Zavestne odločitve in prizemljitev


Mesec januar ponazarja začetek novih temeljev in poti, daje vam energijo in moč za vse izzive ter nove priložnosti. Mesec prizemljitev, osredotočenosti in odpravljanja starih vzorcev.

Če pogledamo nazaj, se zdi skoraj nemogoče, da smo že vstopili v januar novega leta, mogoče se vam je v zadnjih 12 mesecih veliko zgodilo, a vendar, občutek, ki ga imamo vsi je, da čas teče neopaženo in prehitro. Mesec januar bo vsekakor energično zelo zanimiv mesec, ki ponuja tako priložnosti kot izzive. V tem primeru bo vprašanje, kako najbolje premagovati izzive - z izkoriščanjem priložnosti .

Ker je močan pritok nove in sveže energije novega leta, se bomo počutili, kot bi bili struga hitro deroče reke, ki absorbira, vse kar potrebujemo in spušča česar ne, ne da bi izgubili naš namen in ravnotežje. Nekje bo bolj umirjeno, drugje bolj turbulentno, a vendar nam januar daje podporo za izkoriščanje priložnosti in moč, da presežemo vse izzive, ki si jih želimo ali potrebujemo, zato pogumno.

Januar je zelo ugoden in primeren čas za postavitev pravih temeljev ter "pravil" in razreševanje starih stvari.

Potreba, da ponovno preučite svoje "resnice" in pustite stare strukture in ideologije, da se raztopijo (Kovačnik), tako da je primeren čas, da se ustvari nekaj novega na osnovi precej globljega razumevanja samega sebe kot duhovnega in izpopolnjenega bitja.

Torej, dobra novica je, da bo intenzivnejši pretok kozorogove energije ta mesec zagotovil priložnosti, ki jih morate jasno videti in zagrabiti ter od kje izvira vaša navezanost na stare navade in prepričanja (ki niso vedno dobri za vas) in so še vedno v vaši podzavesti. 

Januar bo podpiral zavestne odločitve

Sposobnost videti vse, vso resnico, ne glede na izid in brez navezanosti na slabo, nove priložnosti in novi temelji za dober začetek leta.

Vse, kar se nam bo dogajalo in kar bomo pritegnili v svoja življenja,  je na nek način odraz naše lastne zavesti. Tu imamo vsi priložnost za osebno rast in izziv, saj dobimo odsev naših najglobljih vzorcev. Razrešimo stare vzorce, stara razmišljanja, stare rane pustimo za seboj (Kovačnik) in se zavestno osredotočimo na boljšo prihodnost

Januar z energijami mogočnega kozoroga 

  


Prevladujoč planetarni vpliv za večino januarja prihaja k nam iz ozvezdja kozoroga, katerega energije pogosto poudarjajo ambicioznost, realnost, trdo delo in fokusiranost, ki je nič in nihče ne more »zmesti«. To je ta struga v deroči reki. Noben vrh ni nedosegljiv, pa naj bo to na področju kariere ali pa zasebnega življenja, svetla prihodnost obstaja, potrebna je le osredotočenost, predanost, trdo delo in izločitev vsega, kar ne dohaja toka reke. Za to pa je potrebna moč. Notranja moč.

V pretoku kozorogove energije smo še posebej navdihnjeni nad tem, kako najti nove načine, ki presegajo omejitve zgolj materialnega vidika življenja in uporabljati modrosti in nenavezanosti na te vidike. Tudi na tem področju bo potrebna prizemljitev.

Če torej obstaja potreba in želja po spremembah in preobrazbi, je to točno tisto, kar boste dobili. Potrebujete le moč in zaupanje vase.

Bachova esenca, ki vas pri tem procesu podpira je Elm/Brest. Esenca pomaga, da se obnovi mentalna moč in občutek, da zmorete. Pomaga prepoznati, kaj je resnično pomembno za vas in vam omogoči, da uravnotežite zunanje dejavnosti in svoje lastne potrebe.

Brest včasih imenujemo ''psihološka dišeča sol'', saj vrne moč v trenutkih, ko ste brez nje, jo pa resnično potrebujete. Pomaga ponovno postaviti izzive in težave v pravo luč in povrne moč, da jih oseba lahko obvlada. Prav tako pomaga   povrniti vero in zaupanje, da bo pomoč, če je potrebna, prišla ob pravem času in na pravi način.

V svojem neharmoničnem vidiku, lahko preveč energije vlagate v druge, svoje ptorebe pa zanemarite in takrat vas to lahko podre, ampak vas pri tem podpre energija esence Hrast/Oak, ki lepo dopolni ravnovesje z esenco Bresta.




Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Sončni mrk prebuja moč za naslednji korak

Mlaj v škorpijonu - implozija ali eksplozija?

Hiperaktivni otroci in Bachove esence