Nadangel Cassiel osvobaja grenkobe preteklosti



B113 Smaragdno zelena/Srednje olivno zelena
Rojen 5. septembra 2015 ob 8:00

Nadangel Cassiel je povezan s Saturnom. Cassiel vlada Sabatu ali dnevu počitka, odmoru, ki nam omogoča refleksijo. Kombinacija smaragdno zelene in srednjega odtenka olivne združuje potovanje iz sončnega pleteža navzgor v srce. Daje nam priložnost, da naredimo preskok na nov nivo upanja, ko spuščamo razočaranja preteklosti. 

Zamere in zagrenjenost se spremenijo v nov občutek upanja.

Cassiel je Čuvar, ki nosi v sebi podobno energijo kot jo v Aura-Somi predstavljata svetla koralna in koralna. Na nek način Cassiel bolj opazuje kot, da bi se aktivno vmešaval v okoliščine človeškega obstoja razen, če je pozvan. V Kabali je prav posebej omenjeno, da Cassielu ni dovoljeno vmešavanje v človeške zadeve.

Kar je resnično pomembno z Aura-Soma perspektive je, da še posebej v tem času sedaj potrebujemo podporo, da se resnica, ki se nahaja v naših srcih povezuje z opazovanjem "nevedenosti". To zveni kot komplicirana izjava, a je v resnici zelo preprosto. Vedeti, da ne vemo je bistveno. Odpira vrata skozi energijo hvaležnosti, skozi občutek praznine, v globoko občutenje nečesa, kar je preko ljubljenega, izvor ljubezni ter obstoja. V tem trenutku Cassiel predstavlja del te energije, ter kako se lahko povežemo s to energijo skozi ponovno ovrednotenje prisotnosti JAZ SEM.

Rojen je nov pogled na duhovno samozavest.

Cassiel je nadangel, ki je povezan z globokimi nivoji celičnega spomina, še posebej s celičnim spominom okoli matrice ali konstruktov, ki se kažejo kot napeti vzorci, ki so povzročili spremembe okoli srca. Če si Cassiela predstavljamo kot ljubezen, ki "presega razumevanje", ljubezen, ki je brez omejitev (brezmejna), potem nam Cassiel pomaga, da izpustimo bolečino srca, občutek izdanosti in razočaranja.

Invokacije Nadangela Cassiela so izvajali v kabalistični, židovsko-krščanski tradiciji. Je nadangel brez atributov, ki so drugače izraženi v običajnih zapisih. Pravijo, da je Cassiel nadangel samotar in ni povezan z ostalimi nadangeli. Sam in melanholičen Cassiel pretaka solze olajšanja in skozi globoko žalost prinaša novo prostornost. Golob miru odnaša stran, kar nas teži v tej areni življenja. Ko smer postaja bolj jasna, se naše težave transformirajo skozi globine ljubezni.

Del Cassielovih kvalitet, ko se približujemo resnici srca, je občutek globoke osamljenosti in samote (ang. aloneness), ki je v angleškem jeziku podobna enosti (ang. all-one-ness) - v slovenskem jeziku bi lahko povezali skozi koncept samote, ki je eden sam oz. en sam in na drugi strani enost, ki obsega vse (op. prevajalke)

Ta koncept je namreč del energije, ki jo predstavlja ta barvna kombinacija. Zedinjenje je novo duhovno načelo, je občutek enosti, ki presega tradicijo ali obliko.

Nadangel Cassiel je tudi nadangel ognja, ognja očiščevanja, ognja izvorne kreacije. 

Tukaj želim omeniti občutek začenjanja nečesa novega v Aura-Somi, enak impulz kot je bil prisoten ob začetku sistema. Ponovno uglaševanje zvoka DOH, oktave skozi katero se je Aura-Soma pričela, da se ponovno začne nekaj novega v sistemu Aura-Soma. Številne sinhronicitete so povezane s tem, celo preveč jih je, da bi tukaj pisal o njih, a naj povem, da je ta nadangel tukaj, da nas podpre v povezanosti z originalnim impulzom skozi katerega se je Aura-Soma pričela. Kar je bilo dano Wicky Wall, kar je njo navdihovalo skozi prvi zvok DOH več kot 30 let nazaj, se ponovno uglaša na novem nivoju, ki ga prinaša Nadangel Cassiel.


Pomembno je omeniti, da Cassiel harmonizira moški in ženski aspekt znotraj nas, svetlobo in temo, modrost in blaženost, ki ležita v globljih nivojih našega bitja.

Cassiela na mnogih slikah upodabljajo kot kralja, ki jezdi zmaja in kot nekakšenga puščavnika, ki ga lahko v Tarotu vidimo kot arhetip Puščavnika tako, da postane zanimivo dejstvo, da se je ta nadangel rodil v znamenju device. Povezan je z Nadangelom Sandalfonom. Podobno kot Sandalfon, ki ga povezujemo s prihajanjem in odhajanjem otrok na ta svet in je zato angel solza, drži tudi za Cassiela.

Njegov dan v tednu je sobota in podobno kot Anubis v egipčanski mitologiji straži prehod med tem in onim svetom. Zanimiva povezava, ki pride na misel je, da vlada Sedmim nebesom, najsvetejšemu delu nebes, kjer se nahaja prestol Slave, ki ga zaseda sedem planetarnih nadangelov. Saturn eden od sedmih, starodavne in globoke modrosti, dokler se ni ob prevelikem približanju soncu led na njegovih tečajih razletel in oblikoval tako značilne obroče.
Cassiel je povezan s karmo in pomaga skozi zgoščanje karmičnih lekcij, povezan je tudi s kmetovanjem in nam razkriva kaj morajo vsebovati nove metode kmetovanja in sodelovanja z bitji zemlje. Deluje skozi meditacijo in razumevanje povezav med časom in smrtjo.
Posebno načelo, ki je povezano s Cassielom je duhovna samozavest, gotovost, ki prihaja skozi razumevanje prave narave lastne vrednosti. Skoraj paradoksalno je govoriti o duhovni samozavesti, če sem na začetku omenjal občutek nevednosti. Morda včasih zavedanje, da ne vemo, spodbudi zaupanje v višjo modrost, v svojo esenco ter kako se  skozi olivno področje odpiramo proti srcu. In Cassiel prinaša razumevanje tega procesa.

V Aura-Somi o steklenički 10, zelena/zelena, razmišljamo kot o karmi: kar boš žel, to boš sejal. Na to gledamo tako, da kar izkušamo sedaj, je posledica naših dejanj v preteklosti in kar počnemo sedaj, bo prineslo posledice tega, kar šele prihaja.

Pomembno je, da na resnico gledamo kot na tisto, kar nam prinaša veselje in praznovanje.
Del Cassiela, ki ga predstavlja Čuvar je, da si ne ustvarja mnenj, ampak preprosto opazuje tisto, kar gleda. Brez obsojanja in scenarijev v glavi, dobi um prostor skozi katerega se razkrije umirjenost, ki jo predstavlja modrina neba.
Žival, ki jo povezujemo s Cassielom je vrana ali krokar, ki se v druidskih tradicijah povezuje z energijo kristusove zavesti.
Cassiel vlada starostnikom, njihovim zadnjim željam in smrti. Cvetlici povezani z njim sta bela lilija in pa Vickyina najljubša roža vijolica. Energetsko je to nenavadno zaradi posebne kombinacije kristalov, ki so bile poklicane v spagirično tinkturo. Presenetljivo sta skupaj turkiz in obsidian ter diamant in oniks, kar daje zanimivo kombinacijo. Še en kamen, ki je povezan s Cassielom je safir, svetlo modre barve. To je energija, ki nadangela povezuje s kvalitetami, ki so skrite. Je kamen, ki prinaša obilje, spuščanje občutka pomanjkanja in tega, kar drži vzorce in nam onemogoča možnost življenja v obilju.

Cassiel prinaša možnost, da gremo v meditaciji globlje  in spustimo karmične vzorce ter nas potisne v razsvetljeno stanje naših pravih duhovnih globin.

Cassiel pomaga pri razvoju jasnovidnosti. Ko gledamo olivno in zeleno barvo, ju ne povežemo takoj s kvaliteto jasnega videnja, ampak šele, ko vklopimo razumevanje panoramskega zavedanja zmoremo videti tisto, kar sega preko omejenosti tega, kjer se trenutno nahajamo. Jasnovidnost in zavedanje, ki nam omogočata, da se postavimo v čevlje drugega je jasnost, ki jo prinaša Cassiel, ko pomaga, da se res povežemo z najglobljim občutkom intuicije.

O tem nadangelu lahko razmišljamo v okviru arhetipa zmernosti ali veščine (Temperance, 113 -> 1+13 = 14) pa tudi na način, kako nas Cassiel podpira pri izražanju lastne resnice, na osebni in javni ravni. Skozi izražanje modrosti, ki leži znotraj nas in prinaša kvaliteto analitičnega uma v ravnovesje z višjo intuicijo. Podpira, da se izrazimo z integriteto, da umirjeno povemo, kar leži na globljih nivojih notranje modrosti.

Načeloma ne bi govorili o učinkovitosti smaragdno zelene in srednje olivne pri vplivu na grleno čakro, toda prav ta kombinacija bo zelo v pomoč pri čiščenju blokad in ovir, ki nam preprečujejo, da bi jasno govorili in izražali svojo notranjo resnico.

Cassiel nas spodbuja, da iščemo samoto v kateri pridemo v stik z najglobljimi nivoji meditativne izkušnje. Najti tišino in samoto duha je način, kako spustimo karmične vzorce.
Je nadangel, ki prinaša zdravje in nam pomaga, da se dotaknemo lepote, ki izhaja iz naše notranje esence, globoke sredice znotraj nas. Ko razmišljamo, da je lepota izraz namena in delovanja znotraj nas, je Cassiel tisti, ki nas s tem poveže. Lahko spustimo vzorce iz preteklosti povezane z dojemanjem pomanjkanja, ki preprečujejo, da bi se lepota duše izrazila. Cassiel nas potegne v novo resnico in čudenje obilju, ki nam ga življenje ponuja.

V enem prejšnjih odstavkov je Cassiel povezan s Puščavnikom v tarotu in devico v astrologiji. Tarot karta Veščine (tudi umetnost, zmernost) se zelo tesno povezuje s Cassielom, ki je znan kot Nadangel Umerjenosti (Archangel of Temperance). Slike ga pogosto prikazujejo, kako stoji z eno nogo v vodi in drugo na zemlji ter s tem simbolizira zavedni in nezavedni aspekt. To nam da idejo o alkemičnem procesu, ko iz ene posode v drugo preliva zlato tekočino.

Eden od atributov nadangela Cassiela je njegov doprinos k ne-odvisnosti glede identificiranja s silami rastoče in padajoče lune, da ne pademo pod ta vpliv. Podpira nas, da sledimo notranji resnici, pomaga nam, da smo na pravem mestu ob pravem trenutku, še posebej, ko smo na poti povezovanja z lastnim božanskim. Da se znajdemo na pravem mestu na zemlji, da storimo, kar je potrebno, da se povežemo z božanskim načrtom za katerega smo se odločili še preden smo prišli sem.

Cassiela se drži sloves, da pomaga tistim, ki se bojijo vode ali je ne marajo, pomaga vsem potnikom na vodi. Zanimivo je, kako delujejo nekateri atributi, glede na dejstvo, da smo sestavljeni iz sedmih desetin vode in česa se bojimo in nas ustavlja, da bi spoznali resnico o sebi.

Prevod prvih misli, ki jih je zapisal Mike Booth. Prevedla: Manca Razboršek



Stekleničko z energijami Nadangela Cassiela lahko naročite na tej povezavi.
https://www.lekarnazaduso.si/aura-soma/ekvilibrium-steklenicke/i_275_113-nadangel-cassiel


Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Sončni mrk prebuja moč za naslednji korak

Mlaj v škorpijonu - implozija ali eksplozija?

Hiperaktivni otroci in Bachove esence