave o ljubezni in zaljubljenosti se skozi leta spreminjajo, odvisne pa so od večih dejavnikov, od tega, kar smo videli in se naučili iz otroštva, do medijskih pretiravanj o popolni in romantični ljubezni, ki bi morala biti večna ter idealiziranja izven meja realnosti in razuma. Karkoli manj ni in ne bo dovolj. Karkoli manj je že nižanje pričakovanj. Če ste naravnani tako, si boste na tej osnovi ustvari predstavo o ljubezni in z vsakim odstopanjem, to ne bo to. Imeli boste občutek "povprečja" in ne "nekaj posebnega ter edinstvenega".

V iskanju prave ljubezni.


Običajna pojmovanja »ljubezni« imajo za posledico nestvarna pričakovanja, ko gre za medsebojne odnose, vedenje, pravice in dolžnosti. Ker taka pričakovanja niso izpolnjena, ste raz-o-čarani. Nerealna pričakovanja se na dolgi rok vedno razblinijo. Če se stvarnost ujema z vašimi pričakovanji, ste srečni, težave pa nastanejo, kadar se ne. In dolgoročno se ne.

Ni vam potrebno nižati vrednot, potrebno je znižati pričakovanja o tem, kako bi v ljubezni "moralo" biti, kakšna je "idealna ljubezen" in kakšnen je "popolni" partner. O tem je 13. februarja letos potekala celo konferenca Ljubezen od A do Ž.

In predvsem, kakšni ste (bi morali biti) "idealni" vi. Ljudje se zaljubljajo vsak dan. Zakaj se vi ne morete?

Najprej morate poznati, ceniti, spoštovati in ljubiti sebe. Odnosi so samo naša ogledala.


Kako lahko pričakujete, da vas bodo drugi imeli radi, če sami sebe nimate?


Tu se skriva ta modrost, zakaj morate najprej ljubiti (in vse kar spada sem) sebe. To ni egoistično in ne pomeni, da imate visok ego. To pomeni, da imate notranji mir. To je vedno predpogoj vseh uspešnih, zdravih ter funkcionalnih odnosov. In to je predpogoj za uspešno partnerko ljubezen. Ne pogojujte ljubezni do samega sebe v smislu, ko bom dosegel ta cilj, ko bom shujšal, postal lepši, boljša verzija samega sebe, potem se bom imel rad. Zakaj? Zakaj ne zdaj, v danem trenutku, vsak dan. Nehajte živeti v neki idealizirani prihodnosti, nehajte poslušati vse okoli sebe, ki vam dajejo nasvete, prisluhite sebi, tukaj in zdaj ter se imejte radi, takšni kot ste. Izboljšave vas samih bodo vedno samo češnja na torti. In vendar ste tudi brez nje še vedno torta.

Na svetu je en človek, ki je pravi za vas in to ste vi.


Poiščite ljubezen v sebi, znebite se stavkov, ki se začnejo z Nisem dovolj _________

Ni pomembno, kdo jih je vstavil v vas, pomembno je, da se jih znebite. Potrebno se je znebiti odvečne prtljage, ki nikomur ne koristi, otežuje vam življenje, nosite jo s seboj vsakodnevno in vas samo omejuje. Dovolj.

ESENCE, ki vam pomagajo najti ljubezen v sebi


Te esence so ene izmed množice Bachovih cvetnih esenc, ki lahko pomagajo pri odpiranju vrat znotraj sebe, vas vodijo, pomagajo in podpirajo pri »osvoboditvah« in odpravljanju vseh nezavednih ter nezdravih prepričanj in vzorcev, ki vas odvračajo od vašega pravega jaza. Umirjen um, umirjen duh in notranji mir. To vodi k ljubezni do samega sebe ter posledično ljubezni do (od) dugih.

Esenca Repik vam pomaga, doseči notranji mir. Pomaga vam izraziti lastna občutja in čustva, ki jih čutite. Notranji boj in nemir, neizražena čustva, ki se skrivajo za veselim obrazom. Repik je Bachova esenca, ki pomaga zrahljati in izpustiti notranje napetosti, tesnobo in skrita čustva. Ponudi olajšanje ljudem, ki trpijo zaradi ekstremnih notranjih tesnobnih stanj in celo post-travmatskim stresom in nezmorejo poiskati notranji mir i ravnovesje v sebi ter posledično ne morejo biti "pravi". Repik pomaga vzpostaviti radost ter povečanje samozaupanja. Po uporabi te esence se oseba počuti varno, da se lahko sooči s svojimi čustvi ter o njih tudi spregovori.

Bodika odpira srce in združuje z ljubeznijo. Prebuja brezpogojno ljubezen do sebe in potem do drugih in je utelešenje esence ljubezni. To je izjemno primerna Bachova esenca, kajti poseduje najvišjo obliko naravne energije, ki jo živimo in posedujemo vsi ter ima zdravilno moč. Je utelešenje ljubezni, ki jo potrebujemo v vsakdanjem življenju. Pomaga nam doseči naše "idealno" razpoloženje in posledično lahko prikličemo ljubezen in dobroto. Varuje nas pred vsem, kar ni prava, "univerzalna" ljubezen.

Studenčnica pomaga vzpostaviti zmožnost fleksibilnosti prepričanj in odpreti um za različne možnosti in nove stvari. Primerna je za vse, ki živijo v iluzijah in si postavljajo utopične in nerealne cilje, kar vodi v frustracije, ko se "planirano" ne uresniči. Za vse, ki imajo previsoka uresničevanja do sebe (in posledično partnerja), ta esenca nežno usmerja v to kar je dejansko pomembno in uresničljivo. Po zdravljenju z Bachovo esenco Studenčnice, bo oseba sposobna preučiti in razmisliti nove poglede in teorije. Kljub temu, se ne bo zlahka prepustila, da bi jo okolica zapeljala. Pogledala bo v drobovje, preučila vse možnosti, da bi našla odgovore, vendar tokrat pod vodstvom Višjega jaza in iz stanja umirjenosti.

Zaupajte vase. Premagajte blokade, odprite srce in imejte pogum, da se zaljubite in ste ljubljeni.

Ne čakajte popolnosti in idealov, ne obstajajo, zaljubite se vase in boste na zelo dobri poti uresničevanja pristne partnerske ljubezni. Ne čakajte na druge, da vam dajo vašo "vrednost", ker vam jo kasneje lahko tudi vzamejo. Poiščite jo sami, znotraj sebe. Ko kliknete na spodnjo sliko, vas preusmeri na stran, kjer lahko prejmete brezplačni priročnik Zaljubi se vase ;)

http://www.subscribepage.com/ZaljubiSeVaseDr. Bach je želel, da bi si ljudje z njegovimi esencami pomagali sami. Brez stranskih učinkov. V ekipi Lekarne za dušo temu duhu sledimo in zato svoje znanje delimo. Delite tudi vi vaše izkušnje z nami. 

(Če še ni nobenega komentarja, samo kliknite na spodnji link Ni komentarjev in odprl se vam bo obrazec. Ne potrebujete gesla, je pa lepo, če se predstavite vsaj z imenom ;) )

Komentarji